Fedakâr Anadolu kadınlarına ödül   Konuyu açan: kalpten   İlk Mesaj: 03-08-2012 (10:10)   Son Mesaj: 03-08-2012 (10:10)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    03-08-2012

    Fedakâr Anadolu kadınlarına ödül

    Fedakâr Anadolu kadınlarına ödül
    Fedakâr Anadolu kadınlarına ödül

    Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kadın Platformu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu yıl ilk kez verdiği 'Öncü Anadolu Kadınları Ödülleri' sahiplerini buldu.

    Duygu dolu anların yaşandığı törende, çocuklarını korumak için kendini canlı bombaya siper eden Hatice Belgin ve oğlunu bombalı saldırıda kaybeden Milletvekili Oya Eronat ödüle layık görüldü.Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Kadın Platformu tarafından Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 'Öncü Anadolu Kadınları Ödülleri' töreninde, fedakar kadınlara ödülleri verildi. Önceki gece Ankara Congresium'da gerçekleşen görkemli törenin sunuculuğunu Reha Yeprem ile İnci Ertuğrul yaptı. Geceye çok sayıda milletvekili ile bakan eşleri katıldı.

    Ödüllerin geçmişteki önemli şahsiyetlerin günümüzdeki mümessillerinden bir buket olduğunu belirten GYV Başkanı Mustafa Yeşil, "Kim bilir yüzlerce, binlerce, on binlerce nice eli öpülesi büyüklerimiz, nice eli öpülesi kadınlarımız, analarımız, bacılarımız var." diye konuştu. GYV Kadın Platformu Başkanı Arzu Ayasan ise, "Bu akşam Anadolu kadınının çağlar ötesinden bugüne uzanan yolculuğundaki tükenmez güce şahitlik etmek için buradayız." ifadelerini kullandı. Bu yıl ilk kez düzenlenen ödüllerin; Hayma Ana, Şerife Bacı, Kadıncık Ana, Mihrimah Sultan ve Hafize Özal gibi rehber kişilikler adına verildiğini söyledi.

    OYA ERONAT: Evladımı kaybettim ama ümidimi hiç kaybetmedim

    Hayme Ana Barış Gönüllüsü Ödülü, gittiği dershanenin önünde terör örgütünün bombalı saldırısında oğlunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'a verildi. Eronat'a ödülünü annesi Emel Eronat takdim etti. Oya Eronat, "Beni bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum. 30 yıldır kanayan bir bölgeden Diyarbakır'dan geliyorum. Terör saldırısında tek evladımı kaybettim ama ümitlerimi hiç kaybetmedim. Bu akan kan dursun istiyoruz. Bu olaya annelerin el koyması gerekiyor." şeklinde konuştu. Mihrimah Sultan Sivil İnisiyatif Ödülü'ne yalık görülen Dilek Sabancı ise, "Mihrimah Sultan ile aramızda hakikaten benzerlik varmış. Bu ödül bana büyük şevk verdi. Herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

    Özel Vefa Ödülü, geçtiğimiz aylarda vefat eden merhum Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes'e takdim edildi. Ümran Menderes, "Eşimin sesinin duyulmasına vesile olmak istedim. Keşke daha çok yaşasaydı da destek olmaya devam etseydim. Çok gururlandım. Ama ben normal bir şey yaptım. Eşim ile ilgilendim." diye konuştu. Öte yandan diğer ödüller; Hayme Ana Barış Gönüllüsü Ödülü- Nazire Dedeman Çağatay, Hafize Özal Eğitim Gönüllüsü Ödülü-Ülkü Ulusoy ve Hatice Tosun, Kadıncık Ana Girişim Gönüllüsü Ödülü-Dilek Ataygeldi ve Ceren Kumbasar, Özel Vefa Ödülü-Necla Arslankurt'a verildi.

    Törene, AK Parti milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Fatoş Gürkan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in eşi Nadide Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in eşi Şahsenem Sema Çelik de katıldı.




    Fedakâr Anadolu kadınlarına ödül Yorumları