Akdağ: Asıl dönüşüm kafaların içinde olmalı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 10-16-2012 (05:02)   Son Mesaj: 10-16-2012 (05:02)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    10-16-2012

    Akdağ: Asıl dönüşüm kafaların içinde olmalı

    Akdağ: Asıl dönüşüm kafaların içinde olmalı
    Akdağ: Asıl dönüşüm kafaların içinde olmalı

    Sivas'ın Divriği ilçesinde Sadık Özgür Divriği Devlet Hastanesi'nin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta asıl dönüşümün kafaların içinin değişmesi olduğunu söyledi.

    Sivas'ın Divriği ilçesinde Sadık Özgür Divriği Devlet Hastanesi'nin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta asıl dönüşümün kafaların içinin değişmesi olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Divriği ilçesinde Sadık Özgür Divriği Devlet Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Teknolojinin bütün imkânlarından yararlanılarak yapılan ve 'akıllı hastane' özelliğini taşıyan hastane, 96 yatak kapasitesiyle Sivas'ın yanı sıra, çevre ilçelere de hizmet verecek. Hastane kompleksinde, 5 poliklinik, diyaliz merkezi ve laboratuvarların yanı sıra, doktor ve hemşireler için 12 daireli lojman bulunuyor.

    Açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta dönüşümün asıl değiştirdiği şeyin kafaların içi olduğunu ifade ederek, "Biz zihniyeti değiştirdik. Bu memleketin 75 milyon insanı var, 75 milyonu da kardeş. Onların bir tekinin bile boynunun hastanenin önünde bükülmesine rızamız yok. İster Divriği'de, ister Erzurum'da, ister İspir'de. En son hastanın ızdırabı dininceye kadar bizim ızdırabımız dinmeyecek." dedi.

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise konuşmasında Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirenlere cevap verdi. Yılmaz, "Bizim tek yaptığımız şey halkına zulmeden bir yönetime destek vermemek. Siz haktan hukuktan, adaletten ayrılmayan Divriğili hemşehrilerim, halkına zulmeden bir idareye destek vermemizi ister misiniz? İstemezsiniz. Haktan yanasınız, adaletten yanasınız, milletten yanasınız. Bizimde tek yaptığımız şey bu. Biz Esat'ı halkına zulmedene kadar destekledik. Bizim dışımızda olanlar ise halkına zulmedenden sonra destekliyor ki bu bize yakışmaz. Bu toprakların insanına yakışmaz. Mağdurun, mazlumun kimliği sorulmaz. Kim yere düşerse, onu kaldırmak bizim insani vazifemiz." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler, açılışı gerçekleştirdi.

    Kaynak: CİHAN





    Akdağ: Asıl dönüşüm kafaların içinde olmalı Yorumları