gönül tahtımızın eşsiz sultanı EFENDİMİZ   Konuyu açan: altun   İlk Mesaj: 09-03-2009 (22:40)   Son Mesaj: 09-03-2009 (22:40)    Cevap: 0    Gösterim: 3140  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen altun

    09-03-2009

    gönül tahtımızın eşsiz sultanı EFENDİMİZ

    O’na inanıp gönül veren her bir yüreğin, bugün emaneti taşıyan birer Mus’ab, birer Bilal ya da Ömer olabilmesi için O’nun saflardan saf hayatını okuyup bilmek, bilip yaşamak ve yaşatma arzusunu hissetmek gerekiyor.İşte Saadet Asrı’nı gönüllerimizin bam teline dokunan bir üslupla kaleme alan Dr. Reşit Haylamaz’ın “Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz (s.a.s.)” adlı çalışması da böyle bir niyetin mahsulü.

    Dr. Reşit Haylamaz, Efendimiz’i (s.a.s.) yaşayıp ortaya koyduklarıyla birlikte anlatabilmeyi hedefliyor. Kitap bir siyerden çok, O’nun ve ashabının hal, tavır, beyan ve tensiplerinden yola çıkarak insanlara bir tarih şuuru veriyor. Allah Resulü’nün hayatı, tek başına yaşanan bir hayat olarak değil de hayatı paylaştığı herkesle irtibatlandırılarak hepimize model olabilecek bir tarzda takdim ediliyor. Kitabın satırları arasında, duygu ve tepkileriyle şefkat kesilmiş bir ‘insan-ı kâmil’ ve toplum içinde her yönüyle rehber ve yol gösterici bir ‘mürşid-i ekmel’ buluyorsunuz.



    turanbulut bunu beğendi.




    gönül tahtımızın eşsiz sultanı EFENDİMİZ Yorumları