Başarıda Aile Faktörü   Konuyu açan: byseco   İlk Mesaj: 08-13-2009 (21:34)   Son Mesaj: 08-13-2009 (21:34)    Cevap: 0    Gösterim: 688  

    08-13-2009

    Başarıda Aile Faktörü

    Eğitim; ailede, okulda ve sosyal çevrede bütün hayat boyunca sürmekte ve edinilen tüm tecrübeleri kapsamaktadır. İdeal olan ailede, okulda ve sosyal çevredeki eğitimin birbirini destekleyip tamamlamasıdır.

    Kuşkusuz ki çocuğun ilk eğitim ortamı ailesidir. Yapılan araştırmalar, huzurlu aile ortamlarında yetişen çocukların ikinci eğitim ortamı sayılan okullarda daha başarılı olduklarını ortaya koyuyor.

    Yani çocuğun yaşadığı aile ortamı ile okul başarısı arasında yakın bir ilişki vardır.
    Biz de bu çalışmada, aile ile okul başarısı arasındaki ilişkiyi araştırdık. Böylece ailelere ve gençlere yardımcı olmayı hedefledik.

    Çocukların eğitim başarısının artması, bu konularda yapılan çalışmaların çokluğuna da bağlıdır. Biz de çocukların okul başarılarını artırmalarına katkıda bulunmak amacıyla bu çalışmayı yaptık.

    Bu kitabı, her anne-babanın ve başarılı olmak isteyen herkesin mutlaka okuması gerekir.

    Yapılan aratırmalar mutlu aile ortamlarında yetişen çocukların, ikinci eğitim ortamı sayılan okullarda daha başarılı olduklarını ortaya koyuyor.

    Yani çocuğun yaşadığı aile ortamı ile okul başarısı arasında yakın bir ilişki vardır.







    Başarıda Aile Faktörü Yorumları