mavi balina

Bir mavi balinanın yutabileceği en büyük şey nedir?a) Çok büyük bir mantar, b) Küçük bir araba, c) Greyfurt, d) Yelkenli, e) Hepsi... Doğru cevap: c) Greyfurt. Bir mavi balinanın yutabileceği ...


Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 4 gönderen candanag

    1. Bir mavi balinanın yutabileceği en büyük şey nedir?a) Çok büyük bir mantar, b) Küçük bir araba, c) Greyfurt, d) Yelkenli, e) Hepsi...


      mavi balina
      Doğru cevap: c) Greyfurt.


      Bir mavi balinanın yutabileceği en büyük şey nedir..

      Oldukça ilginç bir biçimde, bir mavi balinanın boğazı onun göbek deliğiyle (küçük bir yemek tabağı boyutunda) hemen hemen aynı çapa sahipken, kulak zarından (daha çok büyük bir yemek tabağı boyutunda) biraz daha küçüktür.

      Mavi balinalar yılın sekiz ayı neredeyse hiçbir şey yemezler ama yaz aylarında neredeyse sürekli beslenerek günde 3 ton yemek yerler. Biyoloji derslerinden de hatırlayabileceğiniz gibi bu balinaların besinleri kril adlı küçük, pembe, karides benzeri kabuklu hayvanlardan oluşur; bu balina için bir ziyafettir. Kriller 100 bin tonun üzerinde bir ağırlığa sahip büyük yığınlar halinde balinanın önüne gelir.

      Kril kelimesi Norveççedir. Flemenkçe kriel kelimesinden (yavru balık anlamına gelir ama günümüzde bücür ve önemsiz kişiler anlamında da kullanılır) gelir.

      Bir mavi balinanın boğazının dar hattı, onun Yunus peygamberi yutmuş olamayacağı anlamına gelir. Bütün bir insanı yutacak kadar geniş boğazı olan tek balina ispermeçet balinasıdır ve bu balinanın midesinin sularındaki yoğun asit, içine giren birinin hayatta kalmasını imkansız kılar.

      Mavi balinanın boğazının dışındaki her yeri büyüktür. 32 metrelik uzunluğuyla şimdiye kadar yaşamış en büyük hayvandır; en büyük dinozorun boyutunun üç katıdır ve 2 bin 700 insanın ağırlığına denktir.

      Mavi balinanın dili bir filden daha ağırdır. Kalbi bir araba boyutundadır. Aynı zamanda tek bir hayvanın çıkarabilecği en yüksek sesi çıkarır. Düşük frekanstaki bir mırıltısı diğer balinalar tarafından 16 bin km uzaklıktan duyulabilir.

      Kaynak: Cahillikler Kitabı (John Lloyd-John Mitchinson/NTV Yayınları)
      candanag - 07-15-2008, 13:41
      #1
    1. Boyutlari cok büyük olmasina ragmen yedigi yiyeceklere bakarsak cok farkli bu arada hz. yunus u yutan balik illada balina degildir
      alptraum - 07-15-2008, 23:25
      #2
    1. yunus peygamberi hangi balık yutmuş ozaman
      xyzt - 07-16-2008, 00:25
      #3
    1. Büyük bir balik deniyor ama cinsi nedir tam kesin birsey yok
      alptraum - 07-16-2008, 00:42
      #4
    1. peki balinalar ne yemezler acilllll!!!!!!!!!!!!!
      Misafir - 05-05-2011, 16:13
      #5
    1. kadınların herhangi bir zamanda bir belgeselde rastlamadıkça hiç akıllarına gelmeyen, ama nedense çoğu erkeğin boş zamanlarında "googıldan balina resimlerine vidyolarına bakalım la!" nidasıyla uzun uzun incelediği ekolojik döngüde önemli bir yere sahip olan hayvandır.
      pınaran - 07-17-2011, 01:03
      #6
    1. Yıllar yıllar önce televizyon denen karakutuda engelli bir yabancı çocuk görmüştüm.Neredeyse gövdesinin yarısı yoktu.Çocuğu bu hale bir balina getirmiş.Belgeselin adı katil balinalardı galiba,emin değilim!!!

      Çocuğun şu sözü hiç aklımdan gitmiyor "ben balinalara kızmıyorum,nefret de etmiyorum.Çünkü onlar bunu yaparlarken bilinçleri yok".

      Benim başıma böyle birşey gelseydi aynı şekilde düşünürmüydüm,kesinlikle hayır,çocuğun dedikleri mantıklı ama mantık herzaman işlemiyor.
      safinaz - 07-17-2011, 01:12
      #7