AOL Active Virus Shield, Kaspersky Anti-Virus 6 tabanl, AOL tarafndan retilmi cretsiz bir antivirs yazlmdr. Bizce, cretsiz olmas ok iyi bir haber. Bu sayede birok antivirus yazlm irketinin de kendi rnlerinin hafifletilmi versiyonlarn cretsiz datmaya balayacan dnyoruz. Kaspersky, virs konusunda ok iyi bir marka. Ayrca yaptmz testler sonucunda Kaspersky'n bilgisayar, Norton kadar yavalatmadn ve test hard diskimizin tarama sresinin Norton'da daha uzun olduunu tespit ettik.

Active Virus Shield'i bilgisayarnza kurduunuzda, AOL, Internet Explorer kullanclarna kendi ara ubuunu ykleme teklifini sunuyor. Bu ara ubuu sayesinde, bilgisayarnzn gvenlik karnesini gsteren AOL Active Security Monitor'n bilgisayarnza verdii notu grebilirsiniz. Parola yneticisi, alr pencere engelleyicisi, pheli siteler hakknda bilgi almanz salayan aralar gibi faydal bileenler ile de daha rahat ve gvenli bir ekilde srf yapabilirsiniz.

AOL, cretsiz bir yazlma gre, byk iler baaryor. AOL Active Virus Shield, Grisoft AVG gibi virslere kar e zamanl koruma salyor. Virsl dosyalar atnzda uyar veriyor ve cretli antivirs yazlmlarnn yapt gibi e-posta korumas salyor. Yeni bir programn yklenmesi esnasnda, AOL Active Virus Shield, antivirs korumasn ksa bir sre iin durdurabiliyor. Program, saatlik, gnlk, haftalk taramalar yapmak iin nceden ayarlanabiliyor. sterseniz virs veritabann saat ba gncelleyecek ekilde ayarlayabilirsiniz. Bu cretsiz antivirs yazlmlar arasnda nemli bir durum. yle ki, Grisoft AVG ile gnde sadece 1 kez gncelleme yapabiliyorsunuz. Yaygn virs saldrlarnn ortasnda, bir virs bile virs tanmlamalarn deitirebilir. te bu zamanlarda, AOL Active Virus Shield'e sahip olmaktan memnun kalacaksnz.

Program, kurtarma diski oluturmay desteklemiyor. Ayrca tarama kapasitelerinde baz eksiklikler var. Fakat sahip olduunuz koruma iyi ve sisteminizi yavalatmyor, aksine performans arttryor.

Gze arpan birka zellik

# Saat ba gncelleme imkan.
# E zamanl koruma.
# Annda tarama ve istenilen zamanda tarama yaplmas iin ayarlama yapabilme.
# Arivdeki dosyalar dezenfekte edebilme.
# "Sadece yeni ve modifiye dosyalar tara" seenei.
# Zararl programlar engelleme ve silme.
# SMTP, IMAP4 ve POP3 e-posta dezenfeksiyonu.
# Deien tarama hz.
# Dizst bilgisayarlar iin, pil tasarrufu seenei.
# Windows XP x64 iin destek.

ndir:
[hide]
http://download.nullsoft.com/avs/avs.msi[/hide]