Kurabiye Yapımındaki Püf Noktalar

Malzemeler 1 paket yumuşamış margarin 3 çorba kaşığı yoğurt 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay bardağı pudra şekeri 1 kaşık sirke Kreması İçin ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen beyza
  • 1 gönderen safinaz

  1. Alt 02-22-2008, 10:33 #1
    beyza Mesajlar: 2.053
    Malzemeler
    1 paket yumuşamış margarin
    3 çorba kaşığı yoğurt

    3 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    1 çay bardağı pudra şekeri

    1 kaşık sirke

    Kreması İçin
    2 su bardağı süt
    3 silme kaşık un

    1 kaşık kakao

    5 kaşık şeker

    80 gr. bitter çikolata

    Yapılışı
    Kremayı hazırlamak için bir tencerede unu, şekeri ve kakaoyu karıştırıyoruz. Üzerine sütü ilâve edip kaynatıyoruz. Çikolatayı parçalara ayırıyoruz. Kaynamaya yakın çikolatayı karışıma ilâve edip soğumaya bırakıyoruz.
    Bir yandan hamuru için derin bir kaba, 2 bardak unu koyuyoruz. Yumuşamış margarini de ekleyip margarini una yediriyoruz. Yoğurdu, sirkeyi ekleyip karıştırıyoruz. Kalan 1 bardak una, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hamur hâline getiriyoruz. Elimize ceviz büyüklüğünde bir hamur alıp her birini elimizde yassılaştırıyoruz.

    Hazırladığımız kremadan 1 tatlı kaşığı koyup kenarlarını yukarı doğru toplayıp kapatıyoruz. Ters çevirip fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri pembeleşinceye kadar, yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeler piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Âfiyet olsun.

    Kurabiye Yapımındaki Püf Noktalar
    -Kurabiye yapacağımız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
    -Kurabiye hamurunun uzun süre yoğrulup gevşemesi için, önce malzeme mikser yardımıyla çırpılır. Sonra elde hızlı bir şekilde yoğrulur. Sonra da şeffaf bir folyoya sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir. Böylece hamur daha kolay kesilecektir.

    -Kurabiye hamuru, genelde çok yağlı olduğundan ele yapışır. Eğer elleri soğuk suyla ıslatıp kuruladıktan sonra kurabiyeye şekil verilirse, ele fazla yapışmadığı görülecektir.

    -Kurabiyeleri gevşek kapatılmış kaplarda saklarsanız, hem sertleşir, hem de çabuk bayatlar. Bunun sebebi, kabın içerisine girmiş olan nemdir. Kurabiyelerin uzun müddet, gevrek ve taze kalmasını istiyorsanız, onları mutlaka sıkı kapatılmış bir metal kutuda saklamalısınız.

    -Kurabiyelerin zamanla sertleşmemesi için, yanlarına bir-iki dilim kabuklu elma koyarak saklayınız. Elmanın dengeli bir şekilde nem yayması, kurabiyelerinizi 2 hafta boyunca taze tutacaktır.

    -Bayat ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyup üzerine su serpin. Sonra fırında 10-15 dakika bekletin. Taptaze olduklarını göreceksiniz.

    -Kurabiye hamurunu açmadan önce parçalara ayırın. Çalışacağınız hamur parçası hâriç diğer hamurları, buzdolabında bekletin ve her parçayı kullanmadan önce tekrar yoğurun.

    -Kurabiyelerin pişerken yayılmaması için, fırın tepsisini 10-15 dakika serin bir yerde bekletin ve soğuk fırına değil, önceden ısıtılmış kızgın fırına koyun.

    -Pişirdiğiniz kurabiyelerin, tepsiden parçalanmadan ayrılmasını istiyorsanız, fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri çıkarmayı deneyin. Eğer tepsi sıcakken kurabiyeleri almadıysanız, tepsiyi fırında bir daha kızdırarak çıkartabilirsiniz.

    -Bisküvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 1-2 adet kesme şeker veya yanına 1 avuç pirinç koymak da bayatlamayı geciktirecektir.



    safinaz bunu beğendi.
  2. Alt 02-22-2008, 18:11 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Hem bu pasta tarifi hemde bu püf noktaları için teşekkür ederim.Ben sirke katıldığını bilmiyordum,bunuda öğrendim.
    Çok nefis bişeye benziyor,rejim dönemim bitsin muhakkak yapacağım.

    beyza bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.