Mutlu bir aile için eğitim   Konuyu açan: leylasari   İlk Mesaj: 03-09-2012 (11:09)   Son Mesaj: 03-09-2012 (11:09)    Cevap: 0    Gösterim: 762  

    03-09-2012

    Mutlu bir aile için eğitim

    Mutlu bir aile için eğitim
    Mutlu bir aile için eğitim

    Kütahya'da, Vali Kenan Çiftçi'nin girişimiyle oluşturulan ''Evlilik Okulu''na katılan nişanlı ve evli çiftler, 12 saatte mutlu ailenin ipuclarını öğreniyor.

    Aile içi şiddeti önlemeye yönelik çalışmalar kapsamında geçen yıl Çiftçi'nin talimatıyla ''Aile İçi Sevgi Kurulu'' oluşturuldu. Evliliğe hazırlananlar ile evli çiftlere mutlu ailenin sırlarının öğretilmesi amacıyla Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezinde faaliyete geçirilen evlilik okulunda, günde 4'er saat olmak üzere 3 günde toplam 12 saatte sağlık uzmanı, psikolog ve din görevlisi tarafından teorik dersler yanında uygulamalı drama eğitimi veriliyor.

    Derslerde, nişanlı ve evli çiftler, sorunlarla baş etme yolları, eşler arası rol paylaşımı, aile içi iletişimde doğrular ve yanlışlar, kişisel sağlık ve bakım konularında bilgilendirilerek, mutlu aileye ulaşma yolları anlatılıyor.

    İlk iki grupta eğitimler tamamlanırken, çiftlerden gelen talepler doğrultusunda eğitimlere devam edilecek.

    -Derslerde ''şiddet'' kelimesi kullanılmıyor-

    Projenin koordinatörlüğünü üstlenen İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Eyüp Avcı, AA muhabirine, kurulun hazırladığı 2011-2015 yılları eylem planı doğrultusunda başlangıçta okul, fabrika, askeri birlik ile köylerde kadın ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi ve aile birliğinin önemine ilişkin eğitimler yanında camilerde hutbe ve vaazlar verildiğini bildirdi.

    Yürüttükleri çalışmalarda, şiddet ve boşanmaya neden olan faktörlerin temelinde aile içi şiddet, aile içi iletişim sorunları, aile kurumunu ayakta tutan sevgi, saygı, dürüstlük, güven, hoşgörü gibi temel unsurların gücünün zayıfladığını belirlediklerine dikkati çeken Avcı, şöyle devam etti:

    ''Proje çerçevesinde, evlilik okulu görevlilerinin belirlenmesi için kamu kurumları ve sivil toplum kurumlarında çalışan ve gönüllülük esasıyla seçilen 51 kişiye, aile içi iletişim ve drama eğitimleri verildi. Daha sonra başlattığımız evlilik okuluna ilk iki grupta 15'e yakın çift katıldı. Eğitimlerimizde kesinlikle 'şiddet' kelimesini kullanmıyoruz. Sevgi, saygı ve hoşgörü temelinde güzel bir şekilde derslerimiz devam ediyor. Başvurular ise evlilik danışma ve talasemi tanı merkezinde kabul ediliyor.''

    Avcı, eğitimlerin tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifika verileceğini ve İnköy Mahallesi'nde belediyece tahsis edilen alanda her çiftin birer fidana sahip olacağı ''Aile Ormanı'' oluşturulacağını söyledi.

    Okulda çiftlere eğitim veren Psikolog Mehmet Emin Bakırdemir ise burada öğretilen temel bilgilerin sadece aile yaşantısında değil, toplumsal hayatta da kullanabileceğini anlattı.

    Merkez İlçe Vaizi Mustafa Karayel, ''5S'' diye tanımladığı sevgi, saygı, sadakat, sorumluluk ve sabır olmadan mutlu bir ailenin olamayacağını dile getirerek, bu temel çerçevesinde çiftleri bilgilendirdiklerini ifade etti.




    Mutlu bir aile için eğitim Yorumları