Turunç ile Benek - Birden Bine Masallar   Konuyu açan: byseco   İlk Mesaj: 08-13-2009 (21:46)   Son Mesaj: 08-13-2009 (21:46)    Cevap: 0    Gösterim: 859  

    08-13-2009

    Turunç ile Benek - Birden Bine Masallar

    Sevgili Büyükler,
    Turunç ile Benek, büyük bir akvaryumdan küçük bir fanusa göç eden iki Japon balığının öyküsü. Aynı gün doğan ve birbirlerini çok seven iki yakın arkadaş, yaşadıkları bazı olaylardan sonra hayattaki en önemli şeyin iyi bir ilişki ve dostluk olduğunu öğreniyorlar. İki yakın dostun mutlu geçen günleri Turunç'un ölümüne kadar devam ediyor. Masalın geri kalan bölümünde Benek arkadaşı için yas tutmayı ve bu büyük kayıpla başa çıkmayı öğreniyor.

    Geleceğimizi ne kadar yönlendirmeye çalışırsak çalışalım hayatta başımıza gelen her şeyi kontrol edemiyoruz. Bazen iyi bazen kötü şeyler yaşıyoruz. Bu masal çocukların hayatta başlarına gelen kötü olaylar karşısında güçlü ve sağlıklı kalabilmelerine katkıda bulunmak amacıyla onlara rehberlik ediyor. Masal büyüklere de bir yakınını veya evinde beslediği herhangi bir canlıyı kaybetmiş olan çocuklara nasıl yardım edebilecekleri konusunda yol gösteriyor.







    Turunç ile Benek - Birden Bine Masallar Yorumları