Sistem İçinde Kadın   Konuyu açan: ..Sahra...   İlk Mesaj: 09-24-2009 (19:01)   Son Mesaj: 09-24-2009 (23:10)    Cevap: 1    Gösterim: 1021  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen ..Sahra...

    09-24-2009

    Sistem İçinde Kadın

    Hiç bir dönemde kadın, batı uygarlığının şimdiki zamanında olduğu kadar çok boyutlu sömürüye uğratılmadı ve saygınlığını yitirmedi. Hiç bir tarihî dönem bu kadar kadınların kendi istekleriyle ve adeta bibirleriyle yarışarak köle, fuhuş sermayesi, güzellik kraliçesi, tüketim aracı ve hedefi oluşlarına tanık değildir. Güçlünün zayıf olanları bilimsel yöntemlerle ezme hakkı kazandığı bu dönemde kadın, zayıfın da zayıfı olarak çok yönlü sömürüye uğratılıyor. Bakmayın siz "kadınlara özgürlük" adına haykıranların çığırtkanlıklarına... Eski Roma`nın veya İran`ın kadın pazarlarında da zamanına ve kılıfına uygun teraneleri vardı kadın tüccarlarının. Bir dönemde kendisini ve toplumunu anlamasına imkân olmayan bir tutsaktı müstazaf kadın. Onun doğasının zayıf yanına seslenen özgürlük vaadleri insanlık/kadınlık ödevlerini ihmâl, terk ve inkâr etmesini getiriyordu. Hep aynı sloganlar: Özgürlük, adalet ve eşitlik... Ne güzel vaadler ama, hani neredeler uygulamada?



    mus'ab bunu beğendi.




    Sistem İçinde Kadın Yorumları




      Permalink - Mesaj no 1  09-24-2009, 23:10

    --->: Sistem İçinde Kadın


    kadın' roma devrinde ve islam öncesi cahiliye döneminde : istenildiğinde kullanılıp atılabilen bir çok eşyadan daha kıymetsiz ve değersizdi. islam'ın gelişiyle, kadın ANA, kadın bacı, kadın yar, olma kıymetini kazandı. günümüzde ise, biraz daha modern ama yine köle, ama yine bir eşya, ama yine bir ticaret metağı haline sokulmuştur.. bu sitede bulunan hanım kardeşlerimiz lütfen kızmadan önce okuyup doğrumu değilmi baksınlar..
    mankenlik mesleği adı altında kadının tırnağı dahi olamayacak bir elbiseyi tanıtırken, saçının birtek telinin bile haram olduğu insanlara bütün vücudunu sergiliyor. bir otomobil firması otosunun reklamını yaparken kullanılan argüman yada fügüran çıplak bir kadın oluyor.

    Ne acıdırki: on kuruşluk bir ciklet reklamı yaparken bile kadın kullanılıyor. onlara sorsanız kadın hakları ve eşitlik var. bu feza çağında:Ana dediğimiz, bacı dediğimiz yar dediğimiz, eli öpülesi, cenneti ayağının altında gördüğümüz kadına: modernleşme adına, ahlaki değerleri hiç olmamış batının ahlaksızlığını takliti adına, göya ilericilik adına, eşitlik hakları safsatası adına, reva görülen kıymet işte bu kadar.

    kendisini ilerici olduğunu zanneden çıplaklığı medeniyyet zanneden, zavallılara şunu söylemeden geçemiyeceğim: EY, zavallılar, çıplaklık medeniyyet olsaydı afrikanın bir çok yerinde insanlar hala çırılçıplak dolaşıyorlar. bunlar dünyanın en medeni insanı olurlardı.

    Şimdi sizler lutfedin de, gerici, bağnaz, yobaz, mürteci,vs gördüğünüz islam ve onun mensubu müslümanlar kadına nasıl ve nekadar değer veriyorlar bir araştırın..........
    başı açık yada kapalı, hiç bir kardeşim alınmasın. çünki bizler islam ahlakının verdiği kıymet ne ise sizlere o kıyeti veriyoruz. önce ülkemizde ve tüm dünyada hakettiğiniz değerlere ve kıymete kavuşmanız dileğiyle Allah'a emanet olun
    Konu mus'ab tarafından (09-24-2009 Saat 23:13 ) değiştirilmiştir..
    mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mus'ab