Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-08-2012 (04:54)   Son Mesaj: 04-07-2013 (12:02)    Cevap: 4    Gösterim: 15989  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    04-08-2012

    Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri

    Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri
    Barfiks nasil cekilir?
    Barfiks nereleri, hangi bölgeleri calistirir?
    Barfiks yapmanin yararlari?
    Barfiks aletleri ve barfiksi nerelerde cekebiliriz?
    Barfiks cekerken nelere dikkat etmemiz gerekir?


    Genel ana basliklarimiz bunlar olup barfiks konusunda sizleri daha aydinlatmaya calisacagim. Öncelikle her türlü spordan faydalanmak icin beslenmeye dikkat etmeniz sarttir yoksa spor yaparken sagliginizla oynayabilir ve bir cok yaralanmalara sebebiyet verebilir ve hatta ölüme kadar gidebilir. Tabi bu isin bambaska boyutu. Barfiks vücudunuzun üst KISMINI zorlayarak yapilan bir egzersiz, vücut gelistirme, yag yakma hareketi oldugu icin hemen yemek yedikten sonra ya da cok ac karnina
    calismamalisiniz ve asagida belirtilecek egzersizlere baslamadan önce vücudunuzla esneme hareketleri yapip kaslarinizin yaralanma oranlarini düsürmelisiniz. En fazla 10 dakikalik ISINMA hareketleriyle hazir hale geleceksinizdir.
    Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri-barfiks-parkta-199x300jpg

    Barfiks gündelik hayatta güc kazanmaniza ve cokta ucuz bir sekilde spor yapmaniza vesile olacak bir komplike egzersizdir. Bir cok yerde bu egzersizi uygulayabilecek materyal bulabilirsiniz. Örnegin sokakta bir demir e ASILARAK yapabilirsiniz. Barfiks egzersizini bayanlar ve erkekler yapabilir. Barfiks hareketini ilk kez yapiyorsaniz kendinizi yukari cekmekte zorlanmaniz mümkündür. Bu durum pes etmenizi gerektirmez cünkü dogaldir. Kollariniz vücudunuzu cekecek gücte olmayip bu kas gruplari gelismemis demektir.
    Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri
    Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri
    Hafif bir sekilde ziplayarak kendinizi yukarda tutmaya calisarak bu kas gruplarini HIZLI bir sekilde güclendirebilirsiniz. Eger sokakta bu egzersizi yapmaya cekinirseniz cok pratik bir sekilde evde yapmaniz icin uygun materyaller cüzi fiyatlara satilmaktadir. Bir tanesi sag üst resimde gördügünüz gibi KAPI arasina monte edilerek calisilabilir ya da onun altinda bulunan resimdeki gibi monte etmeye gerek kalmadan KAPI nin üst tarafina gecirilerek ve istenildigi zaman da rahatca geri alinilabilen bir fitness - vücut gelistirme , yag yakma aletidir. Ayaginizin altina bir sandalye alarak ilk basta isinizi kolaylastirabilirsiniz ya da dedigim gibi hafif ziplayarak kollarinizi güclendirebilirsiniz.

    Eger maddi durumunuz ve eviniz elverisli ise iki tane de DAMBIL alarak sürekli kollarinizi güclendirebilirsiniz.

    Barfiks cekmek boy uzatir mi?

    Barfiks cekme aslinda bir nevi vücudun esnemesine sebep olan bir hareket oldugundan gelisim cagindaki her cocugun barfiks cekmesi yararina olacaktir ve elbette sayilar büyük olmasa da gelisimde yarari yok denemez. Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri
    Gelisim cagini tamamlamis olan kisiler icin de maksimum 1 - 3 cm arasi bir uzamaya neden olabilir. Bu uzama aslinda vücudunuzun esnemesinden ileri gelmektedir.

    Barfiks yapmanin ucuz ve bir nevi yag yakma programi olarakta düsünebilirsiniz. Cünkü vücudunuzla ASILI KALIP resimdeki gibi bacaklarinizi yukari kaldirarak vücudunuzun ALT kisimlarini ve belinizin iki yaninida calistirmaniz mümkündür. Bu konulari yazimizin en sonunda daha ayrintili paylasmaya calisacagim.

    Barfiks nereleri, hangi bölgeleri calistirir?

    Barfiks genel olarak ellerimiz karsiya bakacak sekilde kavranip cekilir ve bunu daha genis tutarak sporcular yaparlar. Zorlu ve cok güc gerektiren bir harekettir. Bu hareketle sagdaki resmi incelerseniz KIRMIZI renklerle isaretlenmis olan bölgeleriniz AGIR CALISIR.
    Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri-barfiks1jpg
    Fakat bunun yaninda diger üst bölgelerinizin calismayacagi anlamina gelmez. Bu hareketi daha ileri seviyede olanlar yapmalidir. Baslangic ve ilerleme seviyesinde olanlar bu hareketi bu kadar acik bir sekilde yapmak zorunda degiller. Daha dar tutarakta yapabilirsiniz. Barfiks öyle komplike bir harekettir ki nizami bir sekilde yapmak cok zordur. Bu sebepten her degisen vücut KIPIRDAMALARINDA kas olarak farkli bölgeleriniz calisacaktir. Eger resimdeki gibi ayni sekilde tutarsaniz

    KANAT - ALT-SIRT ve SIRT - BICEPS - Ön Omuz gibi yerler daha yogun calisacaktir. Eger bacaklarinizi önde tutarak ve kendinizi gögüs hizanizdan cekerseniz bu sefer gögüs kafesinin DIS bölümüde bu gelisimden etkilenecektir ve daha farkli bölgeleriniz calisacaktir.

    Baslangic seviyelerinde bu hareketi dar tutarak calisirsaniz ki ileri seviyede olanlarinda bu sekilde calismasi mümkündür OMUZ - Gögüs ic kafesi gibi yerlerde calisacaktir.

    Bu hareketi yaparken kendinize bir SINIR belirleyin ve bu programa uyun.

    Örnegin : 8 kez yapin fakat 3 kez tekrarlayin. Eger SPOR sonrasinda yapacaksaniz max. deneyin ve zorlayabildiginiz kadariyla zorlayin. Cünkü SPOR sonrasinda bulunan enerjiniz minimum a inmis olacaktir ve max yapmak sizin daha yarariniza olur.

    Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri-barfiks2jpg
    Barfiksi diger yönde cekmek icinde soldaki resimden yararlanabilirsiniz. Sol daki resimde omuz genisliginde tutulan bir barfiks hareketi görüyorsunuz. Calistirdigi kas gruplarin yerlerinide görmüssünüzdür. Yine ayni sekilde bu hareketi daha acik tutarak ya da daha dar tutarak degistirebilir ve farkli KAS gruplarinizi calistirabilirsiniz.

    Fakat bir gün icerisinde sadece bir barfiks hareketi ile gücünüzü harcayin. Bir gün bu hareketi yapabilir diger günde diger hareketi yapabilirsiniz. Bu sekilde bir program KASLARINIZIN dinlenme ve güc toplama acisindanda önemli olacagini unutmayin.

    Evde yapabileceginiz basit bir calisma egzersizi olup belkide vücudunuzun üst KISMINI calistirabileceginiz baska bir alternatif yoktur diyebilirim. Eger triceps ve gögüs bölgelerinizi de daha aktif basit bir sekilde calistirip güclendirmek ve bu mana da vücudunuzu komple calistirmak istiyorsaniz asagidaki resimde bulunan aleti almaniz yeterli olacaktir.
    Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri
    Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri

    2. resimde olan DIPs hareketidir ve kolunuzun arka KISIMLARINI ve gögsünüzü, trapez bölgenizi calistiran bir harekettir. Sadece bu hareket icin böyle bir alet e para vermek istemez iseniz evdeki materyalleri de kullanmaniz mümkündür.

    2 tane sandalye yi oturacak yerleri ters tarafa bakacak sekilde yanyana getirerek ve sizde ortada sandalyelerden güc alarak bu hareketi yapmaniz mümkündür. Ya da tahtalardan kendinize bir dip station aleti de yapabilirsiniz. Görünüs olarak asagidaki resimdeki gibi olmasi yeterlidir

    Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri

    Barfiks ile ya da farkli konularda sorulariniz olursa bu konu altindan sorabilirsiniz.


    safinaz bunu beğendi.



    Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  04-08-2012, 10:45

    → Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri


    : ) ehım.
    el_feta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) el_feta

      Permalink - Mesaj no 2  04-08-2012, 17:34


    el_feta´isimli üyeden Alıntı
    : ) ehım.

    Varmi bi sorun ya da olumlu - olumsuz düsünce?
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 3  04-08-2012, 23:59

    → Barfiks nasil cekilir ve Teknikleri


    eywallah... sorun yazanlarda değil ben de : )
    el_feta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) el_feta

      Permalink - Mesaj no 4  04-07-2013, 12:02


    barfiks kaçtane çekmek lazım ve eler içe doğrumu omalı dışa doğrumu olmalı
    barfiks demiri kaç santim olmalıdır
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci