e-kitapları nasıl indirecem? nasıl okuyacam?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2008 (18:08)   Son Mesaj: 01-11-2008 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 1957  

    01-11-2008

    e-kitapları nasıl indirecem? nasıl okuyacam?

    dosyaları indirmekte ve okumakta sıkıntı çekiyorsanız lütfen bu yazıyı okuyun.. yok eğer zaten indirebilmiş ve okuyabilmişseniz bu yazıda işiniz yok..


    1. indirmek istediğiniz kitabın alt tarafında " indir " yazısını göreceksiniz. o yazıyı tıklayın. tıkladınız mı? cevabınız evetse 2. adıma geçin; hayırsa siz bu sevdadan vazgeçin

    2. " indir " bağlantısını tıkladıktan sonra açılan sayfada, kitap ismindeki türkçe karakterlerin abuk subuk görünmesine aldırmadan " download " düğmesini tıklayın. tek ciltten fazla olan kitaplarda muhtemelen bi kaç tane " download " düğmesi göreceksiniz, hepsini tıklayın. tıkladıysanız ve dosyalar indiyse 3. adıma geçelim...

    3. indirdiğiniz dosyayı tıkladığınızda doğrudan açılmıyorsa, muhtemelen bilgisayarınızda " e-kitap " okuma programlarından biri ya da sıkıştırma programı olan " winrar " programı yoktur. peki hangisinin eksik olduğunu ve nereden temin edeceğinizi nereden bileceksiniz? sabredin, ben söyleyecem...


    4. 2. adımda gittiğiniz sayfada dosya adının sonunda bi uzantı göreceksiniz:
    • eğer uzantı ".rar " ise, dosya sıkıştırılmış demektir ve açmak için " winrar " programına ihtiyaç duyacaksınız; bu programı şuradan (türkçe sürümü) temin edebilirsiniz.. bu programı indirip kurduktan sonra, indirdiğiniz dosyayı tekrar açmayı deneyin; böylece sıkıştırılmış olan dosyayı normal haline döndürmüş oldunuz. normal halinden kasıt üç farklı dosya türü olabilir, aşağıda da o dosyaları nasıl açacağınızı anlatacam..
    • siteden indirdiğiniz veya " winrar " programı ile açtığınız dosyanın uzantısı " .doc " ise muhtemelen hiç bi şey yapmanıza gerek kalmadan, tıkladığınızda dosya açılacaktır, çünkü bu bir word dosyasıdır ve açmak için microsoft officepaketinden microsoft word programının kurulu olması gereklidir ki muhtemelen bilgisayarınızda bu ya da benzeri başka bi program kuruludur, yani sorun yaşamayacaksınızdır..
    • siteden indirdiğiniz veya " winrar " programı ile açtığınız dosyanın uzantısı " .pdf " ise pdf okuma programlarından birinin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir ki bunların en çok bilinenini şuradan temin edebilirsiniz.. bu programı indirip kurduktan sonra e-kitap dosyanızı tekrar açmayı deneyin, muhtemelen sorunsuz açılacaktır..
    • bu sitede paylaşılan e-kitapların olası üçüncü türü de " .lit " uzantılı olabilir.. siteden indirdiğiniz veya " winrar " programı ile açtığınız dosyanın uzantısı " .lit " ise bu dosyayı açmak için microsoft reader programına ihtiyacınız olacak.. bu programı da şuradan temin edebilirsiniz.. programı indirip kurduktan sonra, e-kitap dosyanızı açmayı tekrar deneyin, sorunsuz çalışıyor olmalı..
    çıkabilecek olası sorunları özetlemiş oldum böylece.. aslında bu yazı bilgisayarla pek arası olmayanlara yönelik yazıldı, bu yüzden mümkün olduğunca açıklayıcı anlatmaya çalıştım.. yine de sorun yaşıyorsanız lütfen bu yazıya yorum yazarak, sorununuzu yazın; yardımcı olmaya çalışayım..







    e-kitapları nasıl indirecem? nasıl okuyacam? Yorumları