Ä°lkbahar- yaz döneminin moda renkleri   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 04-08-2013 (10:00)   Son Mesaj: 04-08-2013 (10:00)    Cevap: 0    Gösterim: 629  

    04-08-2013

    İlkbahar- yaz döneminin moda renkleri

    İlkbahar- yaz  döneminin moda renkleri
    İlkbahar- yaz döneminin moda renkleri

    Markalar 2013 ilkbahar yaz kreasyonlarını tanıtırken, yılın moda renkleri ve tarzı da belli oldu. İşte kıyafet seçimi ile ilgili tüyolar:

    Markalar 2013 ilkbahar yaz kreasyonlarını tanıtırken, yılın moda renkleri ve tarzı da belli oldu. İşte kıyafet seçimi ile ilgili tüyolar: Kader Basayoğlu'nun haberi

    2013 yılının ilkbahar ve yaz modası son derece renkli, cıvıltılı ve sımsıcak bir sezonun yaklaştığını müjdeliyor. Canlı ve çarpıcı renklerle tasarlanmış birbirinden hareketli tasarımlar adeta güneşin renklerini doğadan vitrinlere taşıyor?

    Baharın gelişiyle birlikte: çiçeklerin açışını, içimizdeki yeniden uyanışın kıpırtısını ve bu bahar ve yaz günlerin de neler giyineceğiz?

    Bu sezon hangi kıyafetler moda

    Bu sezona çizgili desenler damgasını vuruyor

    GeçtiÄŸimiz ay Moda haftaları ile tanıtılan 2013 Ä°lkbahar / Yaz koleksiyonlarında görünen o ki, çizgi; gelecek yıla damgasını da vuracak. Özellikle belirtmek isterim ki çizgilerÂ* bu yaz sadece giysilerde kalmayıp ÅŸapkalardan, ayakkabılara, çantalara hatta takılara kadar hayatımızın her köşesini istila edecek. Çizgiler bahar aylarında yatay, dikey, diyagonal, ince, kalınÂ* tüm formlarıÂ* ve farklı renkleri ileÂ* havamıza hava katacak.

    Çizgili elbiseler giyerken dikkat edilmesi gerekenler

    Çizgileri profesyonelce kullanarak her zaman zarif, rahat ve şıkÂ* bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ama bunu saÄŸlamak için bazı gerçekleri de göz ardı etmemek gerekiyor. Bilmeliyiz ki,Â* enine çizgiler sizi olduÄŸunuzdan biraz kilolu gösterirken, boyuna çizgiler ileÂ* olduÄŸunuzdan daha uzun ve zayıf görünebilirsiniz ve pek çok vücut tipi için ideal olan diyagonal çizgiler, size hem sportif, hem eÄŸlenceli, hem deÂ* çocuksu bir hava katarak kıvrımlarınızı ön plana çıkaracaktır.

    Rengarenk deriler Â*içimizi ısıtacak

    2013 baharının en gözde moda trendlerinden olan deri, sadece temel kahve ve siyah renkleri ile sınırlı kalmadan farklı renklerde, farklı stillerde ve formlarda önümüzdeki sezonda Â*da vazgeçilmezimiz olacak. Kimi zaman zımbalarla asi bir görünüm yaratırken, kimi zaman da kırmızı ve siyahın hakimiyetinde kullananlara farklı bir hava katacak. Görünene o ki, 1960'ların büyük deri modası, 2013 yılında ayni ihtiÅŸamıyla kendini tekrarlıyor. Hemen hemen bütün markalar, bahar koleksiyonlarında büyükÂ* yer verdikleri deriye farklı birÂ* yorum katıyor.

    Dantel Â*ve Güpür bu sezon fazlası ile hayatımızda olacak.

    Bu Â*kez sadece gelinlik ve abiyelerde deÄŸil üstelik, günün her saatinde ve mekânında, ister bir bluz yakası ister baÅŸtan aÅŸağı tüm kıyafette, tek başına ya da diÄŸer kumaÅŸlarla kombinlenerek dantel sezona saÄŸlam bir giriÅŸ yapıyor. Aslında çokta yorum gerektirmeyen ve her daim hayatımızın bir yerinde kullandığımız dolaysı ile zamansız, aynı zamanda çekici, romantik, diÅŸi ve son derece şık bir kumaÅŸ. Sezonlar arasındaki deÄŸiÅŸimlerde dönem dönempopülaritesini yitirse de yine de hangimizin gardırobunda saklanmamış dantel bir parça yok ki. Gelecek sezon her yerde karşımıza çıkışıyla, yeniden kadınsı ve aynı zamanda romantik havasına kapılabilir, doÄŸru kombinasyonlarla sizde stilinize dantelin büyüsünü katabilirsiniz.Â*

    Bu sezon vitrinlerde çiçekler açıcak

    Modanın en hareketli mevsimi, şüphesiz renklerin doÄŸa ile dans ettiÄŸi ilkbahar.Â*Bir kaç ay sonra bahar modasınınÂ*kendini yavaÅŸtan göstermeye baÅŸlaması ile vitrinlerde en çokÂ*çiçek desenleriÂ*göze çarpıyor olacak ve havaların ısınmasıyla beraber hepimiz kışın kasvetini üzerimizden atmak için yine renkli kıyafetlere yöneleceÄŸiz. Kimimiz çekici neon renklerini tercih edeceÄŸiz, kimimiz baharın temsilcisi olan pastel tonlarını, ama tercih edilen hangi renk olursa olsun hepimizin vazgeçilmeziÂ* sezonun bankosu cıvıl cıvıl çiçek desenleri olacak.

    Â*Günümüze dek genellikle ağırbaÅŸlılığın ve zarafetin sembolü olmuÅŸ floral yani çiçek desenlerinin yanında önümüzdeki bahar tropik desenler deÂ* podyumlardan sokaklara taşınıyor. Kısacası elbiselerden, bluzlara, pantolonlardan takımlara, ayakkabılardan, yüzüklere, kolyelerden, çantalara kadar, aklınıza gelen her türlü giysi ve aksesuarda çiçek detaylarına rastlamak mümkün. Baskıları, dokumaları üç boyutlu aplikeleri, irili ufaklı her boyu ve neÅŸeli renkleri ile çiçek desenleri bu yaza damgasını vurmaya geliyor.

    Yaz -Bahar kreaksiyonunuda Â*iÅŸlemeler göze çarpıyor

    2013 ilkbahar yaz koleksiyonlarında göze çarpan detaylardan biri de kullanılanÂ*iÅŸlemelerdi. Gerek kıyafetlerde, gerekse aksesuarlarda kullanılan iÅŸlemeler bu sezon oldukça iddialı. Bu trendi baÅŸarılı bir ÅŸekilde uygulamanın yolu ise dengeyi saÄŸlayabilmek ve bu parçaları öz güven içinde taşıyabilmekten geçiyor.

    Koleksiyonlardaki işlemeler belli bir bölgede yoğunlaşmış ve kıyafetin tümüne uygulanmış olmak üzere her iki şekilde de kullanılmış. Renk olarak ise hem canlı renklerde işlemeleri, hem de daha feminen, daha yumuşak renklerde olan işlemeleri görmek de mümkün..

    Ä°lk bahar- yaz moda renkleri

    Enerjik pembelerle kendinizi iyi hissedeceksiniz

    Pembe, enerji ve sıcaklığı anında yansıtan bir renk. Podyumlarda genç kesime hitap eden tonları olduğu gibi, daha olgun kesime hitap eden pembeler de mevcut.

    Limon sarısı

    ?Limon Sarısı? 2013 ilkbahar/yaz renkleri paletinde sağlam bir yere sahip. Koleksiyonların çoğunda gözümüz bu renge çarpıyor. Bu cesur renk gözünüzü korkutmasın, en basitinden aksesuarlardan başlayarak bu rengi gardırobunuza sokabilirsiniz.

    Yeşilin Tonları bu sezon da moda

    Orman yeşili, deniz köpüğü, zümrüt yeşili ve hatta geçtiğimiz sezon gardırobumuzu ele geçiren mint yeşili bu ilkbahar/yaz sezonunda yeşilin tonlarına sıkça rastlamak mümkün.

    Parlak Kırmızıyla iddialı olacaksınız

    2013 ilkbahar/yaz sezonunda kırmızılar her zamankinden daha seksi ve göz alıcı. Koleksiyonlarda kırmızının farklı tonları kullanılmış olsa da çoğunun birleştiği nokta yoğun renklere sahip olmaları.

    Masumiyetin simgesi Pastel Renkler

    Söz konusu ilkbahar/yaz sezonu olunca, o meyveli dondurmaların, pamuk şekerlerin masum pastel renkleri olmadan olur mu? Gelecek ilkbahar/yaz sezonunda pastel renkler yine kendini gösterecek.

    CoÅŸkulu Turuncular

    Geçtiğimiz sezonun neon popülerliği yerini göz alıcı turuncu tonlarına bırakıyor. Eğer dikkat çekmeyi seviyorsanız, bu renkler tam size göre.

    SoÄŸuk Lacivertler

    Adı geçen ilkbahar/yaz sezonu diye sadece sıcak renklerden oluşan bir palete mahkum olmak zorunda değilsiniz. Soğuk bir renk olan lacivert de bu palette kendine yer edinmeyi başarmış.

    Kaynak: Haber7





    İlkbahar- yaz döneminin moda renkleri Yorumları