Kadınlar Günü´ne özel defile- GALERİ   Konuyu açan: kadinlar   İlk Mesaj: 03-09-2012 (16:10)   Son Mesaj: 03-09-2012 (16:10)    Cevap: 0    Gösterim: 1370  

    03-09-2012

    Kadınlar Günü´ne özel defile- GALERİ

    Kadınlar Günü´ne özel defile- GALERİ
    Kadınlar Günü´ne özel defile- GALERİ

    Pınar Derneği ve tasarımcı Bala Sarı işbirliğiyle düzenlenen program Vaniköy’deki Adile Sultan Sarayı’nda yapıldı.



    İstanbul'da faaliyet gösteren kadın derneklerinden biri olan Pınar Derneği"nin öncülüğünde temelde kadına yönelik şiddete hayır demek ve bu konuda şiddet uygulayan kişilerin yetiştirilmesinin önemine dikkat çekerek eğitime katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen programa dörtyüze yakın seçkin davetli katıldı.

    Davetlilerin birlikte yaptıkları kahvaltıdan sonra, deneyimli sunucu Nuriye Özen Toraman"ın sunduğu yardıma muhtaç öğrenciler yararına yapılan ve 8 Mart Kadınlar Günü"ne özel hazırlanan" Destimal" lerin açık artırmayla satışının ardından tasarımcı Balâ Sarı (Balâ Modaevi)"nın düzenlediği defile yapıldı. Birbirinden güzel 60 parça kıyafetten oluşan ve adeta her biri birer sanat eseri niteliğindeki eserler izleyicilerden tam not aldı. İş hayatına İzmir"de başlayan ve şu anda İstanbul"da hizmet veren Balâ Sarı Hanım"ın özel tasarımları olan kıyafetlerde Osmanlı motiflerinin modern çizgilerle muhteşem birleşimini görebiliyoruz.

    Daha çok muhafazakâr kesime yönelik abiye, kaftan ve gelinliklerin yer aldığı koleksiyonda farklı tarzlardaki kişilerin de beğeneceği modeller mevcut. Son yıllarda esen Osmanlı rüzgârından etkilenmediklerini, 12 yıl önce İzmir"de işe yeni başlarken de amaçlarının Osmanlı kıyafet ve motiflerini güncele uyarlamak olduğunu belirten Balâ Sarı arkasında çok güzel bir ekip çalışmasının desteği olduğunu vurguladı. Bu tür yardım amaçlı bir organizasyonda ilk kez yer aldığını, ilerleyen zamanlarda da hazırlayacağı kıyafetlerle defile organizasyonlarına katılacağını söyleyen Sarı, programda özenle hazırlanmış bordo kadife üzerine taş ve pullarla işlenmiş bir kaftanı bağışladı. Açık artırmayla satılan kıyafetin geliri de yine ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanılacak.

    Programı düzenleyen Pınar Derneği yöneticileri kadınların birlik olarak böyle bir programı hazırlamalarından mutluluk duyduklarını ve bu tür faaliyetlere devam edeceklerini belirttiler.

    Kadınıngazetesi.com




    Kadınlar Günü´ne özel defile- GALERİ Yorumları