Abdullah b. ensari anlatıyor:
-Birgün Peygamber efendimiz (s.a.v)yanımıza gelerek şöyle buyurdu:"dostuum cebrail, az önce bana gelerek şöyle dedi:
-Ya Muhammed, seni hak peygamber olarak gönderen Allah"a yemin ederimki Allah"ın bir kulu vardı.Eni ile boyu otuzar dirsek boyu olan ve dört tarafı dört biner fersah genişliğindeki bir denizin ortasında bulunan bir dağın tepesinde beşyüz yıl boyunca Allah"a ibadet etti.
Ulu Allah orada kendisine parmak kalınlığında tatlı su akıtan bir pınar ile her gün bir meyva veren bir nar ağacı bağışlamıştı.Akşam olunca pınarın başına inip abdest aldıktan sonra nar ağacının o günkü meyvasını koparıp yiyiyor ve arkasından namaza duruyordu.Bu arada Allaha secdedeyken ruhunu almasını ,cesedinin ne toprak nede başka bir şey tarafından bozulmamasını ve kıyamet günü secdedeyken kendisinin yeniden diriltilmesini istedi.Allah bu dileklerini kabul etti.

Nitekim bizler yere inip çıkarken yanına uğra rve onun secde halinde olduğunu görürdük. Bize verilen bilgiye göre bu kul Kıyamet günü yeniden dirilerek Allah"ın huzuruna çıkınca ulu Allah "bu kulumu rahmetimin eseri olarak cennetime koyunuz"buyuracak ve bunun üzerine kul "hayır ,amellerimin karşılığı olarak" diyecektir.

- O zaman ulu Allah meleklerine"O halde bu kulun amelleriyle kendisine verdiğim nimetleri mukayese ediniz" buyuracak ve meleklerin yapacağı hesap sonunda beş yüz yıllık ibadetin sadece gözünün nimetini karşıladığı görülecektir. Bunun üzerine ulu Allah"Kulumu cehenneme atın "diye emir verecek ve bu emir uyarınca kul cehenneme doğru yola çıkarılacaktır.

Cehenneme götürülürken"Yarabb"beni rahmetinle cennetine koy " deyince ulu Allah meleklerine "kulumu geri getirin " diye emir verecektir.Geri getirilecek olan kul tekrar Allah"ın huzuruna çıkarılınca ulu Allah kendisine "Ya kulum,seni yoktan var eden kimdir?diye soracak kulda "sensin yarabi" ulu Allah ona "seni yaratmam kendi amelinin mi, yoksa benim rahmetimin mi karşılığıdır?" diye soracak kulda"Tabi senin rahmetinin karşılığında olmuştur " diyecektir.


-Ulı Allah" ya kulum beş yüz yıl boyunca ibadet etmeni sağlayan gücü sana veren kimdir?"diye soracak, kulda "sen yarabbi" diyecektir.Ulu Allah"seni dağın tepesinde yeşillikler kim kondurmuş,kim sana tuzlu sudan tatlı su bağışlamış ve kim her gece sana bir nar meyvası sağlamıştır?"ruhunu secdedeyken almamı istemen üzerine bu arzunu yerine getirdim.Bütün bunları yapan kimdir?"diye buyurunca kul "sen, ya rabbi" diye cevap verecektir Ulu Allah kula"bütün bunlar rahmetimin eseri olduğu gibi şimdide yine rahmetimle seni cennnete koyacağım" buyuracaktır .

ŞÜPHESİZ HER ŞEY ALLAHIN RAHMETİ İLEDİR " YARABBİ BİZ ACİZ KULLARINIDA RAHMETİNLE CENNETİNE GİREN VE ORADA CEMALİNİ GÖREN KULLARININ ARASINA DAHİL EYLE. AMİN*