Siyasi Karikatürler...

...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 3 gönderen HiLaLNuRu

  1. Alt 07-24-2008, 16:49 #1
  2. Alt 07-24-2008, 17:49 #1
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Ankebut Suresi

    2. İnsanlar (dünyada çeşitli çile ve güçlüklerle) imtihan edilmeden (sadece) "inandık" demeleriyle bırakılacaklarını mı sandılar?

    --------------------------------------------------------------------------------

    Bakara Suresi


    214. (Ey mü'minler!) Yoksa siz, sizden önce geçip giden (mü'min)lerin, başlarına gelen (sıkıntı)lar, sizin de başınıza gelmeden (hemen) cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlara öyle yoksulluk ve sıkıntı dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki, Peygamber ve onunla birlikte olan o mü'minler: "Allah'ın (vaadettiği) yardımı ne zaman (gelecek)?" demişlerdi. İyi bilin ki Allah'ın yardımı çok yakındır
    --------------------------------------------------------------------------------
    155-156. (Ey mü'minler! İtaat edeni isyan edenden ayırt etmek için) andolsun ki, sizi hem biraz korku ve açlıkla hem de mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. (Ey Rasulüm!) Sabredenlere (lütuf ve ihsanımı) müjdele! Öyle ki onlar, kendilerine bir bela geldiği zaman ancak: "Biz Allah için (teslim olmuş kullar)ız ve elbette biz, (yine) O'na döneceğiz" derler.
    --------------------------------------------------------------------------------

    Al-i İmran Suresi

    186. Andolsun ki, mallarınız ve canlarınızla (fedakarlığa katlanma) hususunda imtihan edileceksiniz; ve (üstelik) sizden önce kendilerine kitap verilmiş olanlardan ve müşriklerden çok incitici şeyler işiteceksiniz. Eğer sabreder ve takva üzere olursanız, elbette bu (davranış), yapılacak işlerin en değerlisidir.
    --------------------------------------------------------------------------------

    sadaka rabbul arşil azim...




    küfredenler küfürlerini gösterecek ki iman edenler açığa çıksın...
    Burası çok önemli ki; FİTNE nin kelime kökeni şuradan gelir arapça da,malumunuz altın doğada saf olarak bulunmaz,altını ayırmak için yani 'cevherini' curufndan' ayırmak için ısıtılır...işte fitne buna denir...bu olanlara hiç kızmıyorum,yorulmuyorum esasında zaten olacaktı,olmasa idi ben şüphelenirdim kendimden...işte bunlarla ısıtılacağız ki hepimizin altın kısmını curufunu görecek O...
    rabbim razı olsun...
    selam ve dua ile...

  3. Alt 07-24-2008, 23:00 #2
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    teşekkürler...

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.