Kızılay, bir milyon kan bağışı topladı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 09-08-2012 (20:35)   Son Mesaj: 09-08-2012 (20:35)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    09-08-2012

    Kızılay, bir milyon kan bağışı topladı

    Kızılay, bir milyon kan bağışı topladı
    Kızılay, bir milyon kan bağışı topladı

    Türk Kızılayı Kan Hizmetleri, ihtiyaç sahipleri için gerekli kan ve kan ürünlerini karşılamak amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında eylül ayı itibariyle bir milyon ünite kan bağışı rakamını geçti.

    Türk Kızılayı Kan Hizmetleri, ihtiyaç sahipleri için gerekli kan ve kan ürünlerini karşılamak amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında eylül ayı itibariyle bir milyon ünite kan bağışı rakamını geçti. Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kişi ve halk sağlığının korunmasıyla yakından ilgilenen Türk Kızılayı'nın, bu kapsamda kan hizmetleri yürüttüğü belirtildi.

    Açıklamada, "Türk Kızılayı, sağlık ve sosyal alandaki en önemli problemlerden biri olan, güvenli kan temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefleyen 'Ulusal Güvenli Kan Temini Programını' Sağlık Bakanlığı’nın himayesinde, 2005 yılından beri yürütüyor. Ülke geneline yayılan 15 Bölge Kan Merkezi ve 62 Kan Bağışı Merkezi ile hizmet veren Türk Kızılayı, yıl boyunca gerek Kan Bağışı Merkezleri gerekse gezici ekiplerle alınan kanlarla, ülke kan ihtiyacının yaklaşık yüzde 70’ini karşılıyor." denildi. Türk Kızılayı’na 2011 yılında bağışlanan bir milyon 276 bin 212 ünite kanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı hatırlatılan açıklamada, bu yılın ilk 8 ayında bir milyon kan bağışı toplandığı kaydedildi.

    Yapay olarak üretilemeyen, sadece insandan elde edilebilen kan ürünlerine olan ihtiyaç artarak devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Bu yüzden ülkemizin kan ihtiyacının tamamının güvenli ve gönüllü kan bağışçılarından sağlanabilmesi için vatandaşlarımızın Türk Kızılayı’na kan bağışı konusunda daha duyarlı olması gerekiyor. Bizlere düşen ise hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için, kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğu unutmamak." ifadelerine yer verildi.

    Kaynak: CİHAN





    Kızılay, bir milyon kan bağışı topladı Yorumları