Nûbihar'dan Kürtçe Riyazü’s-Salihin   Konuyu açan: altun   İlk Mesaj: 09-12-2009 (05:11)   Son Mesaj: 09-12-2009 (05:11)    Cevap: 0    Gösterim: 1411  

    09-12-2009

    Nûbihar'dan Kürtçe Riyazü’s-Salihin

    İslam aleminde Kur’andan sonra en sahih ve muteber kaynak olarak kabul edilen Riyazü’s-Salihin Nûbihar Yayınları tarafından kürtçe olarak yayınlandı.


    Ünlü hadis kitabı Riyaz’us-Salihin Nûbihar Yayınları tarafından kürtçe olarak yayınlandı.




    İslam aleminde Kur’andan sonra en sahih ve muteber kaynak olarak kabul edilen Riyazü’s-Salihin’in kürtçe tercümesi ilk defa latin harfleriyle Mele Salihê Dihî tarafından yapıldı; ve bu kaynak eser kürt kütüphanelerindeki yerini aldıNûbihar'dan Kürtçe Riyazü’s-Salihin



    Ünlü eser onikinci yüzyılda İmam Nevevi adıyla tanınan Muhyuddin Ebu Zekeriyya Yehya b. Şeref en-Nevevi tarafından en sahih ve mütevatir hadisler derlenerek telif edilmiştir.
    Nûbihar'dan Kürtçe Riyazü’s-Salihinİmam Nevevi, Şafii Mezhebine büyük bir müctehid ve hadis ilminde de derin bir muhaddis olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte İmam Nevevî el-Mecmu, Sahihi Müslim şerhi, el-Minhac, el-Ezkar, el-Erbeîn ve bunlar gibi onlarca değerli eserlere imzasını atmış bir islam alimidir.

    İmam Nevevi’nin en ünlü ve değerli eserlerinden bir tanesi de Riyazü’s-Salihin adıyla bilinen bu ünlü hadis kitabıdır.




    Bu değerli eser, geçen zaman sürecinde müslümanlar arasında temel bir kaynak olarak görülmüş ve mü’minlerin kütüphanelerinde bir başvuru kitabı olarak yerini günümüze kadar korumuştur.







    Nûbihar'dan Kürtçe Riyazü’s-Salihin Yorumları