Düğününüz düğüme dönmesin!   Konuyu açan: Dr.saglik   İlk Mesaj: 02-25-2012 (11:07)   Son Mesaj: 02-25-2012 (11:07)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen Dr.saglik

    02-25-2012

    Düğününüz düğüme dönmesin!

    Düğününüz düğüme dönmesin!
    Düğününüz düğüme dönmesin!

    Doğru mekân ve menü seçimi, şaşaalı bir gelin yolu, kişiye özel sandalye, örtü ve tabaklar... Düğün organizasyon firmaları hizmette sınır tanımıyor.

    Eskiden düğün organizasyonları çok benzerdi birbirine. Ancak bu durum son yıllarda hayli değişti. İşin içine bir de organizasyon firmaları girince ilginç fikirler, farklı konseptler ön plana çıktı. Artık iç mimarlar, çiçek tasarımcıları, kişiye özel masa, iskemle, kaplamaya göre mekân çizimleri de girdi devreye. Otellerin tek tip yuvarlak masaları tarihin tozlu sayfalarına terk edildi çoktan. Şimdilerde, en az yedi sekiz farklı masa düzeniyle davet sahiplerinin karşısına çıktıklarını anlatıyor Mayla Organizasyon'un sahibi Humay Coşkun.

    Düğünler kırlara taşınıyor

    Coşkun'a göre son yıllarda salon düğünlerinin yerini kır düğünleri almış durumda. Bu taleplerden dolayı da kır düğünü için tasarlanan mekânlar artmaya başladı. Kır düğünlerinin tek korkulu rüyası hava şartlarının bozulması. Bunu da çadırlar ile ortadan kaldırmak mümkün.

    Dış mekanda en çok kullanılan mor, fuşya, pembe gibi canlı renkler. Gece bu renkleri ortaya çıkartması için az miktarda beyaz renk kullanılarak masalar ve mekân tam bir çiçek bahçesi havasını yansıtıyor. Hatta çiçeklerin içine bazı renkli yaz meyveleri de ekleniyor.

    Örtüsüz ahşap masa üzerlerinde keten runnerlar, ince dantel örtüler, iskemlelerde ahşap eskitme, beyaz kır iskemleleri veya orijinal ahşap rengi iskemleler de dekoru tamamlıyor. Çimler üzerinde ayakta nikah veya renkli kır çiçekleri ile süslenmiş ahşap şık bir masada ömür boyu birlikteliğe evet derken muhteşem bir manzara oluşturuyor.

    Salon düğünlerinden vazgeçemeyenler için

    Kapalı mekânlarda salonun konumu ve iç mimarisi çiçek, şamdan, örtü ve iskemle seçimi açısından hayati öneme sahip. Eğer duvar, taban ve tavan kaplama yapılmayacaksa masaların bazılarında örtü kullanmadan, üzerlerinin runner veya tamamen ayna gibi malzemeler ile kaplanması, masa kenarlarının püskül veya dantel gibi detaylarla süslenmesi salonun havasını bir anda değiştirebiliyor. Duvar, taban ve tavan kaplaması kullanılacak ise istediğiniz renkte çiçek kullanmakta serbestsiniz. Ancak kaplama kullanılmayacaksa, halı ve duvarlar göz önünde tutularak çiçek renkleri seçilmeli. Koyu renkle döşenmiş bir salonda koyu renk çiçek kullanarak ortamı boğma riski mevcut. Beyaz veya pastel tonlardaki çiçekler doğru seçim. Bol mum, mekânı romantik bir ortam haline getirmek için olmazsa olmazlardan.

    Ekonomik ama güvenilir firmalarla çalışın

    Humay Coşkun, eksiksiz bir düğün için altın kuralın doğru adresi seçmek olduğu görüşünde. Çoğu çiftin ilk tecrübesi olan düğünlerde, o heyecan içinde yanlış mekânlarda, yanlış organizasyon firmalarıyla çalışmak her şeyi mahvedebilir. Herkesin bu işe ayırdığı bir bütçe var. İster bin lira ister, 20 bin lira olsun bu parayı riske atmamak için tanıdıklarınız tarafından daha önce denenmiş, referanslı organizasyon firmalarını seçin. Hatta mümkünse düğününüzden önce firmanın yapacağı düğünlerde bulunmak, hazırlıkların bittiği saatlerde mekâna şöyle bir göz atmak faydalı olacaktır. Fazlasıyla ucuz fiyatlar vererek vaatlerde bulunanlar ikinci el çiçekler, yırtık örtüler, kırık iskemleler, kullanılmış suplalar (geniş tabak), kötü bir servisle en güzel gününüzü hayal kırıklığına çevirebilir.

    İyi bir düğünün püf noktaları

    Vaktiniz ve bütçeniz kısıtlı olabilir. Ancak bu, kaliteli bir düğün yapmanıza engel değil. Mekanın lüks olması önemli değil. Yine de temizliği, hizmet eden kişilerin bakımlı ve nazik olmaları size ve konuklarınıza uygun bir ortam olması önemli. Yemeklerin lezzetli ve taze olmasının yanı sıra konukların damak tadına uyması gerekiyor. Davetlilerin ne tarz yemeklerden hoşlandıklarını, hatta hangi yörelerden olduğunu dikkate almak işinizi kolaylaştırır. Örneğin, tavuklu bir menü mü seçtiniz, tavuğun en güzeli olmalı, tazeliğini yitirmiş balık veya kırmızı et olacağına. Yemek tadımının düğün gününden önce şef eşliğinde yapılması da şart. Yemeğe bütçeniz yetmiyor olabilir. Taze ve lezzetli ufak ikramlar eşliğinde bir kokteyl düzenleyebilirsiniz. Dekorasyona gelince, bütçeniz gelin yolu, sandalye örtü, supla vs. hepsine el vermeyebilir. Masalara konacak taze çiçekler, gece boyunca masanızı aydınlatacak şık mumlar yeterli. Her şeyden yarım yamalak yapmaktansa yaptığınızın dikkat çekici olması en güzeli.

    safinaz bunu beğendi.



    Düğününüz düğüme dönmesin! Yorumları