Sıcaklar Beyin Kanamasına Neden Oluyor!   Konuyu açan: fuhgu   İlk Mesaj: 07-20-2012 (02:15)   Son Mesaj: 07-21-2012 (00:38)    Cevap: 1    Gösterim: 554  

    07-20-2012

    Sıcaklar Beyin Kanamasına Neden Oluyor!

    Sıcaklar Beyin Kanamasına Neden Oluyor!
    Günlük yaşam kalitesini oldukça düşüren sıcaklar özellikle aşırı kilolu ve yüksek tansiyonlu hastaların beyin kanaması geçirmelerine neden olabiliyor.

    Nöroşirürji Uzmanı Dr. Ali Genç’e göre beyin kanamasını önlemek mümkün. Bunun yolu da vücuttaki su kaybını önlemek için düzenli olarak su içmek. Bunun yolu da öncelikle vücuttaki su kaybını önlemek için düzenli olarak yudum yudum su içmekten geçiyor! Beyin kanaması; beyni besleyen damar duvarının yırtılması sonucu kanın beyin içine sızması ve beyin dokusunu tahrip etmesi nedeniyle oluşan çok ciddi bir tablo. Günlük yaşam kalitesini oldukça düşüren aşırı sıcaklar özellikle aşırı kilolu ve yüksek tansiyonlu hastaların beyin kanaması geçirmelerine neden olabiliyor.

    Üstelik sanılanın aksine sadece ileri yaştaki kişiler değil, altta kanamayı kolaylaştıran anevrizma veya arteriovenöz malformasyon gibi hastalığa sahip, ancak bunun farkında olmayan gençler de aşırı sıcaklar yüzünden beyin kanaması geçirebiliyor. Acıbadem Bodrum Hastanesi’nden Nöroşirürji Uzmanı Dr. Ali Genç beyin kanamasını aslında önlenebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle sıcaklığının 32 dereceyi ve nem oranının yüzde 67 yi geçtiği havalarda daha dikkatli olun ve güneş ışınlarının yer yüzüne dik olarak geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmayın. Bu mümkün değilse elinizden su şişesini eksik etmeyin ve düzenli olarak yudum yudum su içmeye özen gösterin. Çünkü önlem alınmadığında sıcak çarpması denen durum çok hızlı gelişiyor ve semptomlar ortaya çıktığında kişi kendini korumak için geç kalmış oluyor.” uyarısında bulunuyor.




    Sıcaklar Beyin Kanamasına Neden Oluyor! Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-21-2012, 00:38


    Evet özellikle öğle sıcağında hiç dışarı çıkılmaması gerekir çok tehlikeli...

    12 ile 3 arasında özellikle cıkılmaması gerekli
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu