İran Yapımı Hz. İsa Filmi Vizyona Girdi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-12-2008 (21:23)   Son Mesaj: 03-13-2008 (01:17)    Cevap: 1    Gösterim: 5038  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    03-12-2008

    İran Yapımı Hz. İsa Filmi Vizyona Girdi

    Mel Gibson'un çektiği ''Tutku: İsa'nın Çilesi'' filminin ardından İranlı yönetmen Nader Talebzadeh de bu kez ''İslam''ın bakışıyla Hz. İsa'yı anlatan flim İran'da gösterime girdi.

    İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejat'a yakınlığıyla tanınan İranlı yönetmmen ve yapımcı Nadir Talepzade, "İsa- Tanrının Ruhu" adlı filmiyle bir ilke imza attı.

    İslam dünyasının ilk İsa filminin çekimleri Tahran'da gerçekleşirken, İranlı aktör Ahmet Süleymani, Hz. İsa'yı canlandıran ilk Müslüman oldu.

    Yönetmen Talepzade, filmin, Hz. İsa'ya İslami bakış açısını ve Hıristiyanlık ile İslamiyet arasındaki bazı ortak özellikleri de ortaya koyduğunu söyledi.

    Mel Gibson'un filminde Hz. İsa'nın yanlış anlatıldığı düşüncesiyle yola çıkan Talebzadeh, "Jesus, the Spirit of God" adlı filmiyle dinlerarası hoşgörü ve anlayışı teşvik etmeyi amaçlıyor.

    "Jesus, the Spirit of God"da, Hıristiyanların inanışının aksine Hz. İsa'nın Tanrı'nın oğlu olmadığı vurgulanıyor ve onun çarmıha gerilme olayının hiç gerçekleşmediği anlatılıyor.

    Mel Gibson filminde çarmıha gerilenin Hz. İsa olduğunu gösterirken, Talebzadeh ise çarmıha gerilenin Hz. İsa'ya ihanet ettiğine inanılan havarilerinden biri olan Yehuda olduğunu gösteriyor.

    Talebzadeh, "Hz. İsa, Tanrı'nın oğlu değli, hiçbir zaman da olmadı. O bir peygamber. Çarmıha gerilen de Hz. İsa değil onun suretini alan bir başkası" diyerek olaya açıklık getiriyor.

    İranlı yönetmenin kurgusunda Hz. İsa, İsrailoğullarının son peygamberi ve Hz. Muhammed'in müjdeci olarak anlatılıyor.

    Yönetmen filminde iki din arasındaki farklara rağmen Hz. İsa'nın ortak bir kutsallığa sahip olduğunu gösteriyor. Ancak filmin asıl amacı İslam adına öldüren aşırı uçlar.

    Binden fazla oyuncunun yer aldığı film İran'da gösterime girdi. İran dışında gösterilip gösterilmeyeceği ise şimdilik meçhul.

    Bu arada filmin 20 bölümlük bir televizyon dizisi halinde yeniden çekilmesi de gündemde.



    alptraum bunu beğendi.




    İran Yapımı Hz. İsa Filmi Vizyona Girdi Yorumları




      Permalink - Mesaj no 1  03-13-2008, 01:17


    Hayirlisi olsun insallah yapimida inandigimiz gibi olur insallah
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum