Diyanet'ten kutsal topraklarda büyük hizmet!   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 11-09-2012 (00:19)   Son Mesaj: 11-09-2012 (00:19)    Cevap: 0    Gösterim: 420  

    11-09-2012

    Diyanet'ten kutsal topraklarda büyük hizmet!

    Diyanet'ten kutsal topraklarda büyük  hizmet!
    Diyanet'ten kutsal topraklarda büyük hizmet!

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki örnek işbirliği 2012 yılı Hac döneminde de devam etti. Türk hacıların sağlıklı ibadeti için her türlü özveriyi gösteren görevliler takdir topladı.

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki örnek işbirliği 2012 yılı Hac döneminde de devam etti. Türk hacıların sağlıklı ibadeti için her türlü özveriyi gösteren görevliler takdir topladı. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuna tabi TÜRSAB ve Avrupa dahil Türk hacılara sağlık hizmeti vermek maksadıyla Mekke ve Medine'deki Türk Hastanelerinde görev yapan, çoğunluğu Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık personeli, güler yüzlü, kaliteli ve özverili çalışmaları ile Türk hacılara sağlık hizmeti verdi.

    Sağlık Bakanlığı'nın hiçbir masraftan kaçınmayarak, Mekke ve Medine'deki hastaneler ile Suud hastanelerinde yatarak tedavi gören ve durumu ciddi olan hasta hacılara ambulans uçak ile Türkiye'ye nakillerini gerçekleştirildi. Bazı hacılar ambulas helikopterlerle Arafat vakfesine çıkarılarak haccın rükunlarından birinin yerine getirilmesi sağlandı.

    3 Kasım itibariyle 11 hasta Türk hacı ambulans uçaklarla üç ayrı seferde ülkemize getirildi. Ayrıca bu hastaların tedavi görebilecekleri hastaneler de yine Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlendi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı tüm hacılarımızı sağ ve salimen Mekke ve Medine'ye getirdiği gibi, tüm hasta hacılarımızı gerek normal uçak seferleri ile gerekse ambulans uçaklarla tekrar yurda dönmelerini sağladı.

    Diyanet'ten kutsal topraklarda büyük  hizmet!

    TEBRİKLER TÜRKİYE'YE

    Suudi Arabistan Saglık Yetkilileri, hasta hacılarına ambulans uçak hizmeti veren tek İslam ülkesi Türkiye olduğunu ve bu da Türkiye'nin büyüklüğünün bir göstergesi olduğunu ifade ederek Mekke Hastanesi Başhekimi Dr. Selami Kılıç'a memnuniyetlerini getirdi.





    Diyanet'ten kutsal topraklarda büyük hizmet! Yorumları