Halk Mutfağımız Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler - Tuğrul Şavkay - Ana Fikri   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 04-14-2011 (16:20)   Son Mesaj: 04-14-2011 (16:20)    Cevap: 0    Gösterim: 771  

    04-14-2011

    Halk Mutfağımız Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler - Tuğrul Şavkay - Ana Fikri

    Halk Mutfağımız Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler - Tuğrul Şavkay - Özeti, Halk Mutfağımız Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

    Yayınevi: Liber Kültür Sanat Yayınları
    Basım Tarihi: Aralık 2005
    Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

    Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler binlerce yıldır, Asya ve Avrupa kıtalarının bağlantı noktasında görkemli uygarlıklarla kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşayan ve rafine bir biçimde adeta damıtılarak bugüne gelen damak tadımız,elinizde tuttuğunuz Halk Mutfağımız adlı bu kitapla gelecek kuşaklara taşınıyor. Bankamızın bir kültür hizmeti olarak gerçekleştirilen Tatlı Kitap ve Osmanli Mutfağı projelerinin ardından, aslında hoşgörü, kültür ve yaşam mozaiği olan,Anadolu ve Trakya daki bütün yörelerimizden derlenmiş çeşit çeşit yemek tarifi bu kitapta bir araya getirildi.Gerçek anlamda,halkımızın eşsiz mutfak kültürünün basşa hiçbir mutfak kültüründe yer almayan benzersiz birer örneği olan bu tarifler, Selçuklu, Bizans, Osmanlı ve Türk kültürleri çerçevesinde doğudan, batıdan,güneyden ve kuzeyden esintiler de taşıyor.







    Halk Mutfağımız Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler - Tuğrul Şavkay - Ana Fikri Yorumları