İğne tutmayı bile bilmiyorlardı   Konuyu açan: oyunca   İlk Mesaj: 02-29-2012 (10:09)   Son Mesaj: 03-01-2012 (07:57)    Cevap: 1    Gösterim: 470  

    02-29-2012

    İğne tutmayı bile bilmiyorlardı

    İğne tutmayı bile bilmiyorlardı
    İğne tutmayı bile bilmiyorlardı

    Her yıl binlerce kişinin eğitim aldığı İSMEK'e gelenler koluna altın bilezik takarak dönüyor. İğne tutmayı bile bilmeyen kursiyerler, eğitimden sonra tasarımcı da oluyor, modacı da.

    Dubai'ye 60 parça ferace ve pelerin tasarımı yaptığını söyleyen kursiyerlerden Beka Alagöz, "Şimdi de Avrupa'ya tesettür giyim tasarlamaya başladım." diyor.Bahçıvanlıktan dikiş-nakışa kadar birçok alanda ücretsiz eğitim alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (İSMEK) kursiyerleri başarılarıyla göz dolduruyor. Öğrencilerin arasında, iğne tutmayı bilmeden geldikleri kursların ardından Dubai'ye kıyafet tasarlayan da var, ünlülerin düğünlerinde süsleme işini yapanlar da. İSMEK kurslarından sonra hayatı değişenlerden biri de Beka Alagöz. Küçük yaşlardan beri çizim merakı olan Alagöz, İSMEK'teki hocaları sayesinde moda tasarımları yapmaya başladığını aktarıyor. Galata'daki birçok ünlü modacının yanında çalışma fırsatı bulduğunu dile getiren Alagöz, "İSMEK'teki hocalar dikişlerimi beğenince stilistliğe yönlendirdiler. Çevrem genişlemeye başlayınca teklifler de gelmeye başladı. Dubai'ye 60 parça ferace ve pelerin tasarımı yaptım. Sonra da Avrupa'ya tesettür giyim tasarlamaya başladım." diyor. Alagöz'ün en büyük hayali ise kendi defilesini yapmak.

    Kursiyerlerden Aylin Akdere ise İSMEK'e gitmeden önce dikiş iğnesi tutmayı bile bilmediğini anlatıyor. Akdere, "Önce kendi evim için bir şeyler yapmakla başladım. Sonra komşular çeyizlik işler istemeye başladı. Talepler artınca bu işi daha profesyonel yapmaya karar verdim. Şimdi bir düğün için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Nikâh şekerinden masadaki peçetesine, canlı çiçeğinden sandalye örtüsüne kadar her türlü işi yapıyoruz." diye konuşuyor. Zaman zaman düğün organizasyon firmalarıyla da çalıştığını ifade eden Akdere, şöyle devam ediyor: "Birkaç yıl önce Çırağan'ın önünden geçerken 'burada bir iş yapacağım' demiştim. Aradan 3-5 ay geçti ve çiçek süslemesini yaptım." Akdere, Bağdat Caddesi'nde bir ev tekstil mağazasına ürün yapmaya başladıklarını dile getiriyor.

    Dikiş kursunu Filipinler'e taşıyacak

    Filipinler'de ilahiyat fakültesinde İslami ekonomi dersleri veren Norina Osman Yıldız'ın İSMEK kursuna geliş hikâyesi biraz farklı. Filipinler'den Türkiye'ye bir konferans için gelen Yıldız, Türk bir mühendis ile evlenince İstanbul'a yerleşir. 6 aylık hamile olan Norina Osman, "2010'da evlenip İstanbul'a yerleştim. Ev hanımıyım. Benim kayınvalidem gümüş kursuna geliyordu. Bana anlatınca araştırdım ve giyim kursuna gelmeye karar verdim. Ufak tefek diyaloglarla dikiş dikmeyi öğrendim. İlk kez dikiş makinesini de burada gördüm." şeklinde konuşuyor. El dikişini çok az bildiğini aktaran Norina Osman, dikişini, hocasından öğrendikleri çerçevesinde geliştirdiğini belirtiyor. Doktora eğitimi için Filipinler'e döneceğini dile getiren Yıldız, "Buradaki kursları çok beğendim. Bizde en az iki sene teorik eğitim alır ama bir şey dikemez. Sadece teorik bilgiler alınıyor. Burada hem sosyal ortama karışıyorsunuz. Keşke Filipinler'de de olsa. Filipinler'e dönünce de orada böyle bir kurs açmak istiyorum." diyor.




    İğne tutmayı bile bilmiyorlardı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-01-2012, 07:57

    → İğne tutmayı bile bilmiyorlardı


    bu millete Hizmet edenlerin cümlesinden Allah razı olsun amin. NANKÖRLÜK çok kötüdür buda böyle biline
    barayev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) barayev Ziyaretci