Maden suyu terleme ile vücuttan atılan su ve mineral kaybını desteklerken, uzun süre aç kalan midenin, yoğun yemek yenen bir iftardan sonra rahatlamasına da yardımcı oluyor.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Uluslararası Tıbbi Klimatoloji Birliği Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, Ramazan ayında, özellikle oruç tutanların bol suyun yanı sıra maden suyu tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Karagülle, terleme ile vücuttan atılan su ve mineral kaybına karşı maden suyunun vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Terleme ile özellikle bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum minerallerinin vücuttan atıldığını anlatan Karagülle, bunun geri kazanımında maden suyunun çok faydalı olduğunu belirtti.

Maden suyunun vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri doğal olarak içerdiğine işaret eden Karagülle, normal bir yetişkinin günlük su ihtiyacının 2,5 litre olduğunu ifade etti.

Bu miktarın 1 litresinin ise maden suyu olarak alınmasını önerdiklerini anlatan Karagülle, Ramazan ayında ise maden suyun öneminin bir kat daha arttığını söyledi.

Maden suyunun oruç tutanların sindirim sistemini dengelemede önemli bir faktör olduğunu bildiren Karagülle, “Özellikle oruç tutanların bol suyun yanı sıra maden suyu tüketmelerini öneriyoruz. Maden suyu terleme ile vücuttan atılan su ve mineral kaybını desteklerken, uzun süre aç kalan midenin, yoğun yemek yenen bir iftardan sonra rahatlamasına yardımcı olur” diye konuştu.

İçimi ile sağlanan yararların yanı sıra dışarıdan cilde sürüldüğünde de maden suyunun cildi canlandırıcı ve gençleştirici etkisi olduğunu belirten Karagülle, maden suyunun kalp sağlığından güçlü kemik yapısı oluşumuna kadar vücut fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesinde sayısız faydaları olduğunu kaydetti.

Avrupa Birliği ülkelerinde kişi başına yılda ortalama 150 litre maden suyu tüketildiğine dikkati çeken Karagülle, Türkiye’de kişi başına tüketimin ancak 6 litreyi bulduğunu belirtti.