Bilinç-bilinçaltı ve bu yapımızın daha derinliklerinde İLAHÎ BİLİNÇ vardır.Yani biz bilinçli zihnimizi aşsak ve nehrin içine düşsek,bu nehir bizi sonsuzluk okyanusuna götürecek..


BİLİNÇ DÜZEYLERİ

Bilinçaltı -> Kollektif Bilinçaltı -> Kozmik Bilinçaltı -> SÜper Bilinç


Kollektif Bilinçaltı
Yani ''Ben'' dediği saha.. ''Nefsini bilen Rabbini bilir''


Bİlinçaltının beslendiği ve bu varlık boyutundaki tüm bilinçaltı düzeylerde iletişime geçtiğimiz kollektif yapı.. Bireysel bilinçaltımız düzeyinde dahi kolektif bilinçaltı dediğimiz tüm insanlıkla derin bir irtibat halindeyiz.. Farkında olun veya olmayın.. aslında bilgiler ortak havuzdan sizin bireysel bilinçaltı yapınıza bu iletişim sayesinde akıyor.Neticede;Varlığın dahi birimleri arasında sonsuz bir iletişim var.Aslında bireysel bir bilgi de,kolektif bilinçaltı düzeyde bütün insanlığım bilinçaltı ile irtibatlıdır ve oraya akar.
Eğer ki bilinçaltımız,vahyin evrensel bilgisi ile uyum haline gelirse,bu noktada kolektif bilinçaltınıda aşar ve suhani alemlere kapı açar

Kozmik Bilinç
SEN ÇIK ARADAN (toplum,zanların,bağlı olduğun tüm şeylerden kurtul) KALIR SENİ YARADAN... sahası.
Misal) makro düzeyde Mir'ac;tüm benlik sahasından çıkışın adı,içsel bir yokculuk,daha içe,daha derine olan bir seyahat..
veya..Cennet için Hz.Peygamber (s.a.v) der ki : ''Ne göz görmüş,ne kulak işitmiş,ne de insanın aklına hayaline böyle birşey gelmiş.'' (...)

Süper Bilinç
Tüm benlik düzeyinden çıktığın noktada,karşılaşacağın alemin ilk mertebesi,süper bilinçli zihin.. Bu tıpkı üçgen ortasındaki göz gibidir.Zıtlıkların birlenmesi neticesinde oluşan,yani ''İkilikle bilinir,birlikte anlaşılır'' denilen noktada ikiliğin,üçüncü birle birleşmesi neticesinde oluşan birlik,bütünlük hali. Birliğin doğurduğu üçüncü noktada bir hakikat görülür ki,bana göre,ona göre,şuna göre ayrımı yoktur.Bunları aşmışsındır ve ilk defa varlığa ön yargısız bakarsın.Gördüğün saf 'nur' olur.Kristal bakış budur. Yani bilinç,bilinçaltı ve kolektif bilinç aşılmıştır.Ve duru bakır kendini göstermiştir.
Bedeni aş,düşünceleri aş,hisleri aş,zamanı-mekanı aş.. işte bu Alem.. Beden bilinçli zihin,düşünceler bilinçaltı,hislerse kolektif bilinç,zaman-mekan olgu dışı..
Artık düşmezsin.. Kristal berraklık..

Saf göz ile görürsün lakin göreni yani gözü göremessin.Varlığın farklı boyutlardaki saf oluşlarını görürsün lakin göreni göremezsin.(bizdeki derin manada 'La İlahe' sırrı)
Bir bireysel bilinç,mutmainniyete yani süper bilinç sahasına yansıdığı zaman farkında olunsun veya olunmasın yanlış bir bilgi de içeri girse,artık kabul etmez.
Bu belki de Bediüzzaman'ın ''Şübehat orduları hücum da etse bir halt edemez'' dediği tahkiki imanın hakka'l-yakin mertebesidir.
''İman edip Rabbine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiç bir zorlayıcı gücü yoktur'' (Nahl:99)
* * *
''Sen ilahi olanın gözbebeğisin''.. (İbni Arabî)

Kolektif Süper Bilinç
Saf nazarla bütünsellik görünür.Yani gözü,gözü ile görmek..
Peygamberimiz.. ''Allah'ım eşyanın hakikatini göster''diyor.
Hz.Ali (ra) ''Görmediğim Rabbe secde etmem'' diyor. Ve yine ''Ben bilinmezi,bilinmezle bilirim'' diyor..

O'nu onunla bilme sahası,tanrısal alan..Cemal buradadır..Burada cennetler,cehennemler hepsi aşılmıştır.Tüm akılların,ruhsal bilişlerin de dahil,bittiği..ancak hiç olmakla girilen nokta..

Kozmik Süper Bilinç
Burası gaybı mutlak,ağma,kör nokta..
''O'' mertemesi.

Hz.Ali'ye sormuşlar:''Allah kainatı yaratmadan önce neredeydi?'' diye. ''Ağma'daydı'' diyor.. kör nokta..
Belki de ''ALLAH'' ile ''MUHAMMED'' hakikatinin sonsuz ve tarifsiz olan mertebedeki sır içire sır olan AŞK hali..sonsuz..

İbni Arabi gayb-ı mutlak diyor (Hüve,O)

''Allah kendini insanda açtı''

''O kendine 'Allah' ismini verdi ve Allahlığını sıfatları ile tarif etti.Tarif ettiği sıfatlarını da fiileri ile gösterdi.''

İbni Arabi'nin alemler hakkındaki düşünceleri;
Aşağı alemlerden yüce alemlere doğru sıralanırsa;

1.Nokta:Hislere hitap eden alem olarak tecelli eden hak. (Bilinç,bilinçaltı)
2.Nokta:Yarı manevi yarı maddi eşya olarak tecelli eden hak. (Kolektif bilinç)
3.Nokta:Rab olarak tecelli eden hak. (Süper bilinç)
4.Nokta:Allah olarak tecelli eden hak. (Süper Kolektif Bilinç)
5.Nokta:'O' olarak tecelli eden (gayb-ı mutlak,ağma,kör nokta,gaybu'l gayb) hak. (Kozmik süper bilinç)


Tüm bu varlık mertebelerini yaratan ve var eden tek bir ilah vardır.Onun adı ALLAH'tır.''O''(gayb-ımutlak) kendine ''Allah'' ismini verdi.Ve bu ismi bize sıfatları ile tanıttı,sıfatlarınıda fiilleri ile gösterdi.
Zatı (Vacibul Vücud) herşeyden yüce ve münezzehtir..AllahuAlem..

* * *

Zemin (bilinç) ile gökler (üst bilinç),bir hükümetin iki memleketi gibi birbirine alakadardır.Ortalarında ehemmiyetli irtibat ve mühim muameleler vardır.Zemine lazım olan ziya,hararet ve bereket ve rahmet gibi şeyler semadan geliyor,yani gönderiliyor.(...) melaike ve ervah,semadan zemine geliyor.Bundan,hisse karib bir hads-i kati ile bilinir ki, sekene,i arz için,semaya çıkmak için bir yol var. (On Beşinci Söz)

* * *

Evet,nasıl herkesin akıl ve hayal ve nazarı her vakit semaya gider;öylede,ağırlıklarını bırakan(gerçek arınmayı yaşamış) ervahı enbiya ve evliya veya cesedlerini çıkaran ervahı emvat,izn-i ilahi ile oraya giderler.Madem hiffet ve letafet bulanlar oraya giderler,elbette cesedi misali giyen (aura beden) ve ervah gibi hafif ve latif bir kısım sekenei arz ve hava,semaya gidebilirler.(bir tür astral çıkış). (Bediüzzaman)


''Yerde ne bağlarsanız gökte onu bağlarsınız.Yerde ne çözerseniz,göklerde de onu çözersiniz.'' (Hz.İsa)


(...)

İşte beşerde(büyük alem) zuhur eden bilinç düzeyleri(makro düzey)..

''Kainat küçük alem,İnsan büyük alemdir.'' (Hz.Ali)


* * *


(KA'ya selam..)



D.Sefa Mehmetoğlu
sefam72@gmail.com