Cengel Kitabı Ormanın Öyküsü - J. Rudyard Kipling - Ana Fikri   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 02-13-2011 (04:02)   Son Mesaj: 03-12-2014 (17:33)    Cevap: 2    Gösterim: 1483  

    02-13-2011

    Cengel Kitabı Ormanın Öyküsü - J. Rudyard Kipling - Ana Fikri



    Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
    Basım Tarihi: Nisan 2009
    Kitap Türü: Roman / Edebiyat

    Cengel Kitabı nın bütün kahramanları arasında en akılda kalanı, Maugli dir herhalde. Bebekken kurtların arasına bırakılan,onlardan korkmadı¤ı için hayatta kalan ve ortak kararla kurt sürüsüne kabul edilen çocuk. Yaban yaşamı benimsemiş kahramanların en etkileyicisi.Kitaptaki bir diğer kahraman olan Rikki-Tikki-Tavi de Maugli gibi evvel zaman çocuklarının tanışı. Ama kitabın diğer kahramanları olan, Kotik ve Küçük Tomai ile her kuşağın çocukları ilk kez tanışacak.Yüzyıldan daha uzun bir süre önce yazılan Cengel Kitabı hâlâ bir bebek kadar taze. Nobel ödüllü yazar, şair ve öykücü Rudyard Kipling den muhteşem bir armağan.







    Cengel Kitabı Ormanın Öyküsü - J. Rudyard Kipling - Ana Fikri Yorumları




      Permalink - Mesaj no 1  03-27-2011, 14:58

    --->: Cengel Kitabı Ormanın Öyküsü - J. Rudyard Kipling - Özeti


    daha uzun bir özet yazar mısınız lütfen xD
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 2  03-12-2014, 17:33


    Bence çok güzel MOBY DICK
    BEYAZ BALİNA
    Ishmael Moby-Dick Kitap Özeti parasının azaldığı aynı zamanda onu karaya bağlayan bir şey de kalmadığı için dünya denizlerine açılmak ister. Onun istediği bir balina seferidir.
    -“Ben denize gittim mi Moby-Dick Kitap Özeti tayfa olmalıyım; baş kasaraya inen Moby-Dick Kitap Özeti ana direğin tepesine çıkan düpedüz bir tayfa” der. Eski çantasına bir iki gömlek tıkarak Moby-Dick Kitap Özeti balina gemisine binmek için Nantucket’e doğru yola koyulur. Yerleştiği handa Moby-Dick Kitap Özeti her tarafı dövmelerle kaplı Moby-Dick Kitap Özeti oldukça garip bir adam olan Moby-Dick Kitap Özeti balina avcısı Queequeq tanışır. Queequeq Moby-Dick Kitap Özeti aynı zamanda değişik inançları olan bir yerlidir.
    Limandaki üç gemiden biri olan Moby-Dick Kitap Özeti Pequed isimli bir gemiye tayfa ve zıpkıncı olarak yazılırlar. Kaptan Peleg ve kaptan Bildad gemiyi sefere hazırlamaktadırlar. Ancak bir dilenciden hakkında hiçte iyi şeyler duymadıkları kaptan Ahap’ı henüz göremezler.
    Balina gemisi Pequed Moby-Dick Kitap Özeti kutlu bir Noel öncesi avlanmak üzere limandan ayrılır. Bu gemi Ishmael için artık Yale Koleji Moby-Dick Kitap Özeti
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci