Kadınların hayali için pedal çevirdiler   Konuyu açan: leylasari   İlk Mesaj: 03-09-2012 (16:07)   Son Mesaj: 03-09-2012 (16:07)    Cevap: 0    Gösterim: 641  

    03-09-2012

    Kadınların hayali için pedal çevirdiler

    Kadınların hayali için pedal çevirdiler
    Kadınların hayali için pedal çevirdiler

    Kadın Dostu Kentler projesi çerçevesinde Muğla'da bir dizi etkinlik düzenlendi.

    Muğla'da bir grup kadın, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen ''Kadın Dostu Kentler'' projesi kapsamında, ''çocukluğunda bisiklete binemeyen kadınların'' hayalini gerçekleştirmek üzere bisiklete bindi.

    Bu kapsamda, Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan kadınlar, ilk olarak kurulan kürsüden yerel yönetimlerden beklentilerini anlattı. Kadınlar daha sonra, meydana konulan kutuya geleceğe dair beklentilerinin yer aldığı notlar attı.

    Bir grup kadın ise alanda yer alan beyaz bir pankartın üzerine renkli kalemlerle hayallerini yazdı.

    Söz alarak kürsüden konuşan kadınlar, ''kız öğrenciler için daha fazla yurt ve şiddete uğrayan kadınlar için sığınma evi açılmasını, kadına yönelik şiddet olaylarının soruşturma sürecinin hızlandırılmasını, kent merkezine daha fazla fidan dikilmesini, aydınlatma lambalarının sayısının artırılmasını, belediye ve il genel meclislerinde kadınlara yüzde 50'lik kota ayrılmasını'' istediler.

    Proje ve etkinlik hakkında gazetecilere açıklama yapan Muğla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Doç.Dr. Özlem Şahin Güngör, Türkiye'de birkaç yıldır uygulanan Kadın Dostu Kentler projesi kapsamında, ''Kadın dostu Muğla için bir fikrim var'' etkinliği düzenlediklerini söyledi. Güngör, projede kentlerin kadınlar açısından daha görünür hale gelmesi ve kadınların kent yaşamında daha aktif görev almasının amaçlandığını, bu süreçte, kentlerdeki yerel yönetimlerin kadın sorunlarına daha duyarlı hale gelmesinin de beklendiğini kaydetti.

    Muğla'yı bu projenin bir parçası olarak görmek istediklerini ifade eden Güngör, ''Projenin üçüncü adımında Muğla'nın kadın dostu kent olmasını istiyoruz. Öncelikli hedefimiz, bu projeyi Muğlalı kadınlara , valimize, belediye başkanımıza ve kamu kuruluşlarının yöneticilerine tanıtmak. Bugün, Muğla'da yaşayan kadınların kentleri ve kendileri için neler beklediklerini, kurduğumuz serbest kürsüden anlatmalarını sağladık'' dedi.

    Etkinliğe katılan kadınların geleceğe dair görüşlerini yazarak bir kutuya bıraktıklarını kaydeden Güngör, ''Bu süreçten sonra kadınlarımızın isteklerini yerine getireceğiz. Arkadaşlarımız, bugün sembolik olarak çocukluğunda bisiklete binemeyen kadınlarımız için bisiklete binecekler'' diye konuştu.

    Güngör, kadınların kürsünden dile getirdikleri beklentiler ile meydana konulan kutuya attıkları notları, kent konseyi üyeleri ve yerel yöneticilerle paylaşacaklarını belirtti.

    Konuşmaların ardından bisiklet etkinliğine katılan kadınlar, ''çocukluğunda bisiklete binemeyen kadınların'' hayalini gerçekleştirmek üzere bisiklete binerek, kent merkezinde dolaştı. Bisiklete binen kadınlar, ''Sembolik olsa da hayatları boyunca bisiklete binemeyen hem cinslerimizin hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

    Etkinliğe katılan kadınlar, hayallerini yazdıkları beyaz pankartın önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Etkinliğe, Muğla Üniversitesinde öğrenim gören kız öğrenciler de destek verdi.




    Kadınların hayali için pedal çevirdiler Yorumları