Dünyada Kadınlar Erkeklere Oranla Daha Ahlaklıymış

Bilmem sizde katılır mısınız,biz testin yalancısıyız 200 ülkede yaklaşık 60 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Ahlak Testi'nden ilginç sonuçlar çıktı. Profesör Steare'nin "Ahlak DNA Testi"ne dayanarak 200 ülkede yaklaşık 60 bin ...


  1. Alt 04-18-2012, 11:14 #1
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Bilmem sizde katılır mısınız,biz testin yalancısıyız


    200 ülkede yaklaşık 60 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Ahlak Testi'nden ilginç sonuçlar çıktı.


    Profesör Steare'nin "Ahlak DNA Testi"ne dayanarak 200 ülkede yaklaşık 60 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bir ankette, 30 yaş üstü kadınların, erkeklerden daha ahlaklı ve daha güçlü değerlere sahip olduğu sonucu çıkarken, kadınların kararlarını verirken başkalarını nasıl etkileyeceğini dikkate aldığı, erkeklerin ise daha çok kendi çıkarını düşündüğü belirtildi.

    Kadın ve erkek arasında vurgulanan farklılıklara bir yenisi daha eklendi. Profesör Roger Steare'nin "Ahlak DNA Testi"ne dayanarak 200 ülkede yaklaşık 60 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bir ankette, 30 yaş üstü kadınların, erkeklerden daha ahlaklı ve daha güçlü değerlere sahip olduğu sonucu çıkarken, kadınların kararlarını verirken başkalarını nasıl etkileyeceğini dikkate aldığı, erkeklerin ise daha çok kendi çıkarını düşündüğü kaydedildi.

    İngiliz "Kurumsal felsefeci", yazar ve danışman Profesör Roger Steare'nin, insanların değer sistemlerini ölçümlemek için 4 yıl önce geliştirdiği "Ahlak DNA Testi"ne dayanarak 200 ülkede yaklaşık 60 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bir ankette, 30 yaş üstü kadınların, erkeklerden daha ahlaklı ve daha güçlü değerlere sahip olduğu sonucu ortaya çıktı.

    Dürüstlük ve yeterlilikler, iş ve aile hayatı hakkında sorular sorulan ankette, kadınların kararlarını verirken diğer insanları nasıl etkilediklerini dikkate aldıkları ve "Kendimi kontrol etme konusunda iyiyimdir", "İnsanların bana güvenmesinden her zaman gurur duyarım" gibi cevaplar verdiği kaydedildi.

    The Daily Telegrap'ın yansıttığı araştırmayı yürüten Profesör Roger Steare, "Kadınlar kararlarını başkalarını nasıl etkileyeceğine dayanarak veriyor ve bu daha iyi kararlar verme olasılığını arttırıyor. Erkekler ise daha kişisel bir yaklaşıma sahip ve daha çok kendi çıkarını düşünüyor" dedi.

  2. Alt 04-19-2012, 16:50 #2
    candanag Mesajlar: 302
    evrensel ahlakın sınırlarının kesin olmaması ve göreceliliğinin yanında hangi ahlaki ilkenin hangi katsayıda insanda olması gerektiği/ya da olduğunun müphemliği dolayısıyla katılmıyorum bu sonuca. diğer bir ifadeyle, tespit edilebilse bile bu ahlaki kriterler, hangi oranda kişide olup olmamasının ahlakı/ahlaksızlığı belirleyeceğinin fazlasıyla muğlak olması denilebilir.

  3. Alt 04-19-2012, 23:16 #3
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Bir insanı suçlu yapan kişinin ahlak anlayışıysa eğer dünyada genel kabul gören suçlara ve faillerine baktığımızda erkekler birinci sırada yer alıyor.
    Şiddet,cinayet,tecavüz,hırsızlık,gasp vs....
    Ama daha spesifik ahlak normlarına bakılırsa bir islam ülkelerinde ahlaksızlık olarak kabul edilen bir hareket veya davranış belki diğer ülkelerde normal karşılanıyordur.
    Bence asıl sorun ahlakın suç unsurunu yok eden bir olgu olup olmaması ya da suç oranını düşürecek bir yaptırımı yoksa insanlığa hizmeti ne olduğudur.
    Eğer etkiliyse o zaman erkeklerin suçluluk oranına bakılırsa bu test doğrudur diyebiliriz.

  4. Alt 04-21-2012, 18:24 #4
    candanag Mesajlar: 302
    kişilerin ahlak anlayışını suçla bağlantılı olarak tek bir nedene indirgemek basitliğe kaçar diye düşünüyorum. diğer taraftan çoğu hukuk devletinde ahlaki yaptırımın karşılığı olarak maddi bir ceza tanımı yapmak olanaksızdır. Ayrıca şiddet-gasp-tecavüz türü eylemlere bakıldığında fiziksel güç ile bağlantısının olduğu açıktır. Erkeklerin doğası gereği bu farklılıktan kaynaklanan ithamlarla kadınlara göre daha az ahlaklı görülmesi sağlıklı değildir. kaldı ki, son yıllarda özellikle ABD ve Batı demokrasilerinde bu tür olaylarda kadınların artan oranda yer aldığı görülmektedir. yani, biraz imkanlar ve sosyal şartlar da ahlakın farklı yönlerini cinsiyetler üzerinde belirlemektedir.

    Kadınların ve erkeklerin toplum üzerinde üstlerine düşen rolleri gerçekleştirme dürtüleri ve bireysel ihtiyaçların karşılanmasının boyutları noktasında ahlakın ya da ahlaksızlığın çeşitli boyutları belirlenebilir ve bu yüzden bir cinsiyet diğerine göre daha ..... türünden çıkarımlar sağlıklı değildir diye hala benzer görüşümü yinelemekteyim.

  5. Alt 04-21-2012, 23:25 #5
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Sanırım "Kişilerin ahlak anlayışını suçla bağlantılı olarak tek bir nedene indirgemek basitliğe kaçar" derken basite indirgemek demek istediniz.

    Hukuk devletlerinde ahlak kurallarının cezai müeyyidesi yoktur.Zaten yaptırımı vicdani boyuttadır.Ahlak kuralları suç teşkil eden olayları engellemeyecekse ne işe yarayacaktır?
    Fiziksel gücü zayıf olan kişilere karşı kullanmak ya da bu gücü kötüye kullanmaksa yine ahlaksal olmayan bir davranış olduğu gibi şartların değişkenliği karşısında yanlış yapmak yine ahlaksal bir ölçüttür.

    Ahlak boyutu tartışılırken kadınların sütten çıkmış ak kaşık olmadıklarını da belirtmek isterim.Erkeklerin düz mantıkla daha hüsnü zanla düşündükleri ve tepki verdikleri olaylara kadınlar çok farklı yorumlar katabiliyorlar.

    Suçlara iten unsurların altında her türlü kadın parmağı olabilir.Mesela,evlat yetiştiren annenin çocuğunu hırslı ve değerleri olmayan bir kişi olarak toplum düşmanı olarak yetiştirmesi sonucu bilemez belki ilerde çocuğu hırsız olur,katil olur vs. suçlarda aslında kendi kötü tohumları vardır.
    Ya da teşhircilik sonucu tecavüz,taciz gibi suçlarda belkide yolda,sokakta,dergilerde,gazetelerde,internette görülen kadınlar etkili olmuştur.

    Ancak bende yine sonuca bakarak kendi görüşümü bende hala yinelemekteyim.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.