Yüzme havuzundaki sinsi tehlike   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 09-10-2012 (17:56)   Son Mesaj: 09-10-2012 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    09-10-2012

    Yüzme havuzundaki sinsi tehlike

    Yüzme havuzundaki sinsi tehlike
    Yüzme havuzundaki sinsi tehlike

    Uzmanlar havuzlarda dezenfeksiyon amacıyla kullanılan klor, bakır sülfat ve ozon gibi maddelerin, kulak iltihaplarının görülme sıklığını arttırdığını söyledi.

    Uzmanlar havuzlarda dezenfeksiyon amacıyla kullanılan klor, bakır sülfat ve ozon gibi maddelerin, kulak iltihaplarının görülme sıklığını arttırdığını söyledi. Anatomica Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Tahir Akdeniz, Â*dış kulak yolunun doÄŸal asit tabakası sayesinde enfeksiyonlardan korunduÄŸunu ve havuz suyundaki dezenfektanların bu asit tabakayı yok edip yerine daha korumasız bir ortam oluÅŸturduÄŸunu, bunun da sık sık enfeksiyonlara sebep olduÄŸunu belirtiyor.

    Dezenfektan olarak kullanılan maddeler, doÄŸal koruma tabakasını yok ettiÄŸi için normalde hastalık yapacak güce sahip olmayan mantar, bakteri ve virüsler, uygun ortam buldukları için sık sık kulak iltihaplanmalara sebep oluyor. Â*Bu enfeksiyonlar, havuzda spor yapan çocuklarda da sık görülüyor.

    Op. Dr. Tahir Akdeniz, bu tür enfeksiyonlardan korunmak için mümkünse havuz yerine denizin tercih edilmesini, bunun mümkün olmadığı takdirde mutlaka kulak tıkacı ve bone kullanarak, kulağın havuz suyundan korunmasını öneriyor. Akdeniz, Â*tedavide dış kulak yolunun doÄŸal koruma ortamına tekrar sahip olabilmesi için ilaç kullanımına da ihtiyaç duyulduÄŸunu belirtiyor.





    Yüzme havuzundaki sinsi tehlike Yorumları