Biblo şeklinde minare yaptılar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-25-2011 (04:45)   Son Mesaj: 11-25-2011 (04:45)    Cevap: 0    Gösterim: 805  

    11-25-2011

    Biblo şeklinde minare yaptılar

    Biblo şeklinde minare yaptılar
    Biblo şeklinde minare yaptılar

    Sivas'ta yeni yapılmaya başlanan bir caminin minaresi ilgi çekiyor. Bu minare alışıldık cami minaresinden farklı bir görünüme sahip..

    Biblo şeklinde minare yaptılar

    Caminin mimarı Erol Genç, "Modern biblo gibi bir cami yapmak istedik" dedi.

    Sivas'ta yapımı devam eden Hatice Şaşmaz Cevher Cami'nin minaresi ilgi uyandırıyor. Alışıldık cami minaresinden farklı bir görünüme sahip cami minaresi hakkında bilgiler veren Erol Genç, minarenin gökyüzüne mızrak gibi oturmasını istediklerini belirterek, "Böyle bir minareyi tasarlarken gökyüzüne bir mızrak gibi oturmasını planladık ve ortasına da şerefeyi etkili kılmaya çalıştık. Şerefenin üzerine bin 200 tane LED lamba koyduk. Hoş bir görüntü elde etmeye çalıştık. Alışılmışın dışına çıkmaya çalıştık. Herhangi bir kopya oluşturmamaya özen gösterdik. Kendi tasarımımızla bu hale getirdik. Ben böyle bir minarenin başka bir yerde örneğini görmedim. Biz burada farklılığı yakalamaya çalıştık" dedi.

    Modern bir cami yapmak istediklerini belirten Genç, klasik bir cami yapmak istemediklerini söyledi. Erol Genç, "Camimizi öncelikle daha önceki dernek cevher camii ve dernek yönetiminin büromuza teşrif etmeleri ile başladı. Caminin ihtiyaçlara cevap vermediği eski olduğu yıprandığını ve kısmen de kıblesinin yanlış olduğunu bir takım sıkıntıları dile getirerek camilerini yenilemek istediklerini söylediler. Bizden buraya bir proje hazırlamamızı istediler. Bizlerde buraya bir çalışma hazırladık. Hazırlarken arsanın yeri trafik açısından kavşaktaydı.

    Arsanın küçük olmasından dolayı klasik caminin özelliklerini taşımaması gerektiği kanaati oluştu. Modern biblo gibi bir camii yapmak istedik. Çıkışımız modern camii yönünde olmuştu. Caminin tasarımını yaptıktan sonra dernek yönetimi ile müftü bey ile projeyi istişare ettik. İnşallah camiyi bir ay içerisinde bitireceğiz. Bittiğinde biraz daha farklı olacaktır. Şuanda camimizin eksikleri var. Komşularımız bu farklılıktan memnunlar. Herhangi bir olumsuz eleştirileri ile karşılaşmadık. İnşallah şehrimize güzel bir camii kazandırmışızdır" ifadelerini kullandı.

    Ayrıca Mimar Erol Genç yapım aşamasında olan caminin 1 ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.





    Biblo şeklinde minare yaptılar Yorumları