Yabancı hekimlere Türk iÅŸi eÄŸitim   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 10-10-2012 (04:09)   Son Mesaj: 10-10-2012 (04:09)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    10-10-2012

    Yabancı hekimlere Türk işi eğitim

    Yabancı hekimlere Türk işi eğitim
    Yabancı hekimlere Türk işi eğitim

    Eskiden Türk doktorlar yurt dışına eğitim almaya gidiyordu. Şimdi durum değişti, yabancı hekimler Türkiye'ye eğitim almak için geliyor.

    Eskiden Türk doktorlar yurt dışına eÄŸitim almaya gidiyordu. Åžimdi durum deÄŸiÅŸti, yabancı hekimler Türkiye'ye eÄŸitim almak için geliyor. Türkiye saÄŸlık alanında yükseliÅŸini devam ediyor. Devlet eliyle yapılan yatırımların yanında özel sektör de atılımlarını sürdürüyor. Bu baÄŸlamda Adana'da bir Türk firması ortopedik tedavilere yönelik bir cihaz geliÅŸtirdi.Â*

    Özel bir hastanede 'adam frame' adı verilen cihazı kullanmak isteyen onlarca yabancı hekim, Türkiye'ye geldi. İtalya, Arjantin, Rusya, Libya ve Irak gibi ülkelerden gelen hekimlere ülkemizdeki uzmanlar eğitim veriyor. Hastanede şimdi, Libya'dan gelen bir grup doktor eğitim görüyor.

    Türk firması tarafından geliştirilen cihaz, bacaklardaki ve kollardaki kısalıklar, şekil bozuklukları ve kaynamamış kollardaki bozuklukların bilgisayar destekli programla düzeltilmesinde kullanılıyor.





    Yabancı hekimlere Türk işi eğitim Yorumları