Ojeli tırnaklarıyla hırdavatçılık yapıyor   Konuyu açan: Dr.saglik   İlk Mesaj: 03-07-2012 (15:07)   Son Mesaj: 03-07-2012 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

    03-07-2012

    Ojeli tırnaklarıyla hırdavatçılık yapıyor

    Ojeli tırnaklarıyla hırdavatçılık yapıyor
    Ojeli tırnaklarıyla hırdavatçılık yapıyor

    Ordu'da Züleyda Çelebi adlı kadın, yüzlerce erkeğin çalıştığı sanayi sitesinde 36 yıldır hırdavatçılık yapıyor.

    Ordu 1. Sanayi Sitesi'nde 1976 yılından bu yana ticaret yapan iki çocuk annesi Züleyda Çelebi, erkek işi olarak görülen hırdavatçılık konusundaki azmi ile hemcinslerine örnek oldu. Liseyi bitirdikten sonra çalıştığı hırdavatçıda muhasebeci olarak işe başlayan Çelebi, işverenin ticaretten çekilmesiyle devraldığı işyerini her geçen yıl büyüterek bu alandaki başarısını ispatladı. İlk başladığı yıllarda sanayi sitesinde kendisinden başka kadın bulunmadığı için zorluklar çektiğini ifade eden Züleyda Çelebi, "Ama her zaman takdir edildim, kimse beni yadırgamadı. Her zaman söylüyorum, kadınların yapamayacağı hiçbir iş yoktur, yeter ki istesinler" dedi.

    50 yaşında olmasına rağmen işini severek yapmaya devam ettiğini belirten ve işyerinde 2'si kadın 6 kişi istihdam eden Çelebi, halen Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nın tek kadın meclis üyesi olma özelliğini sürdürürken aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Basın Yayın Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyor.




    Ojeli tırnaklarıyla hırdavatçılık yapıyor Yorumları