Kadına şiddete kefenli tepki   Konuyu açan: kalpten   İlk Mesaj: 03-07-2012 (15:11)   Son Mesaj: 03-07-2012 (15:11)    Cevap: 0    Gösterim: 735  

    03-07-2012

    Kadına şiddete kefenli tepki

    Kadına şiddete kefenli tepki
    Kadına şiddete kefenli tepki

    Merkezi Konya'da bulunan Şefkat-Der'e sığınan şiddet mağduru kadınlar, üzeri kanlı kefenler giyerek kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini protesto etti.

    Dernek binasında düzenlenen etkinlikte şiddet mağduru kadınlar, üzerlerine kanlı kefenler giydi. Ellerinde kadına yönelik şiddeti protesto eden posterler taşıyan kadınlar adına konuşan Şefkat-Der Başkan Yardımcısı Ayfer Erel, Meclis gündemine gelecek şiddet yasanına değinerek, "TBMM gündemindeki kadınları ve aile bireylerini şiddetten koruma yasası Meclis'ten geçip onaylandığı taktirde bütün şiddet gören, tehdit edilen ve hayatları risk altında olan kadınlar ve aile bireyleri hemen savcılıklara ve karakollara başvurmalıdır.

    Bu başvurular karşısında da savcılık ve mahkemeler, bu mağdur insanlara sahip çıkmalı ve gerekli koruma tedbirlerini almalıdırlar. Ama sadece bu yetmez. Mahkemelerde, kadın cinayeti işleyen insanlara ceza indirimi, iyi hal indirimi, tahrik indirimi gibi ceza indirimleri uygulandıkça bu cinayetlerin önüne geçilemez. Töre cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmesi bu suçun işlenmesinin önüne geçebildi. Ama namus cinayeti diye adlandırılan cinayetlerde ceza indirimi hala sürmekte. Şiddet gören bir kadının intiharına neden olmanın cezası, cinayetle eşit tutulmalı, silahımı temizlerken vurdum denilerek kaza süsü verilen olaylarda da ceza artırımına gidilmelidir" dedi.




    Kadına şiddete kefenli tepki Yorumları