Yayınevi: Wordsworth Basım Tarihi: Aralık 1993 Kitap Türü: Okul Öncesi / Çizgi Roman Living overseas but writing, always, about his native city, Joyce made Dublin unforgettable. The stories in Dubliners show us truants, seducers, gossips, rally-drivers, generous hostesses, corrupt politicians, failing priests, amateur theologians, struggling musicians, moony adolescents, victims of domestic brutishness, sentimental aunts and poets, patriots earnest or cynical, and people simply striving to get by....
Yayınevi: Om Yayınevi Basım Tarihi: Kasım 2003 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat "Bu yüzyılın başında ortalama kırk-kırk beş yıl olan insan hayatı bilgi gelişimi, teknolojik ilerleme ve insan hayatını iyileştirmeyi amaçlayan politikalarla uzamış ve gelişmiş ülkelerde yetmiş-yetmiş beş yıl olmuştur. Bu otuz yıllık farkta ilkyardım müdahalelerinin payı büyüktür. İlkyardımda asıl amaç tedavi etmek değil, hastalık ya da kaza sonucunda insanın geri dönülmez...
Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Basım Tarihi: Mayıs 2002 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Çağdaş Fransız edebiyatının yenilikçi ve putkırıcı yazarlarından Philippe Sollers, Hayran Olunası Casanova başlıklı bu ilginç çalışmasında, XVII. yüzyılın adı dillere destan olmuş en renkli kişiliklerinden birini, Giacomo Casanova yı, anılarından yola çıkarak, yepyeni bir bakış açısıyla irdeliyor. Kökleşmiş ve yüzeysel bilgilerimizle sadece çapkınlığın bir timsali...
Yayınevi: Om Yayınevi Basım Tarihi: Nisan 1999 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Bir söz ağzınızdan çıkana kadar size aittir; sonra siz ona ait olursunuz. "Gerçek şu ki hiçbir beden çağırma seansına katılmış değilim." "Hiç mi?" "Hiç." "Peki ya kendi bedeniniz? Kendi bedeninizle de mi ilişkiniz olmadı? Etmeyin canım." "Lütfen iznim olmadan zihnimi okumayın." "Lütfen iznim olmadan yalan söylemeyin." "Haksız bir...
Yayınevi: Beyaz Balina Yayınları Basım Tarihi: Mayıs 2006 Kitap Türü: Kadın / Aile Mayo Clinic Aile Sağlığı Kitabı nın tıbbi referans adına yaptığı şeyi, bu kitap ebeveynlik ve çocuk gelişimi adına yapıyor; Yale Çocuk Araştırma Merkezi nde çalışan dünyaca ünlü uzmanlar, ebeveynler için, çocuklarını yetiştirirken karşılaştıkları ana sorunlara yönelik çok önemli ve yararlı bilgiler sunuyorlar. Özellikle gelişim konularına odaklanan bu kitap, Yale...
Yayınevi: Timaş Yayınları Basım Tarihi: Ekim 2007 Kitap Türü: Roman / Edebiyat Gerçekler karşımıza ansızın ve acımasızca çıkabilirler. Çekilen çileleri gönül gergefinde işleyenler. sizin yaşadığınıza kendi hasretlerini de eklediğinde asıl gurbeti ona yaşatmış olduğunuzu fark edersiniz. Yaşanmış bir olaydan hareketle kurgulanan bu roman. sizi gerçek bir hayat öyküsüne karışmaya davet ediyor. Diğer "Ahmed Günbay Yıldız" Kitapları: 1....
Yayınevi: İyi Şeyler Yayıncılık Basım Tarihi: Eylül 1998 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat KIŞ GECESİİşte gene o kış gecesi, karanlık damlıyor köy kulesinden,ırmağı sisler bürümüş,büyük serhas ve akdiken sarmış,Ey yoldaş, dertlisin gene: artıkyer yok bize ovalarda.Sessizce ağlıyorsun toprağın için burada: ısırıp alacalı mendilinibir kurdun dişleriyle: uyandırma, ayağını bir kovuğa sokupyanında uyuyan çocuğu. Kimseler hatırlatmasın bizeanlarımızı,kimse...
Yayınevi: Kaynak Kitaplığı Basım Tarihi: Mart 2003 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Dünya devletlerini Çanakkale Savaşı na hazırlayan sebepler...Savaşın aktörleri ve bu kişilerin icraatları.Deniz ve Kara Savaşları nın tüm detayları. Ayrı katagoriler halinde ele alınmış savaş sahneleri.Savaştan yıllar sonra ortaya çıkan olağanüstü, sırlı olaylar.Herkesin rahatlıkla anlayabileceği bir üslup.Hepsi renkli ve kolay anlaşılır birçok harita. O günleri günümüze...
Yayınevi: Say Yayınları Basım Tarihi: Haziran 2004 Kitap Türü: Masal / Çizgi Roman Bir varmış bir yokmuş, çok eski zamanlarda bir Çin padişahının başkentinde karısı ile oğlunun geçimini güçlükte sağlayan Mustafa adlı yoksul bir terzi, bu terzinin de Alaaddin adında, dikbaşlı, huysuz ve terbiyesiz bir çocuğu varmış. Alaaddin biraz büyüyünce onu artık evde tutamaz olmuşlar. Diğer "Bilinmiyor" Kitapları: 1. Adım Adım Ms...
Hızlı Gazeteci 14. Kitap Sevmek Bir Çok Şeyi Göze - Necdet Şen - Özeti, Hızlı Gazeteci 14. Kitap Sevmek Bir Çok Şeyi Göze Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Parantez Yayınları Basım Tarihi: Şubat 2003 Kitap Türü: Çizgi Roman / Çizgi Roman Neden bu kadar yalnızım?Şöyle yürekli bir sevdam olmıyacak mı?Bir sürü insan birileriyle iyi kötü yaşayıp gidiyor işte...Ben niye hiç bi kadınla uzun süreli bi ilişki kuramıyorum?Nedir arayıp da...
Bozkurt - Lotus Davası - Mustafa Balcıoğlu - Özeti, Bozkurt - Lotus Davası Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Nobel Kitap Basım Tarihi: Aralık 2003 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat "Birgün Atütürk beni nezdlerine çağırdılar. Meseleyi bir daha izah etmemi istediler. Anlattım ve sözlerimi şöyle tamamladım: -Paşam, La Haye Adalet Divanı na gidelim. Kimin haklı olduğu orada meydana çıksın. Ben hakkımızdan eminim. Müsaade ederseniz davamızı ben müdafaa...
Ejderha Savaşçısı - Rabia Kadir - Özeti, Ejderha Savaşçısı Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Pegasus Yayıncılık Basım Tarihi: Ekim 2009 Kitap Türü: Roman / Edebiyat Ben bir Uygur’um. Ben bir barış kadınıyım. Eskiden beri Uygurlar işkenceye maruz kaldılar ve yabancıların boyunduruğu altında yaşamaya mahkum edildiler. Her zaman zulüm ve ölümle yüz yüzeydik. Ben, bugün benim savaştığımdan çok daha uzun süre, özgürlüğü ve bağımsızlığı için...
Hastalanmadan Yaşayın - Sağlığı Korumak Hastalığı - Dr. Yegane Mutlu - Özeti, Hastalanmadan Yaşayın - Sağlığı Korumak Hastalığı Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Okyanus Yayınları Basım Tarihi: Mayıs 2009 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Çağımızın en büyük problemlerinden olan şişmanlık fizyolojik, psikolojik, hormonal, metabolik, organik, sistemik, estetik ve sosyal etkisiyle yaşam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olarak...
Yayınevi: Timaş Yayınları Basım Tarihi: Ağustos 2009 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Sizden önce trigonometri görmüş olanlardan Off! Tam bir kâbus! , Sınıfta kimse anlamadı! Muhteşem zekâmla ben bile!.. gibi korkutucu sözler, yakınmalar duymuşsunuzdur. Gözleriniz korkmuş, dudaklarınız uçuklamıştır. Bu gizemli konuyu korkarak merak etmişsinizdir. Neyse ki bütün korkuları bitirecek bir çare bulundu! Bu sayede trigonometrinin üstesinden gelmekle kalmayacak,...
Yayınevi: Detay Yayınları Basım Tarihi: Mart 2009 Kitap Türü: Yardımcı Kitaplar / Yabancı Dil Bu kitabın amacı, muhasebe eğitimine yeni başlayanlara ve özellikle Meslek Yüksek Okullarının birinci yarıyılında okutulan GENEL MUHASEBE dersini alan öğrencilere, temel muhasebe bilgilerini ve muhasebenin teknik yapısını yalın bir dille ve çok sayıda örnekle anlatmak ve böylece muhasebe gibi teknik bir konunun temel mantığının daha kolay anlaşılmasına ve uygulanmasına...
Yayınevi: Bilgi Yayınevi Basım Tarihi: Mart 2003 Kitap Türü: Okul Öncesi / Çizgi Roman Sevgili çocuklar; günlerinizi bayram coşkusuyla geçirmenizi sağlayacak kitaplardan biri: Bir ağacın hüznünü, bir kedinin dostluğunu, yaşıtlarınızdan birinin inanılmaz güzellikteki düşünü paylaşabileceğiniz öyküler... Diğer "Mehmet Atilla" Kitapları: 1. Tuhaf Yaratıklar Çiftliği
Yayınevi: Seçkin Yayıncılık Basım Tarihi: Haziran 2009 Kitap Türü: Hukuk / Genel .Ceza Muhakemesi Hukukunda Muhakemenin Yenilenmesi Kurumunun Esasları.Muhakemenin Yenilenmesi Nedenleri.Muhakemenin Yenilenmesi MuhakemesiKitapta, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK), yürürlükten kaldırdığı 1412 sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu nda (CMUK) bulunan düzenlemelere büyük ölçüde paralel olarak muhakemenin yenilenmesi kurumuna yer vermiştir. Ancak CMK daki muhakemenin...
Yayınevi: Bilgi Yayınevi Basım Tarihi: Nisan 1996 Kitap Türü: Roman / Edebiyat Bir Düş Müydü O İzmir le Dinçer Sümer, tiyatro alanındaki ustalığını bu kez romana taşıyor. Çocukluğu ile çocukluk kentinin bir düş olup olmadığının sorgulandığı bu romanında Sümer, hayatının bir kesitiyle, İzmir i ve İzmirlileri küçük, sımsıcacık bir serüven içinde sunuyor. Diğer "Dinçer Sümer" Kitapları: 1. Toplu Oyunları 3...
Genç Kız Ve Ölüm - Aysel Özakın - Özeti, Genç Kız Ve Ölüm Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Yordam Kitapları Basım Tarihi: Ekim 2007 Kitap Türü: Roman / Edebiyat Roman içinde bir roman... Toplumsal baskı ve eşitsizliklerden fazlasıyla nasiplenen ülkemiz kadınının kendisini ve toplumu anlama, hakiki olabilme çabası.Ödül almak için İstanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıkan yazar Nuray İlkin, yıllar önce canına kıymış Cumhuriyet kuşağının idealist bir...
Yayınevi: Artemis Yayınları Basım Tarihi: Haziran 2010 Kitap Türü: Roman / Edebiyat St. Vladimir Akademisi’nde bahar dönemiydi. Rose Hattaway’in mezuniyeti yaklaşmıştı. Ancak Mason’ın ölümünden beri toparlanamamıştı Rose. Geçmiş hesaplar yakasını bırakmıyor ve bu durum derslerine konsantre olmasını engelliyordu. Dahası, en yakın arkadaşı Lissa’yla ilgili korkunç ve önlenemez düşler görüyordu. Fakat hepsinden önemli bir şey vardı. Rose aşıktı! Hem de hocası...
Hobi Dünyası 3 / Sanatsal Dokunuşlar / 1 Kitap + 1 - Kolektif - Özeti, Hobi Dünyası 3 / Sanatsal Dokunuşlar / 1 Kitap + 1 Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Nakkaş Yapım ve Prodüksiyon Basım Tarihi: Nisan 2006 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Toplam 10 Farklı Hobi Konusunun İşlendiği Ve Setin İçerisinde Bulunan Vcd lerden (10 Vcd) Konuların Tamamının Takibini Yapabileceğiniz Türkiyenin En Geniş Hobi Eğitim Ve Kişisel Gelişim Seti. Diğer...
Yayınevi: Butik Yayınları Basım Tarihi: Mart 2009 Kitap Türü: Dünyaca ünlü New Scientist dergisi insanların birçok şeyi yanlış bildiğini ispatladı. İşte merak edilen şeylerden bazıları: - Neden parmak izimiz var? - Neden sarhoşken sola doğru sendelenir? - Neden iki insan birlikte yürürken, farkında olmadan senkronize bir şekilde yürümeye başlarlar? - Neden bazI insanların yağmur yağmadan önce dizleri ağrır ve yağmur yağacağını nasıl hissederler? - Neden kuşlar...
Bilgisayar Annie - 8 - 12 Yaş - Alexander McCall Smith - Özeti, Bilgisayar Annie - 8 - 12 Yaş Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: İş Bankası Yayınları Basım Tarihi: Şubat 2008 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Annie ne kadar uğraşırsa uğraşsın, matematikte başarılı olamıyordu. Ancak günün birinde küçük bir hesap makinesiyle uyuyunca, çok tuhaf bir şey oldu. Annie bir gecede matematik dehası haline geldi! Ülkenin en ünlü matematikçilerinden birini o kadar...
Yayınevi: Tudem Basım Tarihi: Ocak 2003 Kitap Türü: Okul Öncesi / Çizgi Roman Kasabamızın üzerinde kurulduğu tepecikten başka, sağında ve solunda fazla yüksek olmayan, iki tepecik daha vardı. Bu tepeciklerin üstü zeytin ağaçlarıyla kaplıdı. Buraları baharda piknik yeri olurdu. hele hele bir tanesi..Hıdrellezde herkesin kilimini, urganını, sepetini, çıkınını, tefini, dümbeleğini alarak koştukları eşşiz bir doğa parçasıydı. Bu zeytinlik tepenin eteğinde yaz, kış...
Bilgiden Belgeye Pratik Muhasebe - Muhasebe Meslek - Kenan Aydemir - Özeti, Bilgiden Belgeye Pratik Muhasebe - Muhasebe Meslek Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Der Yayınları Basım Tarihi: Ocak 2001 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat "Muhasebe-Mesleki Uygulamalar" olarak da adlandırılan bu kitapta öncelikle temel kavramlar ve bilgilere yer verilmiştir. Daha sonra Muhasebe işlemlerinin yapılmasında işletme ve çeşitli yasalar gereğince kullanılması gerekli olan ve...
Yayınevi: Günışığı Kitaplığı Basım Tarihi: Mart 2006 Kitap Türü: Okul Öncesi / Çizgi Roman Binlerce yıl önce, Anadolu da Kapadokya nın benzersiz coğrafyasında geçen tarihsel romanda yeraltı kentleri, kayalara oyulmuş tapınaklar, peribacaları, yanardağlar, vadiler ve kaleler arasında süregiden yaşam bir film gibi canlıyor. Peribacalarıyla biçimlenmiş Beyaz Atlar Ülkesi nde yaşayan Kanuştili beş cesur arkadaştılar: Güzel Muşela, usta binici ve at yetiştirici...
Bütün Yönleriyle Susurluk - Kolektif - Özeti, Bütün Yönleriyle Susurluk Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Kaynak Yayınları Basım Tarihi: Haziran 1998 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Aydınlık dergisinin düzenlediği Uluslararası Susurluk Konferansı, Çiller in İçişleri Bakanı Meral Akşener in engellemelerine rağmen, 14-15 Haziran 1997 de İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi nde yapıldı.Konferansa, Türkiye den ve yurtdışından, her biri konusunda uzman 28...
Yayınevi: Doğan Egmont Yayıncılık Basım Tarihi: Ekim 2003 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Sütlü kahve mi? Ne ilgisi var şimdi sütlü kahveyle diyeceksiniz. Vaaar, var! Her şey bununla başladı. Esterella ma olan tutkum beni Kelebekler Vadisi ne sürükledi. Kendimi birden hiçbir kemirgenin yaşamadığı ıssız bir adada buluverdim. Ne maceraydı ama... Diğer "Geronimo Stilton" Kitapları: 1. Faredamus un Gizemli El Yazması
Hizbullah Bir Hareketin Anlatılmamış Öyküsü - Naem Qassam - Özeti, Hizbullah Bir Hareketin Anlatılmamış Öyküsü Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir Yayınevi: Karma Kitaplar Basım Tarihi: Mart 2007 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat İsrail´in saldırı, yok etme ve sürekli yayılma politikalarına karşı başka bir alternatif bulamamış insanların cesetlerinden, ölüm kusan bombaların hayalet şehir haline çevirdiği Lübnan´ın küllerinden doğan bir hareket Hizbullah....
Yayınevi: Bilge Kültür Sanat Basım Tarihi: Ekim 2006 Kitap Türü: Roman / Edebiyat Bob Marley bir reggae yıldızıydı; Üçüncü Dünya nın müziğini tüm dünyaya yayan bir misyoner. Christopher Farley Efsanenin Doğuşu nda efsanenin ötesine geçerek Marley in insani yönüne ışık tutuyor: Marley e en yakın kişiler olan eşi Rita, annesi Cedella, hem grup hem de çocukluk arkadaşı Bunny Wailer ve daha birçoklarıyla yaptığı görüşmelerden yola çıkarak günümüzün en kalıcı...