Kara kış ruhunuzu da üşütüyor mu?   Konuyu açan: kadinlar   İlk Mesaj: 02-20-2012 (15:07)   Son Mesaj: 02-20-2012 (19:10)    Cevap: 2    Gösterim: 509  

Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 1 gönderen kadinlar
  • 2 gönderen emirahmedyasin
  • 1 gönderen Henna

    02-20-2012

    Kara kış ruhunuzu da üşütüyor mu?

    Kara kış ruhunuzu da üşütüyor mu?
    Kara kış ruhunuzu da üşütüyor mu?

    Kısacık günlerin kapalı ortamlarda geçirildiği, sosyal hayatın karanlık saatlere sıkıştığı bu kış günlerinde sizin ruhunuz hangi iklimde yaşıyor?


    safinaz bunu beğendi.



    Kara kış ruhunuzu da üşütüyor mu? Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-20-2012, 16:31


    Gecelerin uzaması belki çoğu zaman yapmak isteyip de yapamadığımız fırsatları koydu önümüze. Aile ile oturup sohbet etme, onlarla ilgilenme, dost ve akraba ziyaretleri; talebeler için ders çalışma, kitap okuma, ilmi çalışmalar, müzakereler vs. Bütün bunlar kışın uzun gecelerinde yapılabilecek ideal şeyler. Kısacası kış geceleri başlı başına bereketli zaman dilimleri, belki çoğumuz için eşref saatleri.

    Hz. Peygamber (s.a.) Efendimiz bu hakikate dikkatlerimizi çekmek maksadıyla “Kış müminin baharıdır.” buyurmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 75; Ebû Ya’le, Müsned, II, 519) Yâni bu mevsimin Müslüman’ın hayatında ne kadar büyük bir önem taşıdığına işaret etmiştir.

    Hadisten anlıyoruz ki: nasıl baharda, tabiata yeni bir diriliş soluğu üflenir, türlü râyihâlar kaplar her tarafı, envai güzelliklerle bezenir yeryüzü; müminin dünyasına da kışın bahar gelir. Mümin de bu mevsimde gerek manevi aleminde gerek insani ilişkilerinde bahar hayatını, sanki yeniden dirilişi yaşar. Bu bereketli zamanları şahsî ve ilmî gelişimine bir vesile kılar.
    Fahr-i Kâinât (s.a.), hadisin devamında bu mevsimin iki özelliğini açıklamış, bu mevsimi nasıl değerlendirmeleri gerektiği hususunda müminlere bir ışık yakmıştır: “Kışın gündüzler kısalmıştır, mümin oruç tutar; geceler de uzamıştır, geceyi ihyâ eder.” (Suyûtî, el-Câmiu’s sağîr, I, 718; Beyhakî, Sıyâm, 115)
    (Alıntı Altınoluk dergisi)
    safinaz ve Henna bunu beğendiler.
    Konu emirahmedyasin tarafından (02-20-2012 Saat 16:33 ) değiştirilmiştir..
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin

      Permalink - Mesaj no 2  02-20-2012, 19:10

    → Kara kış ruhunuzu da üşütüyor mu?


    hatrıma getiren sebep ey

    Ya RAbb Kur'anı kalbimin baharı eyle! amin!
    emirahmedyasin bunu beğendi.
    Henna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Henna Ziyaretci