Hamilelikte bacak kramplarının nedenleri   Konuyu açan: kalpten   İlk Mesaj: 01-28-2012 (23:10)   Son Mesaj: 02-01-2012 (00:18)    Cevap: 1    Gösterim: 541  

    01-28-2012

    Hamilelikte bacak kramplarının nedenleri

    Hamilelikte bacak kramplarının nedenleri
    Hamilelikte bacak kramplarının nedenleri

    Hamile kadınların ortak problemlerinden bir tanesidir bacak krampları. Peki hamile kadınlar bacaklarına kramp girdiğinde ne yapmalıdır? İşte cevabı;

    Hamilelikte bacak krampları özellikte 24.haftadan sonra daha sık meydana gelen bir problemdir. Bacak krampları daha çok geceleri meydana gelir ve oldukça şiddetli olabilir. Öyle ki bu kramplar çoğu hamile kadını uykusundan uyandırabilir.

    Bu krampların hamilelikte meydana gelen gerek hormonal gerekse fiziksel değişikliklere bağlı olarak meydana geldiği düşünülmektedir. Peki kramp girdiğinde ne yapılması gerekir? Kramp girdiği zaman kalça egzersizleri yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda kramp giren bölgeye masaj yapmanız da bu bölgenin rahatlamasına yardımcı olacaktır.

    Hamile kadınlar bazı önlemler alarak bacak kramplarından korunabilirler.Öncelikle hamile kadınların kalsiyum yönünden zengin besinlerle beslenmeleri krampların oluşmasını engellemek için oldukça önemlidir. Bunun dışında hamile kadınların düzenli yürüyüş yapması, uzun süreler boyunca ayakta durmamaları, yüksek topuklu ayakkabı yerine daha rahat ve topuksuz ayakkabılar giymeleri ve en önemlisi de aşırı kilo alımından kaçınmaları bacak kramplarının oluşmasını engelleyecek en önemli tedbirlerdir.

    Kadınlaralemi




    Hamilelikte bacak kramplarının nedenleri Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-01-2012, 00:18

    → Hamilelikte bacak kramplarının nedenleri


    Magnezyum eksikliğinden de kaynaklanıyor.Ne de olsa bebekle herşeyi paylaşıyorsun.
    ekşisözlük - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) ekşisözlük