Yağlı cilt bakımı nasıl yapılır?   Konuyu açan: leylasari   İlk Mesaj: 01-16-2012 (12:16)   Son Mesaj: 01-16-2012 (12:16)    Cevap: 0    Gösterim: 586  

    01-16-2012

    Yağlı cilt bakımı nasıl yapılır?

    Yağlı cilt bakımı nasıl yapılır?
    Yağlı cilt bakımı nasıl yapılır?

    Yüzünüzü, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yağlı ciltler için özel olarak hazırlanmış, ciltteki yağı dengeleyen yumuşak bir temizleyici ürünle temizleyin.

    Su bazlı nemlendiriciler tercih ederek ciltteki fazla yağdan kaynaklı parlamayı önleyin.


    Yağlı ciltler için özel üretilmiş, su bazlı fondötenler kullanın. Cildinizin fazla yağlı olmasından şikâyet ediyorsanız; yağı kurutan pudra ve fondötenler tercih edebilirsiniz.


    Cildinizin genç kalmasını ve zararlı güneş ışınlarından korunmasını sağlamak için su bazlı koruyucu krem sürün.


    Günde 2 litre su içerek cildinizin sağlığını koruyun.


    Yağlı cilt bakımı için doğal maskeler tercih edilebilirsiniz. Yumurtalı cilt bakım maskesini, 2 haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.


    1 adet yumurta sarısı, 4 damla limon suyu ve 2 damla susam yağını iyice karıştırın. Karışımı yüz ve boynunuza sürüp 15 dakika bekleyin. Soğuk suyla durulayıp, nemlendirici krem sürün.


    Yağlı cildinizi derinlemesine temizlemek ve siyah noktaları yok etmek için toz şekerle hazırlanan doğal maskeyi tercih edebilir, 2 haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.


    2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı su ve 1 yemek kaşığı toz şekeri iyice karıştırın. Karışımı; dairesel hareketlerle yüz ve boynunuza uygulayın. 15 dakika bekletip önce ılık sonra soğuk suyla durulayın.




    Yağlı cilt bakımı nasıl yapılır? Yorumları