İşsizlik kadına şiddeti artırıyor   Konuyu açan: oyunca   İlk Mesaj: 03-07-2012 (13:10)   Son Mesaj: 03-07-2012 (13:10)    Cevap: 0    Gösterim: 629  

    03-07-2012

    İşsizlik kadına şiddeti artırıyor

    İşsizlik kadına şiddeti artırıyor
    İşsizlik kadına şiddeti artırıyor

    TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, kadına şiddetin artmasındaki en büyük etkenlerin yoksulluk ve işsizlik olduğunu belirtti.

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri için Bartın'a gelen TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, Amasra ilçesinde kadınlar ile bir araya geldi. Kadınlarla görüşen Güldal Mumcu, kadına şiddet ve nefretin ortadan kaldırılması için eğitim çalışmasının yapılması gerektiğini belirtti. Kadına yönelik şiddetin ülkemizde son dönemlerde çok arttığını anlatan Mumcu, şöyle konuştu: "10 yıllık iktidar döneminde yüzde bin 400 artmış durumda.

    Yani kadınların öldürülmesi sayısında müthiş artış var. Bu tabi kabul edilebilir bir şey değildir. Değil bir fiske vurmak, cinayetten bahsediyoruz. Uzlaşı kültürümüz ve tartışma sakin sakin olmalı. Tartışmadan uzak olmalıdır. Bir çok şey konuşarak ve uygun sözcüklerle çok iyi tartışılacakken, birden bire şahsi hakaretlerin içine giriyoruz. Bunları zaman içinde aşacağız diye düşünüyoruz. İnsanın yapısında konuşmak, sorunlarını konuşarak anlaşarak çözmek vardır." Tartışmanın sözün bittiği yerlerde söz konusu olduğunu anlatan Mumcu, şunları söyledi: "Parlamentoda hiçbir zaman bitmez, her zaman uzlaşı zemini vardır. Bunları aşacağız. Kadına yönelik şiddeti ve nefretin ortadan kalkması gerektiğini düşünüyorum. Bir açıdan yoksulluk kadına yönelik şiddeti tırmandıran bir unsur. İşsizlik bu cinayetlerde başlıca aktörlerden birisi, öfkeyi artırıyor. Temelinde bu nedenler var. İşsizliği ortadan kaldırmamız ve eğitime önem vermemiz ve eğitimi gözden geçirmemiz gerekiyor."

    TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, hükümetin 4+4+4 konusunda geri adım atmadığını ancak, CHP'nin çağdaş eğitim konusunda kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti. Mumcu, ayrıca, Amasra ve Bartın'daki muhteşem doğanın korunması gerektiğinin altını çizdi.




    İşsizlik kadına şiddeti artırıyor Yorumları