Live messenger hata kodları ve çözümleri



Son sürüme ait hata kodları ve çözmenin yolları .

Hata 81000395: Windows Live Messenger oturumu açamıyorsunuz1- E-posta adresinizin aşağıdaki ölçütleri karşıladığından emin olun:Yalnızca bir (@) işareti içerir.Art arda gelen noktalar (.) içermez. Örneğin, kullanıcı..adı@etkialanı.com adresine izin verilmez, ancak kullanıcı.adı1.adı2@etkialanı.com adresine izin verilir.Kısa çizgi (-) veya nokta (.) ile başlamaz.Yalnızca aşağıdaki karakterleri içerir:Büyük veya küçük harflerRakamlarAlt çizgi karakterleri (_)Kısa çizgiler (-)Noktalar (.)64 veya daha az sayıda karakter içeren bir kullanıcı adı vardır.64 veya daha az sayıda karakter içeren bir etki alanı adı vardır.2- Kimlik bilgilerinizi yeniden girin ve Messenger oturumu açmayı yeniden deneyin.
--------------------------
Hata 80072ee6: Windows Live Messenger oturumu açamıyorsunuzDLL dosyasındaki bir sorun nedeniyle oturum açamayabilirsiniz. Bu hatayı gidermek için Msxml3.dll dosyasını bilgisayarınızda yeniden kaydettirin.1- Görev çubuğunda Başlat'ı ve sonra da Çalıştır'ı tıklatın.2- %windir%\system32\regsvr32 %windir%\system32\msxml3.dll yazın.3- Tamam'ı ve tekrar Tamam'ı tıklatın.4- Birkaç dakika bekleyin ve yeniden oturum açmayı deneyin.
--------------------------
Hata 81000344: Windows Live Messenger oturumu açamıyorsunuzProxy ayarlarınızın temizlenmesi gerektiğinden oturum açamayabilirsiniz.Proxy ayarlarınızı temizlemek için:1- Araçlar menüsünde Seçenekler'i tıklatın.2- Bağlantı'nın altında Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın.3- HTTP, Kullanıcı adı ve Parola kutularındaki metinleri silin.4- Tamam'ı ve tekrar Tamam'ı tıklatın.5- Birkaç dakika bekleyin ve yeniden oturum açmayı deneyin.
--------------------------
Hata 81000303: Windows Live Messenger oturumu açamıyorsunuzGeçersiz Microsoft Passport Network kimlik bilgileriyle oturum açmaya çalıştığınızda bu hata iletisi oluşabilir.Birkaç dakika bekleyin ve yeniden oturum açmayı deneyin. Aynı hata iletisini yeniden alırsanız, e-posta adresinizi ve parolanızı sıfırlamanız gerekebilir. Passport Network web sitesini ziyaret edin.
--------------------------
Hata81000314, 81000377 veya 81000378: Kişi listeniz kullanılamıyorBu iletilerden birini alırsanız, kişi listeniz kullanılamıyordur veya salt okunur moddadır. Birkaç dakika bekleyin ve yeniden oturum açmayı deneyin.
--------------------------
Hata 81000362 veya 80048869: Windows Live Messenger oturumu açamıyorsunuzBilgisayarınızı çevrimdışı çalışacak şekilde ayarladığınızdan oturum açamayabilirsiniz. Bilgisayarınızın çevrimiçi çalışmasını sağlamak için:Görev çubuğundaki bildirim alanında (saatin yanında) Messenger simgesini ve ardından Çıkış'ı tıklatın.
1- Internet Explorer programını başlatın.
2- Dosya menüsünde Çevrimdışı Çalış seçeneğinin işaretlenmemiş olduğundan emin olun.
3- Birkaç dakika bekleyin ve yeniden oturum açmayı deneyin.


(alıntı)