Yoldaki işaretler   Konuyu açan: emirahmedyasin   İlk Mesaj: 08-24-2009 (22:26)   Son Mesaj: 05-29-2010 (01:10)    Cevap: 1    Gösterim: 1351  

Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 gönderen emirahmedyasin
  • 1 gönderen Reyyan Yolalan

    08-24-2009

    Yoldaki işaretler

    Günümüzde insanlık tam bir ateş çukurunun kenarında durmaktadır. Bu durum hastalığının kendisi değil sadece belirtisidir. İnsanlığın bu duruma gelmesinin asıl sebebi, sağlıklı bir hayat nizamı kuran ve geliştiren "değerler sisteminin iflas etmesidir.
    Batı dünyası tüm insanlığı kuşatan cihanşümul bir hayat nizamı kurmak şöyle dursun kendi varoluş gayesini kendisine bile kanıtlayamamaktadır. Nitekim demokrasi efsanesinin iflasıyla yüz yüze gelmesi toplumculuk (sosyalizm) adı altında doğu dünyasına özgü olan rejim biçimini ödünç almak zorunda bıraktı onu.
    Bu tün beşeri düzenlerin hemen hemen hepsi insan fıtratına aykırıdır. Bu yüzden kokuşmuş ya da uzun süre baskıcı rejimlerin uyguladığı otoriter ortamlarda gelişebilir ancak.
    İnsanlık için yeni bir dünya düzeni artık zorunlu ... Çünkü batılı adamın tüm insanlığı yönetmesi son bulmak üzere. Bu batı uygarlığını iktisadi ve askeri açıdan güçsüz duruma düşmesinden dolayı ortaya çıkan bir sonuç değil, aksine batılı adamın insanlığı yönetmesine imkan veren "değerler düzeni" ne sahip olamamasından kaynaklanmaktadır.
    İşte bütün bu sayılan değerlere sahip yeni dünya düzeni olamaya layık tek sistem İslam"dır.



    ..Sahra... ve Reyyan Yolalan bunu beğendiler.




    Yoldaki işaretler Yorumları




      Permalink - Mesaj no 1  05-29-2010, 01:10

    --->: Yoldaki işaretler


    İslam'ın hükmetmediği, şeriatının yürürlükte olmadığı bir yerde islam yoktur. (Kitaptan)
    el_feta bunu beğendi.