Doğu Işığı / VII.-XIII. Yüzyıllarda İslam Sanatı   Konuyu açan: byseco   İlk Mesaj: 08-20-2009 (23:35)   Son Mesaj: 08-20-2009 (23:35)    Cevap: 0    Gösterim: 1088  

    08-20-2009

    Doğu Işığı / VII.-XIII. Yüzyıllarda İslam Sanatı

    DOĞU IŞIĞI, Türk sanatını tarih, estetik, motif, kompozisyon, üslûp, felsefi temeller, çağdaş yorumlar gibi önemli boyutlarıyla ele alan kapsamlı bir çalışmanın ikinci kitabıdır. Dizinin ilk kitabı olan ve IX. yüzyıla kadar Türk sanatını inceleyen "Zamanı Aşanlar"dan sonra ikinci kitap "Doğu Işığı"dır. Dizi, İslam'dan sonra Türk sanatının gelişimiyle devam edecektir.
    Doğu Işığı'nda Türk sanatına derin tesirlerini değerlendirmek amacıyla İslam sanatı araştırılmıştır. Zaman ve mekânları aşarak günümüze ulaşan İslam sanatı bütüncü bir bakış açısıyla ve her yönüyle ele alınmış; tartışmalı kavram ve yorumlar, tarihi ve kültürel gelişmeler, etkileşim içinde olduğu farklı sanat çevreleri konu edilmiştir. Özellikle tezyini unsurlara ağırlık verilmiş, birbirinden değerli ve zengin eserler estetik ve görsel açıdan analiz edilerek yeniden değerlendirilmiştir.
    Kitapta, güçlü evrensel değerler taşıyan İslam kültür ve medeniyeti içinde gelişen muhteşem sanat dünyası hem teorik açıdan, hem uygulama açısından yeni ve içten bir yorumla sunulmuştur.







    Doğu Işığı / VII.-XIII. Yüzyıllarda İslam Sanatı Yorumları