Anneden oğluna en güzel bayram hediyesi   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 10-24-2012 (17:13)   Son Mesaj: 10-24-2012 (17:13)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    10-24-2012

    Anneden oğluna en güzel bayram hediyesi

    Anneden oğluna en güzel bayram hediyesi
    Anneden oğluna en güzel bayram hediyesi

    Antalya'da 72 yaşındaki kadının böbreği, 42 yaşındaki oğluna nakledildi.

    Antalya'da 72 yaşındaki kadının böbreği, 42 yaşındaki oğluna nakledildi. Gaziantep'te yaşayan 42 yaşındaki Mehmet Burhan Göz'e, 10 ay önce nefes darlığı ve burun kanaması sorunları nedeniyle kaldırıldığı hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Hastanede 2 günü yoğun bakımda olmak üzere 1 ay tedavi gören Göz, taburcu edildikten sonra diyalize girmeye başladı.

    Yaklaşık 10 yıldır iltihaplı romatizma hastası olan ve diyaliz girdiği sürede yüksek tansiyon rahatsızlığı yaşamaya başlayan Göz'e doktorlar böbrek nakli olması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın Ulusal Bekleme Listesi'nden kadavradan böbrek çıkmayan Göz'e böbreğini vermek için 72 yaşındaki annesi Yüksel Göz, gönüllü oldu.

    Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'ne gelen anne ve oğlun yapılan sağlık kontrollerinde, nakil için engel bulunmadığı tespit edildi. Organ Nakli Bölüm Başkanı Alper Demirbaş ve Opr. Dr. Sabri Tekin tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile Yüksel Göz'ün böbreği, oğluna başarıyla nakledildi.

    Annesinin böbreğiyle hayata adeta yeniden ''merhaba'' dediğini belirten Mehmet Burhan Göz, ''Evlenecektim, diyaliz evliliğimi bile engelledi. En son bayramımı diyaliz ünitesinde geçirmiştim. Benim asıl bayramım bugün. Bana çok güzel bir bayram hediyesi oldu. Annem canıma can kattı. Ona çok teşekkür ederim'' dedi.

    Anne Yüksel Göz ise oğluna bayram hediyesi olarak böbreğini bağışladığını ifade ederek, ''Mutluluğum tarifsiz. Herkes yakınlarının hayatını kurtarsın'' diye konuştu.

    Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş ise anne ve oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu, birkaç gün içinde taburcu olacaklarını kaydetti.

    Kaynak: AA





    Anneden oğluna en güzel bayram hediyesi Yorumları