Özelde diÅŸ tedavisi yürürlüğe girdi   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 11-10-2012 (19:56)   Son Mesaj: 11-10-2012 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 444  

    11-10-2012

    Özelde diş tedavisi yürürlüğe girdi

    Özelde diş tedavisi yürürlüğe girdi
    Özelde diş tedavisi yürürlüğe girdi

    SGK, Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişikliğe giderek sigortalıların özel sağlık kuruluşlarından ağız ve diş sağlığı için hizmet alabilmelerine imkân sağladı.

    SGK, Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişikliğe giderek sigortalıların özel sağlık kuruluşlarından ağız ve diş sağlığı için hizmet alabilmelerine imkân sağladı. Devlet hastanelerinde diş tedavisi için aylarca sıra bekleyen vatandaşın çilesi son buluyor

    SGK,Â*SaÄŸlıkÂ*UygulamaÂ*TebliÄŸi'ni 9 Kasım itibariyle deÄŸiÅŸtirdi. DeÄŸiÅŸikliÄŸin ilk maddesinde özeldeÂ*diÅŸÂ*tedavisininÂ*detayları yer aldı.

    Buna göre, bir hastanın özeldekiÂ*diÅŸÂ*tedaviÂ*ücretinin ödenebilmesi içinÂ*ağız veÂ*diÅŸ saÄŸlığıÂ*merkezleri (ADSM), ağız veÂ*diÅŸ saÄŸlığı hastaneleri, ağız veÂ*diÅŸ saÄŸlığıÂ*eÄŸitim ve araÅŸtırmaÂ*hastaneleri tarafındanÂ*tedavininÂ*saÄŸlanamaması nedeniyleÂ*sevk edilmiÅŸ olmaları gerekiyor.

    Değiştirilen maddelerin özelde diş tedavisiyle ilgili diğer detaylar şöyle:

    - Özürlünün özeldekiÂ*diÅŸÂ*tedaviÂ*ücretinin ödenebilmesi için de, yineÂ*tedavilerininÂ*saÄŸlanamaması nedeniyle sevk edilmiÅŸ olmaları gerekmektedir.

    - Sevkler sırasında, ?DiÅŸÂ*TedavileriÂ*Sevk Formu? doldurulacaltır. SevkÂ*tarihindenÂ*itibaren 10 iÅŸ günü içerisindetedaviyeÂ*baÅŸlanması gerekmektedir.

    - OrtodontikÂ*tedaviÂ*gereksinimi olan hastalarda, en az bir ortodonti uzmanının/ortodontiÂ*konusundaÂ*doktorayasahipÂ*diÅŸÂ*hekimi nin yer aldığı üçÂ*diÅŸÂ*hekimi tarafındanÂ*saÄŸlıkÂ*kurulu raporu düzenlenmesi yeterlidir.Â*TedavininbaÅŸlanacağı il sınırları içerisinde, ortodonti uzmanının/ortodontiÂ*konusundaÂ*doktorayaÂ*sahipÂ*diÅŸÂ*heki minin bulunmaması halindeÂ*saÄŸlıkÂ*kurulu üçÂ*diÅŸÂ*hekiminden oluÅŸur.Â*SaÄŸlıkÂ*kurulu raporunda yapılanÂ*tedavininÂ*estetikamaçlı olmadığı ve maloklüzyon tipi açıkça belirtilir.Â*SaÄŸlıkÂ*kurulu raporunun düzenlendiÄŸi tarihten itibaren 6 ay içindeÂ*tedaviyeÂ*baÅŸlanılması gerekmektedir.

    - ÖzeldekiÂ*tedaviÂ*sonrasında, formların,Â*diÅŸÂ*ünitesi bulunan protokollü resmiÂ*saÄŸlıkÂ*hizmetiÂ*sunucusunda görevlidiÅŸÂ*hekimi tarafından onaylanması gerekmektedir.

    Kaynak: memurlar.net





    Özelde diş tedavisi yürürlüğe girdi Yorumları