Çalışma Ayetlerimiz II.Bölüm

Çalışma Ayetlerimiz II.Bölüm Çalışma ayetlerimiz II. bölüm Bismillahirrahmanirrahim Allah bu ayetleri manevi hayatımızı inşa etsin duasıyla, Öncelikle okuyarak Arapça ve Türkçe olarak anlayarak üzerinde çeşitli çalışmalar yapacağız İnşALLAH Kuran okuyacağımız ...


  1. Alt 08-02-2015, 12:16 #1
    manzer Mesajlar: 17
    Çalışma Ayetlerimiz II.Bölüm

    Çalışma ayetlerimiz II. bölüm
    Bismillahirrahmanirrahim
    Allah bu ayetleri manevi hayatımızı inşa etsin duasıyla, Öncelikle okuyarak Arapça ve Türkçe olarak anlayarak üzerinde çeşitli çalışmalar yapacağız İnşALLAH
    Kuran okuyacağımız zaman yapmamız gerekenler ?
    Nahl 16/98 :Kur'an okuduğun zaman o kovulmuş şeytandan Allah'a sığın!
    Kuran dinlerken ne yapıyoruz ?
    ARAF/204 Kuran okunduğu zaman onu dinleyin ve susun ki, size merhamet edilsin.
    Kurana başlamadan önce nasıl dua edeceğiz ?
    Taha 20/114 :Gerçek hükümdar olan Allah, yücedir. Sana O'nun vahyi tamamlanmazdan önce Kur'an'ı (okumakta) acele etme ve "Rabbim, benim ilmimi artır" de.
    Kuranda Allahın ayetlerini okuduğumuzda ?
    Nur 24/ 51 meali :. Aralarında hükmetmesi için, Allah'a ve elçisine çağrıldıkları zaman mü'min olanların sözü: 'İşittik ve itaat ettik' demeleridir. İşte felaha kavuşanlar bunlardır.
    Kuranda besmele ?
    Alak 96/1.ayet 1- Yaratan Rabbin adına /adıyla oku. (Allah adıyla okuyalım)
    Fatiha 1/ayet 2- Rahman ve Rahimdir. (Allah rahman ve rahimdir)
    Hud 11/41. (Nuh) dedi ki: "Gemiye binin! Onun yüzüp gitmesi de, durması da Allah'ın adıyladır. Şüphesiz ki Rabbim çok bağışlayan, pek esirgeyendir.
    Neml 27/30. "Mektup Süleyman'dandır, rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla (başlamakta) dır.
    Şeytanın fitlemesi dürterse ne yapacağız
    Araf 7/200. Eğer şeytanın fitlemesi seni dürterse hemen Allah'a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir.
    201. Takvaya erenler var ya, onlara şeytan tarafından bir vesvese dokunduğunda (Allah'ın emir ve yasaklarını) hatırlayıp hemen gerçeği görürler

    Şeytan insan insanın algılarını köreltir mi , ?
    Şeytan insanın idrakini saptırabilir, aklını , bilincini çelerek hüsrana uğratabilir ve hakikati görmemesine sebep olur. şeytanın insanları saptırması nefsini, bilinçaltını, güdüleri ve ayartıcı duyguları kullanarak insanın öteki kişiliği haline getirir

    Zuhruf 43/5-36-44
    5. Siz, haddi aşan kimseler oldunuz diye, sizi Kur'an'la uyarmaktan vaz mı geçelim?
    36. Kim Rahman'ın zikrine karşı kör olursa ona bir şeytanı sardırırız; artık o, onun (yanından ayrılmaz, ona sürekli olarak kötülükleri telkin eden) arkadaşı olur. 44. Doğrusu Kur'an, sana ve kavmine bir öğüttür. İleride ondan sorumlu tutulacaksınız.
    Enam 6/ 112 Böylece her peygambere, insan ve cin şeytanlarından bir düşman kıldık. Onlardan bazısı bazısını aldatmak için yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapmazlardı. Öyleyse onları yalan olarak düzmekte olduklarıyla başbaşa bırak.
    İnsan şeytanları / görünmeyen düşmanlar
    Hem sinsi hem sinik, üstüne vardığınızda sinen, üstünden biraz çekildiğinizde üzerinize siner .Kendini göstermeden geliyor
    Enam 112 Böylece her peygambere, insan ve cin şeytanlarından bir düşman kıldık. Onlardan bazısı bazısını aldatmak için yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapmazlardı. Öyleyse onları yalan olarak düzmekte olduklarıyla başbaşa bırak.

    İnşallah demeyi unutursak Allah ne yapmamızı istiyor ?
    Kehf 18/23 -24 Ve hiçbir şey hakkında, "Ben bu işi yarın mutlaka yapacağım" deme; 24.Ancak "Allâh dilerse (yapacağım)" (de). Unuttuğun zaman Rabbini an ve "Rabbimin beni bundan daha doğru bir bilgiye ulaştırcağını umarım" de.
    Selam verildiği zaman nasıl karşılk verilmeli
    Nisa 4/86
    Bir selamla selamlandığınızda, siz ondan daha güzeliyle selam verin ya da aynıyla karşılık verin. Şüphesiz, Allah her şeyin hesabını tam olarak yapandır.

    Allaha hamd etmek
    En'am 6/ 1Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve aydınlığı (nuru) kılan Allah'adır. (Bundan) Sonra bile, inkâr edenler, Rablerine (bir takım varlıkları ve güçleri) denk tutuyorlar.
    Fatır 35/34
    Derler ki: "Bizden hüznü giderip yok eden Allah'a hamdolsun; şüphesiz Rabbimiz, gerçekten bağışlayandır, şükrü kabul edendir."

    Fatır 35/35 “O, lütfuyla bizi kalınacak yurda yerleştirendir. Bize orada bir yorgunluk dokunmaz. Bize orada usanç da gelmez.”

    Maşallah Demekteki anlam
    Kehf – 39
    Bağına girdiğin vakıt «maşaallahu la kuvvete illa billah» dese idin olmaz mıydı? eğer malca, evlâdca beni kendinden az görüyorsan
    Hakkımızda bilgimiz olmayan şeyin ardına düşmek
    İsra 17 /36 Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme; çünkü kulak, göz ve kalb, bunların hepsi ondan sorumludur.


    Başkasına iyilik tavsiye ederken kendisi iyiliğiyapmıyorsa

    Bakara 2/ 44 İnsanlara iyilik etmelerini emrediyorsunuz da kendinizi unutuyor musunuz? Ve kitabı okumaktasınız. Sizin Aklınız mı yok, düşünmez misiniz?
    Söz veriyoruz tutmuyorsak Allah katında nasıl karşılanır ?
    61/Saff, 2- Ey iman edenler, niçin yapmayacağınız şeyi söylüyorsunuz? 3- Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük nefretle karşılanan en sevilmeyen bir şeydir.

    "İnsan yaptığ ıiyilik karşılığı menfaat için mi yapmalı

    insan 76/ 9- Biz size, ancak Allah'ın yüzü (rızası) için yedirmekteyiz; sizden ne bir karşılık istiyoruz, ne de bir teşekkür.»10-'Biz, zor ve belâlı bir günde Rabbimizden korkarız.' derler.11- Derken Allah da korumuştur onları, bugünün şerrinden ve yüzlerine bir parlaklık, gönüllerine bir sevinçtir, vermiştir.
    Biri bize haber getirdiğinde ne yapılmalı
    Hucurat 49/6 Ey inananlar, kötü huylara sahip birisi size bir haber getirirse onu araştırınız. Yoksa bilmeden bir topluluğa karşı haksızlık edersiniz ve daha sonra yaptığınızdan pişmanlık duyarsınız.
    İnsanları alaya almak doğru mu
    Hucurat49/11 "Ey Mü'minler, bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki de onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın, İmandan sonra fasıklık ne kötü bir isimdir, Kim de tövbe etmez ise, böylesi kimseler zalimlerdir.
    Allaha karşı sorumlu olarak doğru sözlü olmak
    "Ahzap 33/70 Siz ey iman etmiş olanlar! Allah'a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun ve (her zaman) hakkı ve doğruyu konuşun;
    Allaha karşı sorumlu kul nasıl olmalı
    Nisa 4/ 36 Allah'a ibadet edin ve O'na hiç bir şeyi ortak koşmayın. Anne-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve sağ ellerinizin malik olduklarına güzellikle davranın. Çünkü, Allah, her büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez.
    Mümin olanlar için asıl iyilik nedir
    Bakara 177Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır. (Allah'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kölelere sevdiği maldan harcar, namaz kılar, zekât verir. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder.”

    En büyük ibadet nedir /Namaz nelerden alıkoyar?
    ANKEBUT SÜRESİ 29/45. Sana Kitap'tan vahyedileni oku ve namazı dosdoğru kıl. Gerçekten namaz, çirkin utanmazlıklar (fahşa)dan ve kötülüklerden alıkoyar. Allah'ı zikretmek ise muhakkak en büyük (ibadet)tür. Allah yaptıklarınızı bilir.

    Lokman 31/17. 'Ey oğlum, namazı dosdoğru kıl, ma'rufu emret, münkerden sakındır ve sana isabet eden (musibetler)e karşı sabret. Çünkü bunlar, azmedilmesi gereken işlerdendir
    .
    Allahı nasıl zikrederler ?
    Ali imran 7/191Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki: ) "Rabbimiz, sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru

    Allahın zikrinden yüz cevirenlerin durumu
    Taha 20 /124Her kim de zikrimden yüz çevirirse ona dar bir maışet vardır ve onu Kıyamet günü kör olarak haşrederiz
    125- "O da (şöyle) demiş olur: -Ben görmekte olan biriyken, beni niye kör olarak haşrettin Rabbim?"
    125 (Allah da) Der ki: "İşte böyle, sana ayetlerimiz gelmişti, fakat sen onları unuttun, bugün de sen işte böyle unutulmaktasın."

    Allahı zikretmekten neler alıkoyar
    Münafikun 9.Ayet: Ey iman edenler! Mallarınız ve evlatlarınız sizi, Allah’ı zikretmekten alıkoymasın. Her kim bunu yaparsa, işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.
    İyiliği yapmayanların durumu neye benzetilmiş ?
    7/Araf, 175-176)Onlara, kendisine âyetlerimizden verdiğimiz ve fakat onlardan sıyrılıp çıkan, o yüzden de şeytanın takibine uğrayan ve sonunda azgınlardan olan kimsenin haberini oku. Dileseydik elbette onu ayetlerle yükseltirdik. Fakat o, yere saplandı ve hevâ/hevesinin peşine düştü. Onun durumu tıpkı köpeğin durumuna benzer: Eğer üstüne varsan, dilini çıkarıp solur, bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte âyetlerimizi yalanlayan kavmin durumu budur. Bu kıssayı anlat, umulur ki düşünür, ibret alırlar.

    Elçi kur'an'la amel etmeyenleri nasıl şikayet edecektir

    FURKAN 25 /30 Elçi de: "Ya Rabbi, kavmim, bu Kur'an'ı terk edilmiş bıraktılar" demiştir.

    Allah insanları niçin yaratmış ?

    51 Zariyat süresi 56.ayet
    Ben, cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım.
    Cuma günü ne yapmalıyız ?
    Cuma, 62/9-10 Müminler ! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında hemen Allahı anmaya yönelin ve alım satımı bırakın. Bilseniz bu sizin için daha hayırlıdır.10- Namaz bitince yeryüzüne dağılın ve Allahın lütfundan isteyin. Allahın adını da çokça anın ki, umduğunuza kavuşasınız.

    Allah her şeyi kimin için yarattı ?

    Bakara 2/29 O, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra (kendine has bir şekilde) semaya yöneldi, onu yedi gök olarak yaratıp düzenledi (tanzim etti). O, her şeyi hakkıyla bilendir.

    Müminler nasıl kimselerdir

    8 Enfal 2.ayet :Mü'minler ancak o kimselerdir ki, Allah anıldığı zaman yürekleri ürperir. O'nun ayetleri okunduğunda imanlarını arttırır ve yalnızca Rablerine tevekkül ederler.

    Nur, 24/37Öyle insanlar vardır ki, ne bir ticaret, ne bir alışveriş onları Allahı zikirden, namazı kılmaktan, zekatı vermekten alıkoyamaz.

    Allaha nasıl dua etmeliyiz ?

    Bakara2 /186 : Eğer kullarım sana Benim hakkımda sorular sorarsa bilsinler ki) Ben çok yakınım; dua edenin yakarışlarına her zaman karşılık veririm; öyleyse onlar da Bana karşılık versinler ve Bana inansınlar ki doğru yolu bulabilsinler.

    Araf 7/55 Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin. Şüphesiz O, haddi aşanları sevmez

    Furkan 25/77 De ki: "Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi? Fakat siz gerçekten yalanladınız; artık (bunun azabı da) kaçınılmaz olacaktır.

    MÜMİN40/60 Rabbiniz dedi ki: "Bana dua edin, size icabet edeyim. Doğrusu Bana ibadet etmekten büyüklenen müstekbirler; cehenneme boyun bükmüş kimseler olarak gireceklerdir

    İsra17/110 : De ki: "İster Allah diye çağırın, ister Rahman diye: O'nu hangi isimle çağırırsanız çağırın, (O hep Birdir; ve) bütün güzel ve üstün nitelikler O'nundur". (O'na dua et, ama) duanda sesini fazla yükseltme, çok fazla alçaltma da, ikisinin ortası bir yol tut;,

    Allahtan nasıl yardım isteriz

    Bakara 2/45 Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır (bir yük)dır.


    Nasıl / niçin iman ederiz?

    Bakara 2/ 285 Elçi, kendisine Rabbinden indirilene iman etti, mü'minler de. Tümü, Allah'a, meleklerine, Kitaplarına ve elçilerine inandı. 'O'nun elçileri arasında hiç birini (diğerinden) ayırdetmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Rabbimiz bağışlamanı (dileriz). Varış ancak Sana'dır' dediler
    Allah insana gücünün üstünde yük verirmi ?

    Bakara-286- Allah, kimseye gücünün üstünde bir şey teklif etmez. Herkesin kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. "Rabbimiz, unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Rabbimiz, bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Rabbimiz, bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim mevlamız(sahibimiz, efendimiz)sin! kafirler toplumuna karşı bize yardım eyle!"

    Allah kuranı nasıl vahy etmiştir
    Şura 42/51- Kendisiyle Allah’ın konuşması, bir beşer için olacak (şey) değildir; ancak bir vahy ile ya da perde arkasından veya bir elçi gönderip Kendi izniyle dilediğine vahyetmesi (durumu) başka. Gerçekten O, Yüce olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. Kuran kimlere indirilmiştir

    YASİN suresi (70.ayet) (Kur'an,) Diri olanları uyarıp-korkutmak ve küfre sapanları üzerine sözün hak olması için indirilmiştir

    17/İsra-14 "Kendi kitabını oku; bugün nefsin hesap sorucu olarak sana yeter.

    kuran zahmet çekelim diye mi indirilmiştir ?

    Taha 20/2 Biz bu Kur'an'ı sana, zahmet çekesin, bedbaht olasın diye indirmedik;

    Taha 20/3 Saygıyla ürperene bir hatırlatma/düşündürme/öğüt verme olsun diye indirdik
    Kuranı nasıl öğrenip öğretelim ?
    İsra 17/106 Ve Kuranıı, Biz onu insanlara ağır ağır öğrenip öğretesin diye parça parça ayırdık ve Biz onu indirdikçe indirdik!

    Müzemmil 73/4 Yahut buna biraz ekle! Ve Kur'an'ı ağır ağır, düşüne düşüne oku!

    Alak 96/4 ayet O'dur kalemle öğreten!5-İnsana bilmediğini öğretti.

    Rahman 55/ 1- Rahmân 2 -Kur'an'ı öğretti. 3- İnsanı yarattı.4- Ona açıklamayı öğretti.

    Bakara 2/ 31 Ve Adem'e isimlerin hepsini öğretti. Sonra onları meleklere yöneltip: "Eğer doğru sözlüyseniz, bunları bana isimleriyle haber verin" dedi.

    Kuran ne zaman indirilmiştir ?
    Bakara-2/185 : Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.

    Kuran nasıl bir kitaptır ?
    Maide 5/15 : Ey kitap ehli! Kitaptan gizlemiş olduğunuz şeylerin çoğunu açıklayan, çoğundan da vazgeçen peygamberimiz size geldi. Ayrıca size, Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap da gelmiştir.

    Kamer suresi 54/ 17,22,32,40. ayetler Biz Kuranı öğüt almak için kolaylaştırdık. Düşünüp öğüt alan yok mudur?

    Maide 5/16 : Allah, onunla rızası peşinde olanları selâmet yollarına iletir ve onları izniyle, karanlıklardan aydınlığa çıkarıp kendilerini dosdoğru bir yola iletir.

    Bakara 2/2 Allah tarafından gönderildiğinde şüphe bulunmayen bu kitap, müttakîler için bir yol göstericidir.

    İSRA 17/9 Gerçek şu ki, bu Kuran o dosdoğru olan yolu göstermekte; dürüst ve erdemli davranışlar ortaya koyan müminlere, ödüllerinin çok büyük olacağını müjdelemektedir;

    Kuran ölüler içinmi indirildi ?
    Neml süresi 27/80 Bil ki sen ölülere işittiremezsin, arkalarını dönüp giderlerken sağırlara da daveti duyuramazsın

    Kuranda acı ve tatlı suyun birleşmesi

    55/Rahman-19 Acı ve tatlı sulu iki denizi birbirine kavuşmamak üzere salıvermiştir.
    25/Furkan-53 birinin suyu tatlı ve kolay içimli, diğerininki tuzlu ve acı olan iki denizi salıverip aralarına da, karışmalarına engel olan bir sınır koya
    Allah'tır.

    Hakkı gizlemek gerçeklerin üzerini örtmek

    Bakara2/42 Hakkı batıla karıştırıp da bile bile hakkı gizlemeyin!

    Allah için dürüst ve adaletli olmak
    Maide 5/8 Ey iman edenler! Adalet ve dürüstlüğün tanıkları olarak Allah için kollayıp gözetleyenler olun! Bir topluluğun çirkinlik ve kötülüğü sizi adaletsiz davranmaya asla itmesin. Adaletli olun! Bu, takvaya/korunup sakınmaya daha uygundur. Allah'tan sakının. Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdardır.
    Allah insanı nasıl yarattı ?
    Alak 96/ 2 O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı.
    HAC 22/5 Ey insanlar! Eğer yeniden dirilmekten şüphede iseniz, şunu bilin ki, biz sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan (aşılanmış yumurtadan), sonra uzuvları (önce) belirsiz, (sonra) belirlenmiş canlı et parçasından (uzuvları zamanla oluşan ceninden) yarattık ki size (kudretimizi) gösterelim. Ve dilediğimizi, belirlenmiş bir süreye kadar rahimlerde bekletiriz; sonra sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız. Sonra güçlü çağınıza ulaşmanız için (sizi büyütürüz). İçinizden kimi vefat eder; yine içinizden kimi de ömrün en verimsiz çağına kadar götürülür; ta ki bilen bir kimse olduktan sonra bir şey bilmez hale gelsin. Sen, yeryüzünü de kupkuru ve ölü bir halde görürsün; fakat biz, üzerine yağmur indirdiğimizde o, kıpırdanır, kabarır ve her çeşitten (veya çiftten) iç açıcı bitkiler verir.
    Allah nasıl ölçülerde yarattı ?
    İnfitar 82/7 Rabbin ki seni yarattı, düzgün hale koydu, en güzel ölçülerle şe kilendirdi

    Allah hayatımızın sona ermesine kadar ne yapmamızı istiyor
    Hicr 15/99 Ve sana yakîn (ölüm) gelinceye kadar Rabbine ibadet et!
    Müddesir 74 /47 Sonunda yakîn kesin bir gerçek olan ölüm gelip bize çattı .»"
    Ali İmran 3/185 Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete sokulursa, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şeydeğildir

    Allah insanları nasıl kaynaştırır en değerlisi nedir?

    Hucurat 49/13- Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır.
    Mümin nasıl olmalı ?
    Ahzap 33/70 Siz ey iman etmiş olanlar! Allah'a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun ve (her zaman) hakkı ve doğruyu konuşun;

    Kibirli insanın özellikleri ego ?
    FURKAN Suresi 25 / 43. Egosunu tanrı edinen kişiyi gördün mü? Sen mi ona avukatlık edeceksin?

    LEYL Suresi 92/ 8 Kim de cimrilik eder, kendini müstağni görürse,
    9. Ve en güzel olanı yalan sayarsa,10. Biz de ona en zorlu olanı (azaba uğramasını) kolaylaştıracağız.

    CASİYE Suresi 45/23.Egosunu tanrı edinen kimseye dikkat ettin mi? Nitekim Allah onu bilerek saptırmış, işitme duyusunu ve beynini mühürlemiş ve görüşüne perde koymuştur. Allah'tan başka kim onu doğruya iletebilir? Öğüt almaz mısınız?

    Fatır 35/15. Ey insanlar, siz Allah'a karşı fakir olan muhtaçlarsınız; Allah ise, Ğaniy hiç bir şeye ihtiyacı olmayandır, Hamid övülmeye layık

    Nisa 4/ 36 Allah'a ibadet edin ve O'na hiç bir şeyi ortak koşmayın. Anne-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve sağ ellerinizin malik olduklarına güzellikle davranın. Çünkü, Allah, her büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez.

    Kur'ani kerimde en dayanıksız olarak bildirilen ev nasıl

    Ankebut 41. "Allah'tan başkalarını dost edinenlerin durumu, kendine bir ev edinen örümceğin durumu gibidir. Evlerin en dayanıksızı ise şüphesiz örümcek evidir. Keşke bilselerdi! "

    Allah'ı hayat merkezine almadan dünya hayatımı
    Münafikun 9.Ayet: Ey iman edenler! Mallarınız ve evlatlarınız sizi, Allah’ı zikretmekten alıkoymasın. Her kim bunu yaparsa, işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.

    Kur'an'a göre en güzel ticaret nedir?
    Saff Suresi 10. 11. ayetler
    61/10 Ey iman edenler, sizi acı bir azabdan kurtaracak bir ticareti haber vereyim mi?
    61/11 Allah'a ve O'nun Resulü'ne iman edersiniz, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edersiniz. Bu, sizin için daha hayırlıdır; eğer bilirseniz.
    Ders bittiğinde işittik ve itaat ettik ayetini hatırlayalım inşALLAH
    http://www.forumanadolum.com/f695/ca...imiz-ii-bolum-

    Konu manzer tarafından (08-02-2015 Saat 12:21 ) değiştirilmiştir.
  2. Alt 04-08-2016, 07:29 #2
    manzer Mesajlar: 17
    Rahman ve Rahim olan Allah adıyla..

    İnsanların Allah'ı tanımak için önce bilgi sahibi olmalı

    Hac 22/3 İnsanlardan, bilgisi olmaksızın Allah hakkında tartışmaya giren ve her inatçı şeytana uyan birtakım kimseler vardır.
    وَمِنَ النَّاسِ مَن يُجَادِلُ فِي اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّبِعُ كُلَّ شَيْطَانٍ مَّرِيدٍ
    Ve minen nâsi men yucâdilu fîllâhi bi gayri ilmin ve yettebiu kulle şeytânin merîd(merîdin).

    Allah'ı tanımak için bilgi ve yol göstericiye ihtiyac vardır

    Hac 22/8 İnsanlardan kimi, hiç bir bilgisi, yol göstericisi ve aydınlatıcı kitabı olmaksızın Allah hakkında tartışır durur.
    وَمِنَ النَّاسِ مَن يُجَادِلُ فِي اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَلَا هُدًى وَلَا كِتَابٍ مُّنِيرٍ
    Sâniye ıtfihî li yudılle an sebîlillâh(sebîlillâhi), lehu fid dunyâ hızyun ve nuzîkuhu yevmel kıyâmeti azâbel harîk(harîkı).

    Allah'ı hakkıyla takdir edememeleri

    Hac 22/74 Onlar, Allah'ın kadrini hakkıyla takdir edemediler.
    Şüphesiz Allah, güç sahibidir, azizdir.
    مَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ
    Mâ kaderûllâhe hakka kadrihî, innallâhe le kaviyyun azîz

    Allah ne kadar analım.?

    Ahzap 33/41 Ey inananlar! Allah'ı çok anınız!
    يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا
    Yâ eyyuhâllezîne âmenûzkûrullâhe zikren kesîrâ(kesîran).

    O'nu, size gösterdiği şekilde zikredin.

    Bakara 2/198 Rabbinizin lütfunu istemenizde size bir günah yoktur. Arafat'tan indiğiniz zaman Meş'ar- i Haram yanında (Müzdelife'de) Allah'ı zikredin. O'nu, size gösterdiği şekilde zikredin. Doğrusu siz, bundan önce gerçekten sapmışlardandınız.
    لَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ أَن تَبْتَغُواْ فَضْلاً مِّن رَّبِّكُمْ فَإِذَا أَفَضْتُم مِّنْ عَرَفَاتٍ فَاذْكُرُواْ اللّهَ عِندَ الْمَشْعَرِ الْحَرَامِ وَاذْكُرُوهُ كَمَا هَدَاكُمْ وَإِن كُنتُم مِّن قَبْلِهِ لَمِنَ الضَّآلِّينَ
    Leyse aleykum cunâhun en tebtegû fadlan min rabbikum fe izâ efadtum min arafâtin fezkurûllâhe indel meş’aril harâm(harâmi), vezkurûhu kemâ hedâkum, ve in kuntum min kablihî le mined dâllîn(dâllîne).

    İnananlar ve kalpleri huzura kavuşmasına neden olan ilke nedir ?

    Rad 13/28 Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.
    الَّذِينَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِكْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ
    Ellezîne âmenû ve tatmainnu kulûbuhum bi zikrillâh(zikrillâhi) e lâ bi zikrillâhi tatmainnul kulûb(kulûbu)

    Allah'ın anmak yakınlaşmak hayat merkezine oturtmak demektir

    Bakara 2/152 Öyle ise beni anın ki, ben de sizi anayım; bana şükredin, nankörlük etmeyin.
    فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُواْ لِي وَلاَ تَكْفُرُونِ
    Fezkurûnî ezkurkum veşkurû lî ve lâ tekfurûn(tekfurûni)

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.