Mezheplere göre vitir namazını kılmanın hükmü nedir?

THEHAFIZ ´isimli üyeden Alıntı ↑...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

  1. Alt 02-15-2009, 02:39 #11
    Ziyaretci
    zeynep_hearty Mesajlar: n/a
    THEHAFIZ´isimli üyeden Alıntı
    ALEMLERE RAHMET olan Pegamberin bu vasfını Kur'andan alırken...
    Muamelatınıza yansıttığnız hükümleri HUREYRELERDEN, MÜSLİMLERDEN almanız da beni üzüyor ama eliden birşey gelmiyor.
    Buhari tam 1 milyon rivayetten kitabına aldığı hadisleri ayıkladığını itiraf eder,
    Bir o kadar da diğer muhaddislere tahsis edildiğinde ortaya 6 milyon gibi bir hadis sayısı çıkıyor.
    Peygamberimiz 23 yıl Peygamberlik etmiştir, hadi diyelim ilk günden hadis söylemeye başlasa..
    23X365=8395
    6.000.000/8395=715
    Hayatını savaşlarla, mücadelerle, sıkıntılarla, ambargo ve ablukalarla geçirmiş bir peygambere günlük 715 hadis söyleterek eziyet edenlere ise ne demeli bunu size bırakıyorum..
    Ki, hadisler ilk dönemde yazılmıyorken, günlük 715 hadisi hangi babayiğit hafızasında tam olarak tutabilmiştir, burası da tam bir trajedi zaten..
    Siz Peygamberin sadece VAHYİ TEBİĞ için geldiğini kabullenmediğiniz için bu tip şeyler olmasa Peygamberi Peygamber bile kabul edemezsiniz..
    Oysa, Peygamber sadece emredileni yapar ve dışına çıkmaz-çıkamaz..
    Bence, siz önce PEYGAMBERLİK nedir ne değildir bunu öğrenin kardeşim.
    Sonra ilim konuşalım

    Hayatını ilme vermiş insanların sırf bu nedenle belirgin bir yaşam şartlarına sahip olmayan ömrü sürgünle geçen idama mahkum olan insanların yorumları kabul edilemez fakat rutin bir hayat yaşayıp tek meşgalesi ilim olmayan kişilerin kurani yorumları doğru hizmetçi kırınca elin kırılsın ev sahibi kırınca canın sağolsun gibi bir şey oluyor sizin yaptığınıza çivi çiviyi söker denir oturup hesap yapıyorsunuz neyin hesabını tavsiyenizi bende size tavsiye ediyorum siz öncelikle hadis nedir sünnet nedir kaç çeşittir sıhhatinin ölçüsü nedir bu gibi soruların cevaplarını araştırın konu hakkında ilmi bir çalışma yapın daha sonra hesaba girişin zira kuranın nurunu kuranla söndürmeye çalıştığınız düşünülücek ...selam ve dua ile...

  2. Alt 02-15-2009, 12:27 #12
    THEHAFIZ Mesajlar: 135
    Bendeniz HADİS'in ne manaya geldiğiniçok iyi biliyorum,
    Hadis, DİNALANINDA SÖYLENECEK SÖZ demektir ve Rabbim ayetlerin de KENDİ HADİSİNİN ÜZERİNE HADİS SÖYLENEMEYECEĞİNİ VE TEK HADİS SÖYLEME YETKİSİNİN KENDİNDE OLDUĞUNU vurgular.
    İşte Kur'anın Hadis'e getirdiği açılım..


    Nisa Suresi 87 Allah'tır O, ilah yoktur O'ndan başka. Hakkında hiçbir kuşku bulunmayan kıyamet gününde, hepinizi muhakkak bir araya toplayacaktır. hadis/söz bakımından, Allah'tan daha sadık kim olabilir?

    A'raf Suresi 185 Göklerin ve yerin melekutuna, Allah'ın yarattığı herhangi birşeye bakmadılar mı; ecellerinin gerçekten yaklaşmış olabileceğini düşünmediler mi? Peki, bu Kur'an'dan sonra hangi hadise/söze iman ediyorlar?

    Yusuf Suresi 111 Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur'an, uydurulacak bir hadis/bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir.

    Lokman Suresi 6 İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak için hadis/laf eğlencesi satın alır ve onu alay konusu edinir. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır.

    Casiye Suresi 6 İşte bunlar, Allah'ın ayetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah'tan ve onun ayetlerinden sonra hangi hadise/söze inanıyorlar?!

    Tur Suresi 34 Eğer doğru sözlü iseler, onun benzeri bir hadis/söz getirsinler.

    Mürselat Suresi 50 Artık bundan sonra hangi hadise/söze iman edecekler?

  3. Alt 12-22-2012, 10:54 #13
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    TheHafiz sen siisin ama takiyye sizde farz onu bile yapamiyorsun.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.