Evlenmenin yolu ´akademi´den geçiyor   Konuyu açan: oyunca   İlk Mesaj: 02-21-2012 (15:09)   Son Mesaj: 02-21-2012 (21:36)    Cevap: 1    Gösterim: 505  

    02-21-2012

    Evlenmenin yolu ´akademi´den geçiyor

    Evlenmenin yolu ´akademi´den geçiyor
    Evlenmenin yolu ´akademi´den geçiyor

    Malatya'da, aile kuran ya da kurmaya hazırlanan çiftler, artık 'akademili' oluyor.

    Malatya İl Müftülüğü ile Kent Konseyi'nin ortaklaşa düzenleyeceği 'Aile Akademisi' kursuyla çiftlere, evlilikte yaşanabilecek sorunlar, öfke kontrolü, bilinçli ebeveynlik, ruh sağlığı ve tüketim davranışları gibi eğitimler veriliyor.

    Toplumda yaşanan değişimlerin de etkisiyle artan boşanmaların önüne geçmenin hedeflendiği proje çerçevesinde ilk eğitim verildi. Açılış toplantısına Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım ile çok sayıda evli ve nişanlı çift katıldı.

    İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Aile Akademisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, insanların aileyle ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığını ve bunun değerini yeterince anlayamadığını söyledi. Aile sorunlarıyla ilgili olarak müftülüğe çok sayıda müracaatlar olduğunu bildiren Gül, başvuranların durumlarının bilinmesini istemediğine dikkat çekti. Dağılma sürecindeki ailelerin kurtarılmasına yönelik bazı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gül, Aile Akademisi'nin bunlardan birisi olduğunu söyledi. Kent Konseyi ile düzenledikleri akademi programlarına, sorun yaşayan ailelerin müracaat etmelerini istediklerini vurgulayan Gül, eğitim programların 6 hafta süresince devam edeceğini aktardı.

    Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu da modern hayatın ortaya çıkardığı tüketim çılgınlığı nedeniyle bireyselliğin ön plana çıktığı bir zamanda aile kurumunu ayakta tutabilmenin zorlaştığına işaret etti. Dirikolu, il müftülüğü işbirliğinde açtıkları Aile Akademisi'nin aile kurumunun ayakta kalmasına büyük katkı sağlayacağına inandıklarını bildirdi.

    Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Gül, aile kurumuyla ilgili çiftlere bilgi verdi. Ardından Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, ailenin temel esasları, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Recep Bulut ise 'aile içi iletişim ve etkin dinleme becerileri' konularında sunum yaptı.




    Evlenmenin yolu ´akademi´den geçiyor Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-21-2012, 21:36

    → Evlenmenin yolu ´akademi´den geçiyor


    bıde akademili olma şartı gelırmış...... aslında guzel bişey .....
    3rd eng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) 3rd eng