DİKKAT!!! Meyvalı ve Sade Gazlı İçeceklerde Alkol var   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 09-22-2008 (21:30)   Son Mesaj: 09-22-2008 (21:30)    Cevap: 0    Gösterim: 928  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen beyza

    09-22-2008

    DİKKAT!!! Meyvalı ve Sade Gazlı İçeceklerde Alkol var

    Nihayet laboratuar tahlil sonuçları ortaya çıktı. Alkolsüz içecekler olarak reklam edilen bu içeceklerde alkol olabileceğini belirttik.

    Nihayet, piyasada satılan içeceklerden örnekler alındı ve laboratuarda tahlil edildi. Sonuçlar, ne yazık ki, bizi teyid etti. Yabancı patentli içeceklerin yanında mütedeyyin insanlarımızın teveccüh gösterdiği tanınmış firmaların ürünlerinde de alkol tesbit edildi. Halbuki, biz sitemizde bu konuları açıklarken bu firmaların yetkilileri, birçok kardeşimize gönderdikleri yazılarda, ürünlerinde kesinlikle alkol bulunmadığını iddia ediyorlardı. Laboratuar tahlil sonuçları bizi şaşırtmadı.

    Bilakis beklediğimiz sonuçlardı. Zira Türk GIDA KODEKSİ ve TSE dahil bütün dünya GIDA KODEKSLERİ, bu içeceklerde bir miktar alkol olabilecağı bilindiği için sınırlar koyarak işin içinden çıkmışlardı. Sadece sınırlarda farklılıklar vardı. Almanyada bu sınır %0.3 iken, Türkiyede %0.5 olarak tesbit edilmişti.

    Şimdi ne olacak?.. Müslümanlara satmak için üretim yapan firmalar, içinde belli oranda alkol bulunduğu tesbit edilen bu içecekleri üretmeye devam edecekler mi etmeyecekler mi? Daha önemlisi bundan böyle Müslüman tüketiciler bu içecekleri içmeye devam edecekler mi, etmeyecekler mi? Müslümanım diyen insanlar bu sorulara doğru cevap bulmak zorundadırlar diye düşünüyoruz.

    Tahlil Sonucu
    DİKKAT!!! Meyvalı ve Sade Gazlı İçeceklerde Alkol var

    gizemli bunu beğendi.



    DİKKAT!!! Meyvalı ve Sade Gazlı İçeceklerde Alkol var Yorumları