MSN Spaces nedir?...Nasıl kullanabilirim?


MsnSpaces, Msn Messenger adresi olan herkesin kullanabileceği ve sizi listesine ekleyen kişilerin Msn adresinizin yanındaki yıldıza tıklıyarak girebildiği, Msn tarafından hizmete sununlan bir kişisel web sayfası hizmetidir.

Herşeyi hazır halde sunulan hizmete siz sadece istediğiniz yazı resimleri kategoriler halinde ekliyerek sitenizi hazırlayabilirsiniz. Bu hizmette aynı zamanda blog uygulamasıda bulunmaktadır.Kişisel notlarınızı yazabilir, günlük tutabilir, mesaj tablonuz olarak kullanabilirsiniz.
http://spaces.msn.com adresinden girerek "Sign Up" veya "Sign In"(Hiç farketmez) seçeneğine tıklayarak login olunuz, karşınıza 4 seçenkli bir sayfa çıkacak;

1. Sizin Msn spaces sayfanızda ki başlık oluyor daha sonra isterseniz değiştirebilirsiniz.

2. Çok önemli http://spaces.msn.com/members/SanalCafeSC şeklinde sizin kullanıcı adınız oluyor daha sonra değiştirme imkanınız yok ve sizden önce biri almışsa alamazsınız.İstediğiniz ismi yazdıktan sonra hemen o satırın altında ki link'e tıklayıp daha önce alınıp alınmadığını kontrol edebilirsiniz.Standart bir kullanıcı adınız varsa, geç kalmayın (: ...

3. Sayfanızda ki saat dilimini gösterir istediğinizi seçebilirsiniz. Ama blog uygulması kullanıyorsanız yada kullanacaksanız yazdığınız mesajların saati seçtiğiniz saat dilimine göre çıkar o yüzden Athens-Istanbul-Minsk seçeneğini seçin...

4. MsnSpaces sözleşmesi.Devam etmek istiyorsanız onu kabul etmelisiniz. Hiç bir sorun yok, gönül rahatlığıyla kabul edebilirsiniz (:

"Create Your Space" 'ye tıklayın, karşınıza bir pencere daha çıkacak "Go To Your Space" 'ye tıklayın ve Spaces sayfanıza girmiş bulunmaktasınız...

İlk başta Msn Profile, Music, Archives, Blog, Photo Album, Costom List, Updated Spaces bölümlerini oluşturur..

Customize bölümüne girin, orda üç seçenek var;
Themes: Bu bölümden spaces sayfanızın temasını seçebilirsiniz.
Modules: Bu bölümden kategoriler oluşturabilir kategorileri iptal edebilirsiniz.
Layout: Bu bölümden sayfanızın oluşacağı düzeni seçebilirsiniz...

Modules Bölümü: Profile, Music, Archives, Blog, Photo Album, Costom List, Updated Spaces, Categories, New Spaces, Blog List, Book List seçenekleri var. İstediğinizi "Create" seçeneğine basarak aktif edebilir, "Remove" seçeneği ile iptal edebilirsiniz...

Profile: Msn'de oluşturmuş olduğunuz profiliniz orada çıkar "Edit Profile" seçeneğine basarak profilinizde değişiklik yapabilirsiniz.
Music: "Add Music List" seçeneğine basarak sevdiğiniz müzikleri ekleyebilirsiniz.Müzik listenizi orada oluşturabilirsiniz.
Archives: Blog'a eklediğiniz yazıları ay ay kategoriler halinde sunar.
Blog: Önemli bir bölümdür. "Add Entry" ile Blog yazıları ekliyebilirsiniz, Spacesnizi ziyaret eden kişiler "Comment" seçeneğine basarak yorum(lar) ekliyebilirler.
Photo Album: Bu da önemli bir bölümdür. Buraya "Create" seçeneğine basarak resimler ekliyebilirsiniz, bilgisayarınızdaki resimleri spaces'e direk yüklüyorsunuz.
Costom List: Modules bölümünden istediğiniz kadar Costom List ekliyebirlisiniz, bu şekilde farklı farklı kategiriler oluşturmuş olursunuz birine "Hobilerim", birine "Fobilerim" örnekleri gibi kategoriler oluşturursunuz, "Add Item" ile kategorinize yazı ekliyebilir, "Edit List" ile düzenleyebilirsiniz, edit bölümüne girdikten sonra "Rename List" seçeneğine basarak Costom List başlığını değiştirebilirsiniz.
Updated Spaces: Gereksiz birşey gibi görünse de, en azından ne işe yaradığını bilin.O bölüm en son üye olan spaces üyelerini listesini gösteriyor.
Categories: Blog'da oluşturmuş olduğunuz kategorileri listeler.
New Spaces: Updated Spaces gibi son spaces üyelerini gösteriyor.
Blog List: Costom list ile aynı özellikleri taşıyan bölümdür.
Book List: Okuduğunuz kitapları yazarak listesini oluşturabilirsiniz.

Settings bölümünden Spaces ayarlarını yapabilir, Spacesinizin istatistiklerini görebilirsiniz...