Kanallar nedir?
Belirli sayfaların performansı ile ilgili detaylı raporlama sağlamak için kullanılırlar. Seçebileceğiniz iki çeşit kanal vardır : URL kanalları ve normal kanallar.

URL Kanalları
Reklam kodunuzu değiştirmeden performansınızı takip etmek için URL kanallarını kullanın. Tam veya kısmi bir URL girerek, sayfalarınızın performansını takip etmeye başlayabilirsiniz. Bir alandaki tüm sayfaların performansı için temel URL'yi, sadece belli bir kategorideki sayfaların performansı için ise kısmi URL'yi giriniz. Tam bir URL girdiğinizde ise belli bir sayfanın performansını takip edebilirsiniz.
URL kanalları sadece içerik için AdSense sayfaları için geçerlidir. Arama için AdSense performansı için normal kanalları kullanınız.

Normal Kanallar
belirlemiş olduğunuz kriter kapsamında performansınız içindir. Sayfalarınıza kanallı reklam kodu yerleştirdiğinizde, bir dizi URL'deki çeşitli metrikleri takip edebilirsiniz. Örneğin farklı reklam türlerinin performansını takip için veya değişik sayfa başlıklarını kıyaslamak için normal kanalları kullanın.

Her yayıncının 100'e kadar AdSense kanalı ve 50'ye kadar da arama kanalı oluşturma hakkı vardır ve bu kanalların kullanımı sitenizin performansını nasıl arttırabileceğiniz konusunda fikir verecektir. Kanallarınızı eklemek, durdurmak veya yeniden adlandırmak ve raporlamaların hazırlanması oldukça kolaydır.

Nasıl kanal oluştururum?
Yeni bir kanal adı oluşturmak için:

1. https:no exploit/adsense adresinden hesabınıza girin
2. Reklam Ayarları veya Arama Ayarları sekmesi altındaki Kanallara tıklayın.
3. Yeni kanal yarat seçeneğini işaretleyin ve metin kutusuna kanal adını girin. Bu kanalı daha sonra hatırlamanıza yardımcı olacak bir isim girmenizi tavsiye ederiz. Örneğin, arabasayfaları veya mavi_gökdelenler
4. Kanalı düzenle/etkinleştire tıklayın. Yeni kanalınız Aktif Kanallar listesine eklenecektir.

Sayfanıza özel kanal kodunuzu eklemek için:

1. Gerekli Ayarlar sekmesine tıklayın ve Reklam Düzen kodu veya Arama koduna tıklayın, veya Kanal Oluşturun sayfasından Reklam Düzenine Devam Ete tıklayın.
2. Kanal açılış listesinden bu kod için gereken kanalı seçin
3. Reklam düzen kodunu kopyalayıp ve sayfalarınıza yapıştırın. Kodunuzdaki kanal kimliği bu sayfaların performansını takip edecektir.

Bir sayfadaki kodu güncelleyerek farklı bir kanala taşıyabilirsiniz. Kodu oluştururken Kanal seçimi yoku seçerek sayfayı tüm kanallardan silebilirsiniz.

Kanal raporlarını nasıl görürüm?
Kanal raporlarına Raporlar sekmenizden ulaşabilirsiniz. Bir tarih aralığı ve tür seçtikten sonra Kanal Verileri butonunu seçin. Seçerken CTRL tuşunu basılı tutarak kanal listesinden istediğiniz sayıda aktif veya silinmiş kanal seçin.

Özel kanal raporunuzu oluşturmak için Raporu Göstere tıklayın. Kanal raporlarınız tüm seçilen kanallar için sayfa gösterimi, tıklamalar ve kazanç gibi veriler gösterecektir. Aşağıdaki soruda açıklandığı üzere, kanal rapor verilerinin gösterilmeden önce 2 gün bekletildiğini unutmayınız.


Bir kanalı nasıl iptal ederim?
Bir kanalı kapatmak için:

1. Ayarlar sekmesine tıklayın
2. Kanallar linkine tıklayın
3. Aktif Kanallar listesinden silinecek kanalları seçin
4. Kapata tıklayın.

Bir kanalı tekrar açmak için:

1. Ayarlar sekmesine veya Kanal Oluşturun sayfasından Reklam Düzenine Devam Ete tıklayın
2. Kanallar linkine tıklayın
3. Kanalı Tekrar Etkinleştir butonunu seçin
4. Açılır listeden tekrar açılacak kanalı seçin
5. Kanalı düzenle/etkinleştire tıklayın
6. Kanal tekrar açılacak ve Aktif Kanallar listesine eklenecektir.